Om Oslos beste dessert skriver juryen dette: Enkelte kvelder vil man bare ha sjokolade til dessert. Da kan man alltid stole på sjokoladesuffleen hos Le Benjamin. Den er lun, har to variasjoner av sjokolade og er så luftig at det er umulig å spise den uten å lukke øynene. Kaffe- og sjokoladesausen med et hint av salt som følger med, er et høydepunkt. Retten er superklassisk, men som man sier if it ain’t broke, don’t fix it.
En sufflé kan være både salt og søt. I all hovedsak er det en rett der egg er hovedingrediensen. Sjokoladesufflé-røre lages av smeltet sjokolade, eggeplommer og luftig marengs. Man vender marengsen inn i sjokoladen, og det viktigste er å beholde så mye luft som mulig i røren.
– Man trenger egentlig en egen ovn fordi det er så fintfølende, og det kan gå så innmari gærent, sier Jakobsen.
Men det var ikke plass til en slik ovn på det allerede fullpakkede kjøkkenet. Løsningen ble å lage et stort hull i veggen og dytte inn ovnen der.
Foto: Espedal, Jan Tomas / Aftenposten
Nesten fast på menyen
Så gjensto det å utvikle en idiotsikker teknikk og oppskrift.
– Jeg brukte en hel sommer på å lage tester.
Til slutt satt den. Nå er den klassiske desserten blitt en klassiker på menyen.
– Med en gang vi tar den av menyen, og det har vi gjort mange ganger, kommer det krav fra gjestene om å ta den tilbake igjen, sier Jakobsen.