Taco dyppet i deilig kraft? Det er Oslos beste mat på farta.

Taco dyppet i deilig kraft? Det er Oslos beste mat på farta.

På kort tid er Corral’s Tacos blitt en destinasjon for sultne Oslo-folk som trenger en rask og rimelig matbit.

Norsk taco. En helt egen rett, en fredagsrutine i mange norske hjem.
Omsider begynner mange også å få øynene opp for den mexicanske, originale tacoen. Sultne Oslo-folk flokker seg i hvert fall til byens beste taco-tilskudd, som Breddos i Mathallen og på Jernbanetorget, samt Corral’s Taco i Gamlebyen.
Den lille tortillaen fra Corral’s er fylt med langtidskokt kjøtt og passer ypperlig når man må trøkke i seg noe raskt, enten det skyldes lavt blodsukker eller dårlig tid. Ja, vi elsker fortsatt burgere, kebab og baguetter, men taco føles både freshere og lettere.
I Vinks store kåring av Oslos beste 2023 utropes tacosjappa Corral’s til «beste mat på farta».

FAKTA

Oslo beste 2023

Vinks fem restaurantanmeldere har kåret det beste av Restaurant-Oslo 2023.
Vinnerne er blitt avslørt forløpende i desember.
Om Oslos beste mat på farta skriver juryen dette: Corral’s Tacos er en gave til alle som craver god taco. Vi elsker at de bare serverer én ting – birria tacos. Kjøttet er utrolig mørt og smaksrikt. Retten er spartansk, men laget med gode råvarer. Det er imponerende at noe så godt kommer ut av en liten foodtruck i Schweigaards gate. Corral’s tacos har gjort det gamle landbrukshuset til en destinasjon.
Dette er Oslos beste-kategoriene:
åpne faktaboks

Tok av på Tiktok

Ole Victor Corral åpnet tacovognen sin i mai. Etter drøyt to ukers drift begynte ting å skje.
– Det sto plutselig en 200 meter lang kø her før vi hadde åpnet, forteller Corral.
Tiktok florerte videoer av Corrals birria tacos: Deilige små tacos dryppende av mørk kjøttkraft, kalt consommé.
Én taco koster 65 kroner. Du får to for 120, tre for 170 og fire for 210. Consommé koster 39 kroner – og den bør du ha med, ja.

Mexicanske gledestårer

Opphaveren er halvt mexicansk og har hentet oppskriftene fra familie og reiser. Corral foreller at mexicanere i Oslo har «godkjent» maten hans.
– Herregud, det var en fyr som ble så glad at han nesten begynte å grine da han smake tacoen, forteller Corral.
Før åpning savnet Corral selv skikkelig taco i Oslo. At etterspørselen var så stor blant andre nordmenn, kom som en overraskelse.
Den første måneden jobbet han alene døgnet rundt og skjønte fort at det ikke var bærekraftig. Den første han ansatte var hans gamle personlige trener, som en dag tilfeldigvis sto i køen og spurte om han kunne hjelpe.
– Han reddet meg den dagen. Det tøt ut av nesen mi. Det var så mye å gjøre, sier Corral.
Senere har ytterligere to til fått jobb.
Vil du ha ferske tips til kule ting som skjer i Oslo, hver uke? Meld deg på Vinks nyhetsbrev her!
Ole Victor Corral tilbereder kjøtt til sin birria taco.
Ole Victor Corral tilbereder kjøtt til sin birria taco. Foto: Henriette Marvik Berg
Preppingen er det som tar lengst tid, forteller han. Birria taco er egentlig en kjøttsuppe laget på geit eller storfe. Hos Corral’s bruker de storfekjøtt som de koker i rundt seks timer.
– Jeg bestilte nylig 3,5 tonn med tortillas fra Mexico, så jeg håper businessen fortsetter i samme retning, sier Corral.

Utvider til Aker brygge

Han har lenge hatt et ønske om å starte opp noe selv. Fra før har 33-åringen fra Asker en lang og variert CV. Han har vært gravferdskonsulent, skuespiller, yrkesdykker, massør og MMA-utøver. For ti år siden deltok han i «Hele Norge baker» på TV3.
Taco dyppet i deilig kraft? Det er Oslos beste mat på farta.
Foto: Siran Øzalp Yildirim / Aftenposten
At det skulle bli birria taco han skulle drive med, var litt tilfeldig. Det samme gjelder plasseringen utenfor kafé og bar Rampen i Schweigaards gate. Egentlig skulle vognen stå på Grünerløkka, men da han fikk låne kjøkkenet på Rampen, ble det mer praktisk å stå der.
Samarbeidet er etter hvert blitt tett. Corral’s serverer mat og Rampen supplerer med sitteplasser og drikke. Nå har taco-serveringen faktisk flyttet inn i Rampens lokaler for vinteren.
I april skal Corral’s utvide med en ny vogn på Aker brygge. Da vil Ole Victor Corral gjerne leke seg, utvikle og eksperimentere med consommé og taco.
Gå til Vink-forsiden

Følg Vink på sosiale medier