Menyen er minimal, og beliggenheten er bortgjemt. Men Render serverer Oslos beste burger.

Menyen er minimal, og beliggenheten er bortgjemt. Men Render serverer Oslos beste burger.

– For meg har det alltid vært viktig å holde det enkelt, sier medeier Alex Ryan.

Vi lever i en by som de siste ti årene er blitt bortskjemt på burgere. Vi nevner gjerne smashburgerne hos Doug’s Hamburgers, Vestkant-favoritten Fatty Patty, kyllingburgeren til Hot Temper og Bristol Pub i Sentrum. Steder som Troy’s, Munchies, Flamme, Bastard, Kverneriet og Døgnvill fortsetter å levere varene, år etter år.
I Vinks store kåring av Oslos beste 2023 er det et ganske nytt sted som stikker av med seieren i burgerkategorien. Render Burger åpnet først i fjor, men stengte etter en kort periode. Sent i sommer dukket de opp igjen.
Bak Oslos beste burger står seks australske karer som helt tilfeldig havnet i Norge. Med en nøktern meny og en beliggenhet i ingenmannsland mellom Torshov og Løkka (Toftes gate 19b), har Render Burger smeltet Oslo-hjerter i hele høst.
– For meg har det alltid vært viktig å holde det enkelt. I stedet for å gjøre som alle andre, med 15 forskjellige burgere på menyen, har vi bare fire, sier Alex Ryan.
Han er leder for menyutvikling hos Oslo Restaurant Group. I tillegg til Render Burger driver han selskapet Hot Temper og Mucho Mas, begge på Grünerløkka.

FAKTA

Oslo beste 2023

Vinks fem restaurantanmeldere har kåret det beste av Restaurant-Oslo 2023.
Vinnerne er blitt avslørt forløpende i desember.
Om Oslos beste burger skriver juryen dette: Render Burger en av årets snakkiser blant matfolk. Det er ikke rart. Her er det kvalitet i alle lag: Kjøtt fra Annis pølsemakeri, toastet melkebrød fra det japanske håndverksbakeriet Bread N butter og hjemmelagde sauser. Kjøttet er stekt hardt, men akkurat passe lenge til at det har fått en sprø stekeskorpe. Det har også en imponerende rød og juicy kjerne.
Dette er Oslos beste-kategoriene:
åpne faktaboks

«Liten» suksess

I tillegg til de fire burgerne opererer riktignok Render med en «hemmelig» tilleggsmeny. Der kan du finne pølse- og eggburger som kun serveres mellom klokken 12 og 16 på lørdager.
– Vi har mange faste kunder som kommer i helgen for å spise akkurat den, sier Ryan.
Alex Ryan jobber med utvikling av menyene hos Oslo Restaurant Group.
Alex Ryan jobber med utvikling av menyene hos Oslo Restaurant Group. Foto: Marte Gundersen
Det er ikke bare menyen som er enkel hos Render Burger. Lokalene er små og kanskje ikke spesielt koselige, men folk benytter seg likevel av de få plassene som er å finne.
Det var i de samme, beskjedne lokalene at Ryan og de andre i Oslo Restaurant Group i fjor åpnet Hot Temper. Der serverte de heit, fritert kylling som ble så populær at stedet vokste seg for store for «hølet i veggen».
Hot Temper flyttet etter hvert til mye større lokaler sentralt på Grünerløkka.
Oslos beste-juryen påpeker i begrunnelsen at burgeren har kvalitet i alle lag.
Oslos beste-juryen påpeker i begrunnelsen at burgeren har kvalitet i alle lag. Foto: Marte Gundersen

Store planer

– Hva om vi prøver oss på ti restauranter på ti år?
Det var utfordringen Oslo Restaurant Group ga seg selv da de startet opp for under to år siden. Flere av de involverte hadde bakgrunn fra BBQ-stedet Way Down South. De solgte seg etter hvert ut og kjøpte seg isteden opp i Mucho Mas.
De så et stort potensial i Restaurant-Oslo og identifiserte noen hull i markedet som de klødde i fingrene etter å tette. Det er tre retter Ryan alltid har villet lage og selge.
– Det var burgere, fritert kylling og taco. Det har vært målet mitt, og det jeg har ønsket å gjøre i fremtiden, sier han.
Med Mucho Mas, Hot Temper og Render Burger er målet allerede nådd. Nå jobber han og kollegene med et fjerde sted som etter planen skal åpne i januar.
Render Burger holder for tiden til i et lite og anonymt lokale, men folk benytter seg fortsatt av de få sitteplassene som er.
Render Burger holder for tiden til i et lite og anonymt lokale, men folk benytter seg fortsatt av de få sitteplassene som er. Foto: Siri Øverland Eriksen

Neste prosjekt: Sandwicher!

Samtidig sier Ryan at de ser for seg å bruke Render Burger-lokalene til å teste ut og etablere nye konsepter. De ser allerede nå etter bedre egnede lokaler for burgersjappa.
Når det er i boks, ønsker Ryan å åpne et sandwich-sted i tomrommet mellom Grünerløkka og Torshov.
– Jeg elsker sandwicher. Kjøttbolle-sandwich er min faste comfort food, men det mangler i Oslo. Jeg skal til Australia i februar og gjøre litt research, for der foregår det en sandwich-bølge akkurat nå, sier Ryan.
Vil du ha ferske tips til kule ting som skjer i Oslo, hver uke? Meld deg på Vinks nyhetsbrev her!
Gå til Vink-forsiden

Følg Vink på sosiale medier