Dette er årets beste nye restauranter

Dette er årets beste nye restauranter

Det har åpnet en hel rekke nye spisesteder i Oslo i 2024. Vi har kost oss med blant annet en eksepsjonelt god kebab, dumplings og byens beste pommes frites.

Vi har selvsagt anmeldt nesten alle nykommerne. Her er 16 umiddelbare favoritter.

Osloslo

Dette er årets beste nye restauranter
Foto: Siri Øverland Eriksen / Aftenposten
Youngstorget 6, Sentrum.
Splitter ny og koselig bistro plasser i buegangen over byens Youngstorget. Her har de spesialisert seg på én råvare som går igjen i alle rettene. Akkurat nå er det tomat som er hovedingrediensen. Vi anbefaler særlig cevichen!

Fan

Dette er årets beste nye restauranter
Foto: Paal Audestad / Aftenposten
Bygdøy allé 9, Frogner.
Björn Svensson har akkurat åpnet sin femte restaurant. Etter å ha fått Michelin-stjerner på alle de fire første, er forventningene store til Fan på Frogner. Som vanlig er Svensson konge på sjøkrepsretten. Her ramler du nesten av stolen i nytelse.

Roze gastro

Dette er årets beste nye restauranter
Foto: Martin Slottemo Lyngstad / Aftenposten
Thereses gate 20, Bislett.
Ny restaurant med fin uteservering. Her kan du bestille en fast meny på seks retter eller velge enkeltretter fra den spennende menyen. De har en særlig god anderett og en nydelig dessert bestående av pekanpai toppet med Brillat Savarin-ost.

Happy Ending

Dette er årets beste nye restauranter
Foto: Tomm W. Christiansen / Aftenposten
Rosteds gate 1, Fredensborg.
Folkene bak populære Nektar vinbar åpnet dette stedet i mars. Her får du feststemning, Guinness-øl og bra vin. Du teste deres eksepsjonelt gode luksus-kebab med mynte, mørt kyllingkjøtt og hjemmelaget lefse. NB! Kebaben serveres til klokken 02.00 om natten.

Pao

Dette er årets beste nye restauranter
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten
Markveien 46 A, Grünerløkka.
Her får du syrlige, salte, søte, spicy og intense smaker fra Thailand. Bak Pao står Nud Dudhia, som fra før driver tre filialer av Doug’s Burger, Breddos Tacos og Løkka Deli/Løkka bistro Fra september serverer de også nudler til lunsj i helgene.
Anmeldelse av Pao kommer snart!

Fourrage

Dette er årets beste nye restauranter
Foto: Erik Gulbrandsen
Storgata 97, Grünerløkka.
Nyåpnet restaurant rett ved Kulturkirken Jakob. Uformelt og intimt sted med stor uteservering. Har allerede skapt noen retter det går gjetord om. Sjekk ut andeconfit, breiflabb eller entrecôten. Serverer også byens beste pommes frites.

Hos Peder

Dette er årets beste nye restauranter
Foto: Ronja Sagstuen Larsen
Thorvald Meyers gate 40 B, Grünerløkka.
Nykommer på Løkka med fokus på gode, norske råvarer, bærekraft og dyrevelferd. Selv rettene er inspirert av hele verden. Her får du god stemning i et uformelt og koselig lokale.

Prinsen

Dette er årets beste nye restauranter
Foto: Siri Øverland Eriksen / Aftenposten
Prinsens gate 18, kvadraturen.
Middelhavet møter Norge i restauranten som har tatt over lokalene til Einer. Her er det både lunsjbar, restaurant og kjeller med livemusikk. Sjekk ut grillet filet av norsk får med sprø spisskålsalat, baba ganoush og salsa verde.

Bukken vinbar

Dette er årets beste nye restauranter
Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten
Hallings gate 1 A, St. Hanshaugen.
Splitter ny vinbar åpnet av folkene bak Geita restaurant. Her får du småretter og et fyldig vinkart. Prisene er stive, men stemningen er god. St. Hanshaugen må være et av de mest spennende stedene når det gjelder restaurant og servering i Oslo akkurat nå.

Palate

Dette er årets beste nye restauranter
Foto: Jan T. Espedal / Aftenposten
Dronning Eufemias gate 23, Bjørvika.
Palate har pusset opp hele lokalet etter at The Vandelay ga opp i fjor. Det store og innbydende stedet byr på både lunsj og middag. Maten er inspirert av området rundt Middelhavet.

J2

Dette er årets beste nye restauranter
Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten
Pilestredet 63 A, Bislett.
Strengt tatt ikke et nytt sted, men J2 gjenåpnet i våres med et nytt konsept som er så pass vellykket at stedet hører hjemme på denne listen. Den koreanske BBQ-restauranten serverer tradisjonsrik mat i moderne omgivelser. Her er det en grillplate på midten av bordet hvor man griller både kjøtt og grønnsaker selv.

Lutlaget

Dette er årets beste nye restauranter
Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten
Rostockgata 124, Bjørvika.
Bakeri, pizza, brasseri og vinbar. Gigantiske Lutlaget er den ferskeste restaurantåpningen i Bjørvika. Brødet fra bakeriet smaker fantastisk, og menyen er innholdsrik. Her finner alle noe de liker. NB! Veldig gode cocktails i den kule baren.

Barish

Dette er årets beste nye restauranter
Foto: Olav Olsen / Aftenposten
Dronningens gate 26, sentrum.
Kul musikk, deilig stemning, god indisk gatemat og cocktails. Den sentralt plasserte indiske restauranten byr på rimelige retter i uformelle omgivelser. Sjekk ut kyllingretten Kesari Murg. Deilig!

Bon Lio

Dette er årets beste nye restauranter
Foto: Tomm W. Christiansen / Aftenposten
Storgata 41, sentrum.
Spanske Bon Lio åpnet først dørene på Fredenborg i 2013. Noen år senere flyttet de inn i den gamle Millsfabrikken på Sofienberg. Storgata er altså tredje stoppested. Nede i barområdet kan du få småretter, oppe serverer de en fast meny i litt roligere omgivelser.

Dumpling AS

Dette er årets beste nye restauranter
Foto: Ketil Blom Haugstulen
Thorvald Meyers gate 26 A. Grünerløkka.
Klassiske og moderne dumplings på Grünerløkka. Vin på tapp, kjendiser som Lars Berrum og Morten Ramm på eiersiden og kremlokalene til nedlagte Bass. Sjekk ut varianten med løyrom!

Ember

Dette er årets beste nye restauranter
Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten
Nordre gate 24, Grünerløkka.
Kule småretter i hipt kjellerlokale på Løkka. Denne vinbaren ligger under Hot Temper og byr på knallgode desserter. Embers miso-brownie er toppet med luftig mascarponekrem og varm, flytende kaffe- og karamellsaus. Slurp! Salt, søtt og kremete.
Gå til Vink-forsidenGå til Godt.no

Følg Vink på sosiale medier