Mye har skjedd med Øya-maten siden åpningsdagen. Her er en ny test!

Mye har skjedd med Øya-maten siden åpningsdagen. Her er en ny test!

Holder den beste Øya-maten nivået oppe? Vi testet vinnerne og taperne på nytt.

Hvert år anmelder vi Øyamaten og strør rundt oss med gode og dårlige karakterer.
Her finner du onsdagens vurdering av 21 matboder på Øyafestivalen 2024. Maten ble testet rett etter at festivalen åpnet.
Som vanlig danner det seg fort køer foran bodene som får best omtale. Resultatet er gjerne at kvaliteten faller raskere enn gutta i Coop Mega-teltet greier å servere en «Oslotoast».
Vink-lesere melder gjerne om mindre porsjoner, ferdig tilberedte retter og nødløsninger for å få bestillingene unna.
Rundt middagstider torsdag testet vi de fem beste og de tre dårligste rettene fra onsdagens test. Har nivået har endret seg?
Ja, fire av åtte spisesteder fikk ny karakter!
01

FISKERIET (fikk 6 på onsdag)

Mye har skjedd med Øya-maten siden åpningsdagen. Her er en ny test!
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

5
Hva vi spiste: Fish & chip. 198 kr.
Pluss: Fortsatt stort fiskestykke som flaker seg fint. Veldig sprø i kantene. Passe salte chips.
Minus: Fisken er mindre sprø i midten enn i går. Chipsen er mye mindre sprø enn på onsdag. Vi fikk også mindre syltet løk sammenlignet med gårsdagen.
Konklusjon: Holder fortsatt bra nivå, men vi vil gjerne ha tilbake konsistensen fra onsdag.
02

DER PEPPERN GROR (fikk 6 på onsdag)

Mye har skjedd med Øya-maten siden åpningsdagen. Her er en ny test!
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

5
Hva vi spiste: Butter paneer: Indisk ost i en rik, kremet saus på tomat og cashewnøtter. 175 kroner (+35 kroner for naan).
Pluss: Samme gode urte-nanbrødet. God ostesmak. Sausen er mettende, fyldig og rik.
Minus: Færre og mindre ostebiter enn gårsdagen. Ikke like saftige, i dag krever de litt mer tygging. Mindre saus enn onsdag.
Konklusjon: Fortsatt en vinner på hovedspiseområdet, men de bør ikke bli for gjerrig på osten og sausen. Flere rapporterte om kun to ostebiter onsdag kveld, der vi hadde fått fire.
03

COOP MEGA (fikk 5 på onsdag)

Mye har skjedd med Øya-maten siden åpningsdagen. Her er en ny test!
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

5
Hva vi spiste: Oslotoast med kremet østerssopp, parmesan og østavind-ost på surdeigsbrød. Toppet med syltet jalapeño og kepaløk. 145 kroner.
Pluss: God stekeskorpe på brødet. Nydelig smeltet ost. Soppen er fint stekt, gir god umami. Salt, syrlig og syndig. Fortsatt perfekt festivalmat.
Minus: Litt mindre løk og sopp enn i går?
Konklusjon: Holder nivået oppe, så please ikke hold tilbake på fyllet.
04

DER PEPPERN GROR CALTEX (fikk 5 på onsdag)

Mye har skjedd med Øya-maten siden åpningsdagen. Her er en ny test!
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

4
Hva vi spiste: Spicy masala burger. 175 kroner.
Pluss: Saftig og digg brød. Potetpucken er spicy og myk inni, men ikke like sprø og saftig som dagen før. Burgerbrødet ikke stekt og krydret som på onsdagen.
Minus: Kunne kommet med litt flere granateplekjerner og sprø topping. Hadde heller ikke skadet med noe yoghurt. Litt vanskelig å spise.
Konklusjon: Kjipere potetpuck med mindre sprøtt ytre og litt understekt indre.
05

PASTA BABY (fikk 2 på onsdag)

Mye har skjedd med Øya-maten siden åpningsdagen. Her er en ny test!
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

2
Hva vi spiste: Pasta laget på overskudd av egen surdeigsbrød-produksjon. Pastaskruer i blåskjellsaus. 120 kr.
Pluss: Noe mer pasta og ost enn gårsdagen. Du blir mett.
Minus: Smaker lite av blåskjell. Her er det mest smak av sitrus, og porsjonen er veldig salt.
Konklusjon: En helt annerledes rett enn den vi spiste i går. Litt mer mat, mer ost, men en ubalansert rett.
06

LA MAYOR (fikk 2 på onsdag)

Mye har skjedd med Øya-maten siden åpningsdagen. Her er en ny test!
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

2
Hva vi spiste: Gorditas. Fylt pita av mais fylt med bønner, ost og salat. Samt nachos og totopos (en type chips) med brennheite salsaer. NB: Ligger på Caltexløkka. 120 kroner + 100 for chips og dip.
Pluss: Original rett med godt stekt brød. Knallgod salsa som er ordentlig sterk, søt og syrlig.
Minus: Bønneblandingen er melen og slimete. Vi kjenner lite annet enn mais og bønner, samt litt syltet løk. Chipsen er lite salt.
Konklusjon: Kjøp chips og dipp. Ingen bedring fra onsdagen.
07

MOMO CHHE (fikk 2 på onsdag)

Mye har skjedd med Øya-maten siden åpningsdagen. Her er en ny test!
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

3
Hva vi spiste: Ema Datshi, med shiitakesopp og steambun. 189 kroner. NB: På platået.
Pluss: Sterk smak. Mye mer fyldig og smaksrik enn da vi fikk den onsdag. Bra, spenstig agurksalat. Mindre gjærsmak på steambunen.
Minus: Gøy at noen ser ut til å ta tilbakemeldingene våre på alvor. Her har de tatt grep og serverer en mer fyldig og smaksrik rett. Fortsatt litt kjedelig og med for mye tomatpreg, men bedre. Heia!
Sjekk også
Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Gå til Vink-forsidenGå til Godt.no

Følg Vink på sosiale medier