Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.

Vi savner (nesten) ikke kjøtt på Øyafestivalen. Mye er knallgodt, men en del matboder bør du styre unna.

01

MOMO CHHE

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

2
Hva vi spiste: Ema Datshi, med shiitakesopp og steambun. 189 kroner. NB: På platået.
Pluss: Sterk smak. Bra, spenstig agurksalat.
Minus: Dette er mer en saus enn en rett, og denne sausen er ganske smakløs. Store, seige soppbiter. Kvalmende søt tomat/paprikasmak. Steambun’en smaker av gjær.
Konklusjon: Styr unna. En av årets svakeste Øya-retter.
02

DOUG’S HAMBURGERS

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

4
Hva vi spiste: «Loaded combo» består av soppcheeseburger med pickles, ost, burgerdressing, sennep og ketchup. 284 kroner.
Pluss: Bra, amerikansk kombo med sennep, ketchup og hjemmelaget sylteagurk. Brødet har fin stekeskorpe og er mykt inni. Gode, sprø fries med stor bredde i tilbehøret. Særlig jalapeño og sylteagurkene sitter som et skudd. Fin kick fra chilisaus.
Minus: Selve burgerpucken er myk og mangler tekstur. Vi savner også at den gjør mer ut av seg i det totale smaksbildet. Resultatet er at dette blir en av få retter som får oss til å savne kjøtt.
Konklusjon: Fint alternativ for de som er fysne på burger.
03

ALEPPO BAHEBEK

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

4
Hva vi spiste: Falafel. 129 kroner. NB. Kan fås glutenfri. På Platået.
Pluss: Varmt og saftig brød. God mynte- og bladpersillemak. Nokså saftig falafel.
Minus: Vassen sylteagurk som bare er søt. Mangler dressing. Noe yoghurt og flere grønnsaker for litt mer sprøhet hadde gjort seg.
Konklusjon: Bedre enn tidligere. Nokså saftig, men trenger mer dressing.
04

DER PEPPERN GROR (CALTEXLØKKA)

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

5
Hva vi spiste: Spicy masala burger. 175 kroner.
Pluss: Saftig og digg brød. Potetpucken er spicy, sprø utenpå og myk inni. Dette er en smaksbombe. Knasende sprø topping.
Minus: Kunne kommet med litt flere granateplekjerner. Hadde heller ikke skadet med noe yoghurt. Litt vanskelig å spise.
Konklusjon: En smakfull og god festivalrett. Her syder det av gode, indiske smaker.
05

LA MAYOR

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

2
Hva vi spiste: Gorditas. Fylt pita av mais fylt med bønner, ost og salat. Samt nachos og totopos (en type chips) med brennheite salsaer. NB: Ligger på Caltexløkka. 120 kroner + 100 for chips og dip.
Pluss: Original rett med godt stekt brød. Knallgod salsa som er ordentlig sterk, søt og syrlig.
Minus: Totalt sett smaker det lite. Bønneblandingen er melen og slimete. Vi kjenner lite annet enn mais og bønner, samt litt syltet løk. Chipsen er lite salt.
Konklusjon: Kjøp chips og dipp.
06

BACALAO TIL FOLKET

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

5
Hva vi spiste: Bacalao med surdeigsbrød fra Ille brød. 189 kroner. NB: Ligger på Caltexløkka.
Pluss: Masse fisk, masse potet. Bra med svarte oliven. Nydelig smak av deilig tomat og noe løk.
Minus: Lite festivalvennlig mat. Denne spiser du ved et bord. Ta gjerne med en skive ekstra brød. Vi skulle gjerne hatt mer løk og litt mer spice.
Konklusjon: Mild og god bacalao, passe salt og godt med klippfisk og poteter. Nyt før du skal på konsert.
07

DER PEPPERN GROR (HOVEDOMRÅDET)

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

6
Hva vi spiste: Butter paneer: Indisk ost i en rik, kremet saus på tomat og cashewnøtter. 175 kroner (+35 kroner for naan)
Pluss: Fantastisk, luftig konsistens på paneerosten. Ingen assosiasjoner til tyggegummi her, nei. Godt med krydder i sausen, den er passe sterk. Stor porsjon som metter godt.
Minus: Lite å trekke for her, men kunne gjerne utfordret oss med enda mer krydderdybde.
Konklusjon: God porsjon og høyt nivå.
08

SNIPPEN PIZZA

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

4
Hva vi spiste: Margherita fra vedfyrt ovn. NB: Ved Bibliotekscenen. 60 kroner pr. stykke. 240 for en hel pizza.
Pluss: Deilig og tydelig smak av gulost. Godt krydret med skikkelig oregano. Det føles riktig med varm, kjapp pizza fra vedovn på festival.
Minus: Kjip plassering (som tidligere). Litt lite mat for pengene. Kunne hatt flere varianter. Tomatsausen forsvinner blant all osten.
Konklusjon: En god pizza. Optimalt om du ønsker å gjemme deg bort på et litt roligere område.
09

COOP MEGA

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

5
Hva vi spiste: Oslotoast med kremet østerssopp, parmesan og østavind-ost på surdeigsbrød. Toppet med syltet jalapeño og kepaløk. 145 kroner.
Pluss: God stekeskorpe på brødet. Nydelig smeltet ost. Soppen er fint stekt, gir god umami. Salt, syrlig og syndig. Perfekt festivalmat!
Minus: En ost med enda mer trøkk kunne hevet toasten ytterligere et nivå. Vi kunne også ønsket oss mer av de syltede grønnsakene som bryter opp det fete.
Konklusjon: Lett å spise, lett å like. Denne er en innertier om du føler behov for smeltet ost.
10

GAMMELGÅRDEN LYSKLÆT

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

4
Hva vi spiste: Burger på favabønner og grønnsaker, servert med salat, rødløk og hjemmelaget dressing. 189 kroner.
Pluss: Ser stor og innbydende ut. Saftig totalinntrykk. God erstatning for kjøtt. Frisk salat og pent smeltet ost. Bra brød.
Minus: I kombinasjon med de andre ingrediensene smaker det lite av bønneburgeren.
Konklusjon: En bra burger som smaker mye av smeltet ost. Friske grønnsaker. Tips: Ta på noe av den søte sennepen.
11

FISKERIET

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

6
Hva vi spiste: Fish and chips dyppet i øltempura. Har også fritert squash, samt fiskekaker med eller uten fries. 199 kroner.
Pluss: Fisken flaker seg pent og har akkurat passe tykk frityrskorpe. Deilig hjemmelaget remulade med masse kapers. Fantastiske fries som er salte og sprø. Bra at de tilbyr eddik på toppen. Godt syltet rødløk, som har bevart konsistensen. Mye mat for pengene.
Minus: En av oss savner ertepuré (men de andre bryr seg ikke).
Konklusjon: Knallkjøp. En fest i festivalmunnen!
12

BØNDER i BYEN

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

4
Hva vi spiste: Salat med steikeost fra Bygdøy. Serveres med syltet rabarbra, grønnsaker, surdeigsbrød og smør fra Røros. 189 kroner.
Pluss: Knallgod steikeost med fin stekeskorpe og sødme fra melken. Raskt levert. Godt hjemmelaget brød med håndverkssmør. Syltet rabarbra og agurk gir syrlighet.
Minus: Litt store biter salat og hele tomater som med fordel kunne vært delt i to. Helheten blir relativt enkel.
Konklusjon: Friskt og enkelt. Anbefales om du er passe sulten og vil ha noe sunt.
13

DI MI TIERRA

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

4
Hva vi spiste: Empanadas. Én med capresesalat (blåmuggost og soltørket tomat) og én med spinat og egg. 149 kroner for to.
Pluss: Sprø empanadas med masse fyll. Pent utseende. Varianten med spinat er kremete og den beste. Fyldig og god smak. Godt med salsaen til.
Minus: For mye fyll som blir for mektig i varianten med ost. Litt kvalmende i lengden. Vi kjenner heller ikke smaken av blåmuggost.
Konklusjon: Sterk firer. Godt fyll, men litt kvalmende i lengden.
14

TUNCO

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

3
Hva vi spiste: Thai Red Curry med villreker, grønnsaker, urter, lime og ris. 189 kroner.
Pluss: Veldig gode reker. Deilig med mye koriander og bønnespirer.
Minus: Lite konsentrert smak, mangler noe fett og salt. Tyntflytende saus som gjør den vanskelig å spise med gaffel.
Konklusjon: Litt ensformig rett, her savnet vi mer smak. Vanskelig å spise på festival.
15

MAMAS MAT

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

4
Hva vi spiste: Samosa med hjemmelaget chutney. 149 kr.
Pluss: Ser store og fristende ut. Sprø og gode grønnsaker. God persilledressing. Meget sprø.
Minus: Veldig mild på smak. Ikke nok saus til to store samosa.
Konklusjon: Mettende, lett å spise og mye mat for pengene.
16

DUMPLING AS

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

3
Hva vi spiste: Kongekrabbe- og koljedumplings med sommerkål. 175 kr.
Pluss: Bra spice i retten. Fin krabbe/fiskesmak i dumplingene.
Minus: Litt lite mat for pengene. Dette blir du ikke mett av. Ikke rykende fersk sjømat, akkurat.
Konklusjon: Lett å spise, bra spice i retten, men kunne vært saftige og større.
17

BREDDOS TACOS

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

3
Hva vi spiste: «Chorizo» bean & potato taco og Mushroom barbacoa med grillet østerssopp, rød salsa og koriander. 219 kr med fries.
Pluss: Fin kvalitet på maislefsene. Annerledes og milde smaker. Gode, tykke fries som er sprø utenpå og myke inni. God friestopping med majones og rødløk.
Minus: Skuffende fyll på begge tacoene. Soppen har en sleip konsistens og smaker ikke nok. Bønnene i den andre er en puré. Som en taco blir denne for bløt. To små fries på toppen redder den ikke.
Konklusjon: Ålreit, men smakene utfordrer ikke nok.
18

PASTA BABY

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

2
Hva vi spiste: Pasta laget på overskudd av egen surdeigsbrød-produksjon. Pastaskruer i blåskjellsaus.
Pluss: Pastaen kokt passe lenge. Raust med ost på.
Minus: Vassen, tynn saus som det er vanskelig å få opp. Minner om noe man slenger sammen på nachspiel. Lite smak i sausen. En liten porsjon til 120 kr.
Konklusjon: Styr unna hvis ikke du elsker pasta over alt annet.
19

FRATM

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

2
Hva vi spiste: Pizza Portofoglio med smaker som geitost og grillet squash, klassisk margarita og marinara. Vil du ha mer, kan du bestille en Frittatina som de selv beskriver som en «Mac & Cheese on steroids». 189 for margarita.
Pluss: Stor og mettende. Frisk saus og godt med basilikum.
Minus: En helt pizza er brettet oppå hverandre to ganger, en merkelig løsning. Med understekt og slapp deig, blir det en dårlig spiseopplevelse. Veldig salt. I overkant syrlig tomatsaus.
Konklusjon: En veldig dårlig idé.
20

CULTIVATE FOOD

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

3
Hva vi spiste: Bakt potet med mais, cheezy saus, bønner og syltet rødløk. NB: På Munchløkka. 129 kr.
Pluss: Den peneste festivalpoteten vi har sett. Grønnkålen er nydelig og sprø. En mettende, stor potet og mye friskt i miksen.
Minus: Mangler noe fett og kunne gjerne vært mer kremete. Noen syrlig og sprø elementer hadde også gjort seg.
Konklusjon: Ålreit, vegansk alternativ, men relativt tam helhet.
21

GODT BRØD

Mat på Øyafestivalen? Dette er de beste og de verste rettene.
Foto: Rodrigo Freitas / Aftenposten

Vår vurdering:

3
Hva vi spiste: Pizzaboller med rød og hvit bunn. NB!: På Munchløkka. 90 kr pr. stk.
Pluss: Fint stekt. Lett å ta i hånden. Bra festivalmat. Rikelig med hele grønnsaker.
Minus: Litt tørt totalinntrykk. Blek bunn. Kjedelig å spise i lengden.
Konklusjon: Man blir ikke mett av denne, men den er lett å holde i hånden mens du ser favorittbandet. Vomfyll.
Gå til Vink-forsidenGå til Godt.no

Følg Vink på sosiale medier