Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo

Lunsj? Brunsj? Samme det. Her spiser du godt midt på dagen i helgene.

Hvor får man en skikkelig god brunsj i Oslo?
Mange steder, har det vist seg. Oslo har up’et brunsj-gamet. Egg, pannekaker og avokadotoast, ja. Men det er også flere steder som kjører sin egen stil når det kommer til helgebrunsjen.
NB: Dette er ikke en fullstendig liste over alle steder i byen som serverer lunsj og brunsj i helgene. Det er noe enda bedre: Det er våre 19(!) favoritter.
01

Håndbakt

Tuskish Eggs cipotle style er en deilig brunsjrett som metter bra, men gir plass til bolle etterpå.
Tuskish Eggs cipotle style er en deilig brunsjrett som metter bra, men gir plass til bolle etterpå. Foto: Morten Schwencke
I et ordentlig hyggelig fabrikklokale dufter det godt fra det veganske bakeriet. Midt på Tøyen, men borte fra trafikken. Om sommeren er uteserveringen nydelig.
Brunsjmenyen er frisk og knallgod. Prøv for eksempel en myk omelett med ramsløk-kremost, full av grønne smaker. Kanelbollen er litt tørr i kantene, men kardemommebollen er blant byens beste.
Vi trekker litt for krøll i servering og opprydding. Det svinger ikke helt av systemet med sånne alarmbrikker. Forvent heller ikke fred og ro på tidspunkter der småbarnsforeldre typisk besøker kafé – for de elsker dette stedet. Og det gjør vi også.
Meny: Lett brunsjmeny, med yoghurt, vafler, beter, burrata og to eggeretter. Veldig bra drikkemeny med gode juicer, håndverksøl og naturviner.
Prisnivå: 140–180 for brunsjretter. 104 for øl (0,4) og 42 for filterkaffe. 4 boller for 180.
Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Dan P. Neegaard / Aftenposten
02

Maaltid

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten
Den perfekte bakfullbrunsjen. Er du fremdeles bakfull etter dette, bør du slutte å drikke.
Spørsmålet på forhånd var om Maaltid kan leve opp til brunsjen hos sin høyt elskede forgjenger Grådi.
Svaret er ja! Luftig omelett toppet med pulled pork, spicy ketchup, slaw, fries og aioli tikker av på alle våre «ultimat brunsjrett»-bokser. Det samme gjør fluffy engelsk muffins med røkelaks, feta, fries og aioli.
Rettene er fint balansert mellom det salte, søte og syrlige. Friesen er sprø og aiolien digg. Det er raust med både omelett, mørt svinekjøtt og smørmyk røkelaks. Ikke et saltkorn mangler.
Vi har savnet en brunsj som dette i Oslo.
Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten
Også desserten innfrir. Vannbakkels med sjokoladeis, bær og karamellsaus høres digg, men ikke megaspennende ut. Så feil kan man ta. Spar plass til denne comfort-bomben!
Meny: Liten og klassisk. Omeletter, engelsk muffins med laks eller bacon og chevresalat.
Prisnivå: Alle brunsjrettene koster mellom 215 og 225 kroner.
03

Smalhans

Kvedeterte med karamell og marengs.
Kvedeterte med karamell og marengs. Foto: Siran Øzalp Yildirim / Aftenposten
Ullevålsveien 43, St. Hanshaugen
Avlys kveldens middagsplaner. Helgebrunsjen på Smalhans er et mektig gilde bestående av tre retter.
En stor skive surdeigsbrød med gravlaks, posjert egg og hollandaisesaus er første rett. Det er noe med brunsj og egg. Det funker.
Vi har både fått for mye og for lite salt på Smalhans før. Denne gangen er det for mye av det gode på hovedretten. Tre supersalte elementer gjør det vanskelig å smake så mye mer, men forretten og desserten er såpass gode at vi kan tilgi dem.
Det søte punktum er en kvedeterte toppet med italiensk marengs. Kveden, en krysning mellom eple og pære, ser vi for lite av. Denne desserten feirer den litt anonyme frukten.
Røkt svinenakke med gnocchi, pesto og grønnkål
Røkt svinenakke med gnocchi, pesto og grønnkål Foto: Siran Øzalp Yildirim / Aftenposten
Meny: «Krøsus brunsj» er en treretters de serverer lørdag og søndag formiddag. Du kan bestille en vegetarisk eller vegansk variant, eller en barnevariant der porsjonene er litt mindre.
Prisnivå: «Krøsus brunsj» koster 450 kroner pr. pers.
04

Madonna

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Paal Audestad / Aftenposten
Operagata 17, Bjørvika
Hvis du forbinder helgelunsj med eggs benedict og pannekaker, er ikke dette stedet for deg. Vil du teste nye smakssammensetninger, være midt i smørøyet og omgi deg med en kul vibe? Ja, da tror vi du burde ta turen.
Madonna er Einer-gjengens nyeste prosjekt. Plassert midt på Munch brygge er det et perfekt sted om du vil kombinere promenering med lunsj en lørdag formiddag.
Vi begynner med en stor porsjon tartar. Grovt kuttede biter av reinsdyrkjøtt har fått følge av friterte potetstrimler og majones.
Breiflabb med karamellisert fløte, rosenkål og krabbesaus er en smaks- og konsistensfest. En fyldig geléaktig fisk mot sprø kål og en kremet saus som binder det hele sammen. Du trenger ikke amerikanske pannekaker når fisken serveres som dette.
Desserten er den mest kreative av rettene vi får. En løkterte med karamell laget av røkt benmarg og brunet smør. En litt tung avslutning, men til gjengjeld utrolig godt.
Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Siran Øzalp Yildirim / Aftenposten
Meny: Du kan velge enkeltretter eller en treretters. Da velger du fritt blant forrettene, hovedrettene og du får menyens eneste dessert.
Prisnivå: Treretters meny koster 800 kroner. Ellers koster forretter 225–235 kroner. Hovedretter 255–265 kroner. Husets dessert koster 185 kroner.
05

Kolonialen

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Henriette Marvik Berg / Aftenposten
Chk! På slaget 12 hører vi nøkkelen vris om. Døren på nabolagsrestauranten er åpen. Lørdagens brunsjere kan komme inn. Og det gjør de. Mange har fått med seg at dette er stedet om du liker god mat og god vin.
Vi har vært storfornøyde middagsgjester her før. Spørsmålet er om lørdagsbrunsjen lever opp til restaurantens gode rykte.
Posjert egg med hollandaise, engelsk muffins og spinat. Den ultimate brunsjrett som vi i ettertid angrer på at vi ikke tok to av. I stedet går vi for å dele en av hovedrettene, en enkel pastarett med tomat, basilikum og ricotta.
Det er vanskelig å ikke bestille hovedretter når de er på menyen, men vi mistenker at du kommer veldig langt med å spise litt snacks og forretter.
Og dessert, da. Den må ikke glemmes, for det var den perfekte avslutningen. En liten skive seig mandelkake toppet med syltede kirsebær og yoghurtis.
Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Siran Øzalp Yildirim / Aftenposten
Meny: Flere snacks og småretter, to hovedretter som minner mer om middag og dessert.
Prisnivå: Snacks koster 70–145 kroner. Mellomretter 210–230 kroner. Hovedretter 310–320 kroner. Dessert og ostetallerken koster 140–200 kroner.
06

Fiskeriet

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Siran Øzalp Yildirim / Aftenposten
En fiskebar må hovedstaden i fiskelandet Norge ha. Baren deler lokale med fiskebutikken med samme navn. Her er sitteplassene et par båser og ellers høye bord med barkrakker.
Vi går for en klassiske fiskesuppe. Kremet, perfekt syrlig og stappfull av fisk og blåskjell. Samt menyens koseligste rett: fiskegrateng.
Det blir vanskelig å gå tilbake til frysedisken på Rema etter dette. Gratengen er knasende sprø på toppen, og fisk er trolig hovedingrediensen i gratengen. Enkelt, men o’ så nydelig utført.
Desserten i dag er en mousse av karamellisert, hvit sjokolade servert med bringebærgelé, smuldret smørkjeks og sprø marengs. Selve moussen er litt tung og kompakt.
Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Siran Øzalp Yildirim / Aftenposten
Meny: Et saftig østersutvalg, chips med rømme og rogn, laks tataki eller fiskegrateng. Er du fysen på sjømat, er dette stedet å ta helgens brunsj.
Prisnivå: Småretter og forretter koster 179–219 kroner. Hovedretter 229–449. Skalldyrfest for to personer koster 1898 kroner.
07

Ekspedisjonshallen

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Siri Øverland Eriksen / Aftenposten
Sommerrogata 1, Solli plass
Føler du deg ekstra fjong, er Ekspedisjonshallen stedet. Ikke blant byens mest avslappede, men en sikker vinner om du vil flotte deg. Her får du live jazzmusikk og art deco-stil.
Vi synker ned i hver vår lenestol i fløyel. Ai, så mange fristelser på menyen. Ekspedisjonshallen byr på en egen brunsjmeny til 495 kroner pr. pers. Men bakt hummer, gratinert løksuppe og toast med portobello-sopp frister mer. Ikke veldig brunsjtypisk, men hva så?
Hummeren er gratinert med deilig urte/sitron-smør, frisk grønn salat og sennepsdressing. Toasten er ålreit, men forglemmelig. Suppen derimot! 10/10. Kanskje byens beste. Glovarm, god ost, fint gratinert, bra med løk og en dyp, søtlig umamismak.
Vi deler en lun sticky toffee pudding til dessert, toppet med varm karamellsaus, karamelliserte pekannøtter og is. Ohoi. Vi danser. Definitivt en av Oslos beste desserter. Dette gjør oss lykkelige.
Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Maria Pettrém / Aftenposten
Meny: Et bredt utvalg retter, både salater, klassiske brunsjretter med egg, burger. En delemeny til 495 kroner pr. person.
Prisnivå: Småretter koster 135–235 kr. Brunsjrettene koster 225–545 kroner.
08

Theatercaféen

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Berg-Jacobsen Jon-Are / Aftenposten
Klokken er 12 og paret på nabobordet bestiller en flaske Chablis og en snaps. Det er altså ingen overraskelser når det gjelder klientellet på legendariske Theatercaféen. De fleste er over 50, men overraskende mange er yngre. Dette er stedet for deg som vil gjøre ordentlig stas på helgen – og er villig til å betale en del for det.
De klassiske brunsjrettene sitter som en kule: Eggs benedict med syrlig hollandaise og perfekt posjerte egg. En cæsar-salat med saftig kylling, masse parmesan og dressing laget fra bunnen av. Knallgodt, men prisene er nær dobbelt så høye som hos mer uformelle steder.
Stedet har klasse på mange måter: Et virkelig flott rom, service på høyt nivå og kjendiser på veggene. Men ta en tur på toalettet om du vil se at det pipler frem noe «harry» også på Theatercaféen.
Meny: Klassisk brunsjmeny med litt nordisk, fransk og italiensk. Flere kaker og gode alternativer både med og uten alkohol.
Prisnivå: Lunsjretter fra 249–435 kroner, salat 315 kroner og eggretter 255 kroner. Kaker fra 95–140 kroner.
Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Morten Schwencke
09

Farine

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Maria Pettrém / Aftenposten
Farine åpnet under pandemien og ble raskt megapoppis på grunn av surdeigsbollene sine. Leverer brunsjen?
Akustikken er slitsom, men lokalet hyggelig. Vi bestiller risotto med grønnkålpesto, shakshuka (Midtøsten-inspirerte egg i spicy tomatsaus), gratinert sellerirot og rødbetsalat med chèvre og valnøtter.
Jeg kan like godt si det først som sist: Dette er ikke stedet å gå dagen derpå. Lokalet er for hektisk og babybefengt, maten for fiberrik og sunn. Men om du vil føle deg fresh på innsiden, er du kommet rett.
Risottoen er fyldig, syrlig og litt kjedelig. Rødbetsalaten god, men forutsigbar. Sellerirot og shakshuka er vinnerne. De gratinerte røttene bader i kremete, beige saus toppet med smeltet ost. Shakshuka’en er akkurat passe salt, sødmefylt og spicy.
Kaffe og bakst til dessert slår sjelden feil, særlig ikke når det er snakk om byens beste surdeigsbolle. Sjokoladekaken var heller ikke dum.
Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Maria Pettrém / Aftenposten
Meny: Brunsjmenyen skiftes ut jevnlig, men er ofte vegetariske og består av flere varme retter. I tillegg har de påsmurte baguetter og et rikt utvalg av bakst og kaker.
Prisnivå: Brunsjrettene ligger på mellom 175–200 kroner.
10

Vintage Kitchen

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Ketil Blom Haugstulen
Lakkegata 55, Grønland/Tøyen
Er du sugen på danske smørbrød og snaps, er Vintage Kitchen rett sted. Du skal ha litt flaks for å få bord, for her er det kun åpent mellom 12 og 15 på lørdager og ingen muligheter for forhåndsbooking.
Vi kapret en plass i baren og fikk full oversikt over lokalet.
Med kun én kokk på kjøkkenet tar ting tid. Vi rekker å spionere på en Makta-kjendis i andre enden av rommet og overhøre en sleivete nordnorsk samtale om damer og råkjøring på nabobordet. Klientellet er mannstungt og voksent.
Smørbrødet med roastbiff (216 kroner) er dagens vinner. Kjøttet er mørt, brødet saftig og kokken har vært raus med remulade, syltet agurk, sprøstekt løk og revet pepperrot. Det er god balanse mellom smakene.
Smørbrødet med panert smørflyndre, håndpillede reker og remulade er ålreit, men fisken er litt tørr og paneringen litt smakløs.
Dagens smørbrød med hjortekarbonade og tyttebær er døll og minner om noe vi kunne fått (kanskje bedre?) på Kaffistova.
Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Maria Pettrém / Aftenposten
Meny: Kun danske smørbrød mellom 12–15. Ni ulike varianter.
Prisnivå: Smørbrødene koster fra 219–250 kroner.
11

Nedre Foss Gård

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Sigrid Gausen / Aftenposten
Nordre gate 2, Grünerløkka
Dette er stedet å ta med seg utenbys foreldre! Lokalet er smakfullt og elegant. Man får en følelse av fordums storhet, med det høye taket og de luftige rommene. Her er det plass til mange rundt bordene.
Vi får husets brunsjmeny, som består av seks deleretter, dessert og kaffe. Maten kommer kjapt, seks små stekepanner fyller det lille bordet vårt. Om du liker middagsmat og dype smaker, er dette en lunsj for deg.
To av hver – kjøtt, fisk og vegetar – er et fint utgangspunkt for å dele. Noen av rettene er litt kalde, men de fleste smaker godt. Den friterte fisken har en nydelig skorpe, med en småsyrlig og god remulade til.
Vegetarrettene er litt understekt, men har spennende smaker. Soltørket tomatpesto til gulroten og en sausete kålrabi gjør at grønnsakelskere ikke føler seg nedprioritert.
Desserten er petit four, altså fire små konfektbiter. Sammen med kaffe er prisen 445 kroner pr. person. Det er en god pris til den store mengden mat vi fikk. Det ble ikke middag denne dagen, for å si det sånn!
Meny: Du kan velge brunsjmeny eller enkeltretter.
Prisnivå: 445 kroner for brunsjmeny. Enkeltrettene ligger på rundt 200 kroner.
12

Pillefyken

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Sigrid Gausen / Aftenposten
Vi dro hit for en treretters lunsj til 300 kroner. Dette er et varp. Forretten er en «peaso», en fermentert ertedip. Det høres kanskje snålt ut, men den er kjempegod. Sammen med rå gulrot og kål er dette en fin sesong-tilpasset rett. Resten av måltidet har også fulgt kalenderen.
Lokalet er koselig, lyst og lekent. Utenfor ligger slapset, men inne er det varme, afrikanske beats fra høyttalerne. Hovedretten er kyllingpai med skalldyrkraft. Ved siden av kommer surdeigsbrød og en smuldrede ost fra Bygdøy kongsgård. Vi får også en safranaioli som helt tydelig er laget fra bunnen av.
Vi blir ganske mette, derfor passer det godt med en lett dessert. Yoghurt og en dyp eplemos er den perfekte avslutning. Lett, friskt og syrlig – nam! Hele måltidet føles ut som en god klem. Den lavmælte, men omsorgsfulle servicen gjør at vi får en myk start på helgen. Husk å book bord, for her er det populært!
Meny: De har en egen lunsjmeny til bookede bord.
Prisnivå: Den koster 300kr og de tar ikke imot tips.
13

Holzweiler Platz

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Sigrid Gausen / Aftenposten
Operagata 61D, Bjørvika
Et mekka for Instagram-brukere. Interiøret og lokalet har et organisk, men fryktelig trendy preg. Her går det i beige toner og dyre klær. Men ikke la deg skremme av den hippe atmosfæren, denne lunsjen er verdt turen.
Vi starter med et helt nydelig grillet pitabrød med en god dæsj smør. Ved siden av: hummus. Denne er dekket med dukkah, en nøtte- og krydderblanding, samt noen gule rosiner. Dette er noe av det diggeste jeg har spist på lenge. Kremete hummus, varmt, saftig brød.
Heller ikke her får man de vanlige brunsjete rettene, men mimosa har de. Resten av maten kommer raskt. Her er det mange gøye, nye smaker. Snøkrabben i bao-buns er et lite under i seg selv. Denne har en spicy og fyldig saus sammen med friske urter.
Den misoglaserte auberginen kommer med en sprek, sursøt saus. Herlighet, dette er godt! Spicy, surt og søtt blandet med karamellsmaken fra misoen. Tartaren smaker godt, men stikker seg ikke ut. Friesen er derimot utrolig crispy og digg, dette er kvalitet.
Området er også et fint utgangspunkt for en deilig helgedag. Her er det shopping, museum, badstu og bibliotek i nærheten.
Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Paal Audestad / Aftenposten
Meny: Menyen består av små og større retter.
Prisnivå: Rettene koster mellom 95 og 265 kroner.
14

Kafeteria August

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Sigrid Gausen / Aftenposten
Universitetsgata 9, Tullinløkka
Dette føles som et smutthull til København. Her er det mye vakkert å hvile øynene på: fargerikt lokale, tilfeldig og mikset servise og morsom kunst. En advarsel er likevel nødvendig. Her er det ofte mye folk og lite ansatte, så servicen kan være treg. Har du god tid er det derimot et deilig å la formiddagen flyte forbi.
Menyen består av småretter som bør deles. Brødet med smør er et must. Deilig, mildt surdeigsbrød og fluffy smør kan lyse opp selv de gråeste morgener. Vi går løs på første rett, kyllingleverpaté og kirsebær. Det føles ut som en delikat kombinasjon. Pateen har en grov leversmak, men kirsebærene gjør at retten ikke føles så tung.
Tartaren med soppmajones er en innertier. Kjøttet er godt og noe ristet bokhvete gir konsistensene litt kontrast. Flere av rettene består av velkjente råvarer tilberedt på morsomme måter.
Avslutt med en ostetallerken, men hopp over bakverket. Dette er også et yndet sted å sitte ute når det er varmt i været, da forvandles bakgården til en oase av god stemning.
Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Dan P. Neegaard
Meny: Menyen består av små og større retter.
Prisnivå: Rettene ligger mellom 68 og 210 kroner.
15

Preik

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Sigrid Gausen / Aftenposten
La oss nå være ærlige her. Det beste som finnes på søndager, er egg. Posjert, rørt, stekt og kokt. Preik har flere varianter på menyen.
Det skjønne nabolagsstedet serverer brunsj mellom klokken 12 og 16 både lørdag og søndag. Stemningen er lun og chill. Det kommer til å bli helt nydelig når uteserveringen er klar. Her kan man sippe på cocktails både med og uten alkohol.
Så til maten. Det er noe mexicansk inspirasjon som har feid over menyen her. De serverer blant annet huevos rancheros. Preiks versjon av den mexicanske eggeretten er servert med guacamole, salsa, to posjerte egg og nachos. Dette er en frisk og digg brunsjrett. Nydelig guacamole, syrlig salsa og deilige egg.
Vi prøver oss også på Preiks versjon av en egg royale eller huevos noruegos som de kaller det. Landbrød med røkt laks, posjert egg og en liten dam av hollandaise.
Det eneste minuset med brunsjmenyen er fraværet av noe søtt. Her savner jeg en klassisk pannekake-rett eller noe vafler.
Meny: Menyen består av seks retter. Her får du også veganske alternativer.
Prisnivå: Rettene ligger rett under 200 kroner.
16

The Little Pickle

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Maria Pettrém / Aftenposten
Jens Bjelkes gate 9a, Tøyen/Grünerløkka
Om du er fysen på myke stoler, dempet belysning og fettete dagen derpå-mat, er du kommet feil. The Little Pickle er stedet om du er klar for en stilren og frisk helgebrunsj. Dagslyset flommer inn, det er lite folk og stemningen er småformell.
Vi starter obligatorisk med surdeigsbrød og pisket smør, og «pickle plate» – en tallerken med syltede grønnsaker.
Rødbeter med røkt smør og feta fra Grindal ysteri er nydelig. Betene er lune, har perfekt konsistens og bader i en søtlig saus som lager fest i munnen sammen med den salte og syrlige fetakremen. Det hele er toppet med honnikorn.
Pai med oksebryst og grønn salat er noe kjedeligere, men en klassisk, fyldig og mektig brunsjrett. Den syrlige salaten er en helt riktig og nødvendig siderett.
Gulrotkaken til dessert er godt krydret, saftig og med syrlig glasur. Men best er kastanje-madeleines – lune småkaker med sprøtt ytre og mykt, søtt og nøttete indre.
Det er kanskje hakket for stivt og formell stemning til at vi slapper skikkelig av, men vi er mette, nøgde og føler oss friske på innsiden etter dette måltidet.
Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Maria Pettrém / Aftenposten
Meny: Brunsjmenyen består av ca. ti ulike retter.
Prisnivå: Rettene ligger på mellom 90 og 210 kroner.
17

Katla

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: MORTEN UGLUM / Aftenposten / Aftenposten
Universitetsgata 12, Tullinløkka
Det er så bra at vi har steder som dette i byen vår. Steder som kjører sin egen greie. Det første som møter deg på Katla, bortsett fra store, luftige lokaler, er eimen fra grillen på kjøkkenet.
Brunsjmenyen på Katla er den samme som kveldens à la carte-meny. Flere matkulturer er representert, blant annet mexicansk, kinesisk og nordisk. Alle rettene er ment for å deles.
Vi begynner med tostada, altså friterte maislefser. Den er toppet med en kremet guacamole og krabbekjøtt vendt i chili og olje. Appetitten vekkes av knasende lefse og delikat, lyst krabbekjøtt og
Bao, altså en dampet bolle og en skål med norske reker i chiliolje er avhengighetsskapende. Det søte brødet suger opp chili, ingefær, hvitløk og urter. Vi kunne sittet og dyppet og drukket i flere timer.
En oksehale med schezuanpepper frister også. Den har vært på grillen, er sprø på utsiden og deilig mør på innsiden. Ved siden av er strimlet potet som ser både ser ut som og smaker av stekt løk. Poteten er litt intetsigende og klarer ikke suge opp den deilige, umamirike sausen. Ris hadde gjort seg bedre her.
Også desserten kilder smaksløkene. En chili- og sjokoladekrem toppet med en perfekt kule kokos-is og Katlas hjemmelagde Smash-sjokolade.
Norske reker i chili.
Norske reker i chili. Foto: Stig B. Hansen
Meny: Småretter og større retter med nordiske råvarer servert med søramerikanske og asiatiske metoder og smaker.
Prisnivå: Rettene koster 150–450 kroner.
18

Kolonihagen

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Borgen, Ørn / Aftenposten
I den bortgjemte bakgården på Frogner ligger et trangt og varmt spisested. Housemusikken på anlegget signaliserer likevel at de vil at brunsj skal være litt fest. Men klientellet, sterkt preget av venninner i alle aldre, fester ikke – her er det koselig stemning.
Brunsjmenyen burde hete lunsjmeny: En treretters med forrett, dagens kjøtt og dessert. Vi har ikke lyst på hjort til brunsj, men spiser i stedet en godt balansert rett med beter, nyr og pepperrot. Dagens salat er hjertesalatblader med bacon, revet ost og en feit, syrlig dressing. Godt og litt uhåndterlig. Dagens fisk er dessverre litt kald, kommer med tam hollandaise og lite salt. Prisene er litt stive.
Det er virkelig klasse over drikkeserveringen her, med håndbrygget kaffe og et vinkart fullt av stjerneprodusenter. Synd at vinservicen er litt nølende.
Meny: Treretters meny, brunsjretter og småretter. Mye bra viner glass og vinkart.
Prisnivå: Treretters 525 kroner. Brunsjretter 195–275. Småretter 95–225. Stort sett moderat priset vin til rundt tre ganger polpris.
Beter med nyr og pepperrot.
Beter med nyr og pepperrot. Foto: Morten Schwencke
19

Fat City

Her får du skikkelig bra brunsj i Oslo
Foto: Ketil Blom Haugstulen
Lokalet er knøttlite, matvarene står stablet i høyden og praten summer godt. Her er det kun drop in, så det er best å ikke være så mange. På uteserveringssesongen er det derimot bedre plass. Menyen er variert og består av småretter.
Vi må selvfølgelig også nyte et glass vin, her har de mange ulike valg på glass. Vi får ansjostoasten deres. Denne er helt nydelig, både syrlig og fettete. Et godt strøss med vårløk balanserer retten perfekt.
Grillede kamskjell i en smørsaus med szechuanpepper er besøkets beste rett. Stedet er generelt veldig gode på sjømat, hele tre av rettene er viet havets råvarer.
At det står én kokk bak baren og pusher ut de små rettene føles intimt og koselig. Her ser du maten blir til på nært hold. Både kokken og servitøren serverer oss, her er det lagarbeid som gjelder. Servitøren er varm og nedpå.
Stedet er perfekt om du vil smugkikke på hva som rører seg i den urbane jungelen som Grünerløkka er.
Meny: Småretter og mye gøy på glass.
Prisnivå: Smårettene koster fra 65 kr til 219 kr.
Gå til Vink-forsidenGå til Godt.no

Følg Vink på sosiale medier