Mye godt i høyden hos Izakaya bar & terrace

Izakaya bar & terrace

4

Vår vurdering

Mye godt i høyden hos Izakaya bar & terrace

Vi fant noen nye asiatiske favoritter på takterrassen til Sommerro.

Ok. Hør på dette! Makirull med masse hvitt krabbekjøtt, sprø asparges, finhakket rødløk og japansk kewpie-majones, toppet med hvite, sprø risbiter. Ja, denne bestiller vi to ganger i løpet av måltidet på flotte Izakaya bar & terrace. Dessverre holder ikke all maten samme nivå.
Sommerro-hotellet på Solli plass inneholder hele syv spisesteder. Vi har anmeldt både Ahaan, Plah, Tak, Barramon, Ekspedisjonshallen og To Søstre tidligere, og nå står Izakaya for tur i det flotte Oslo-været.
Vi tar heisen opp til syvende etasje og får et fint bord med utsikt til Oslofjorden og vår vakre hovedstad. Takterrassen er delt i to områder. Rett ut fra heisen til spiseområdet finner vi lyse parasoller og skygge, mens det er mer solrikt på den andre siden, der nesten alle gjester suger i seg oransje Aperoler.
Meget god lakserett med sting i.
Meget god lakserett med sting i. Foto: Øyvind Tveter / Aftenposten

Ja til jalapeñodressing

Vi blir fristet til å prøve noen av husets cocktailer, og Sling & Sling byr på deilig smak av både einer og rødbeter. En lett tequilasmak og forsiktig wasabibruk preger Wasabi margarita.
Menyen byr på gatematretter med asiatisk vri. De har delt den opp i fire deler. Sushi/sashimi, kalde retter, varme retter og dessert. Og det starter knallbra!
Tynne skiver laks er toppet med rogn og små biter sprø reddik og agurk. Det hele bader i en lys grønn jalapeñodressing med fint bitt. Det eneste å pirke i, er at sausen burde vært hakket tykkere. Når blir den for rennende og vanskelig å spise med pinnene.
Her vil man sitte lenge.
Her vil man sitte lenge. Foto: Øyvind Tveter / Aftenposten

Grisegodt!

Mye er godt i neste rett, men her svikter hovedingrediensen.
Oksekjøttet er så vidt stekt, men mangler den gode mørheten kjøttet skal ha. Vi kjenner heller ikke til så mye av trøffelen i dressingen, men den syrlige kraften er meget god. Supplert av knasende sprø hvitløk, enokisopp og vårløk, kunne dette vært nok en rett som var der oppe.
Da er det mer krutt i de neste bitene. Makiruller med krabbe. Grisegodt! Hvitt, søtlig krabbekjøtt er mikset med sprø asparges, biter av rødløk og en fyldig majones av typen kewpie fra Japan. På toppen ligger bitte små hvite og sprø riskuler.

Gi oss Hulken

Vinlisten er brukbar, og heller ikke så ille priset som man kan forvente på et sted som dette. Her er mye god champagne ganget med drøye to av prisen på Vinmonopolet. Vi får servert Keller Riesling Von der Fels Trocken 2022, en syrerik og mineralsk riesling som står fjellstøtt til rettene.
Maki med laks og avokado er god, men hakket kjedeligere enn de andre variantene. Det er fint med sprø agurk til, men wasabimajonesen er for veik. Vi vil ikke ha Per Pusling, men en grønn Hulken som røsker opp innvendig.
Skagensalat på søtt brød.
Skagensalat på søtt brød. Foto: Øyvind Tveter / Aftenposten

Gap HØYT

Izakaya bar & terrace blir fort stappa i det fine være, men servitørene har brukbar kontroll på måltidet. Maten kommer raskt på bordet og restauranten har nok folk på jobb, i motsetning til de fleste sommerspisesteder vi har testet i det siste.
Signaturretten Skagen er ok, men ingen vinner denne kvelden. Rekeblandingen har et veldig syrlig og salt preg. Det funker fint sammen med det søte, japanske brødet, som de for øvrig kunne hatt litt mindre av. Nå er det så høyt at det blir vanskelig å gape over, og det blir veldig fort grisete. Denne retten kunne de gjort enda mer «asiatisk» og gitt noe mer sting.
Gode drinker hos Izakaya.
Gode drinker hos Izakaya. Foto: Øyvind Tveter / Aftenposten

Blekkspruten er best

Så kommer en nedtur. Kylling karaage er for tørr. Den er også toppet med vårløk og riskuler som vi allerede har fått på andre retter. Ykitori, grillet svinekjøtt på spyd, smaker forsiktig smak av sennep og har et fint, røkt preg, men selve kjøttet kunne vært mørere.
Den beste av de varme rettene er frityrstekt blekksprut. Sprøtt og saftig og med masse japansk sansho-pepper på. Det gir en ektremst syrlig og god smak på blekksprutringene, som får seg et dypp i en god wasabimajones.
Dessertene er ordinære. Crème brûlée får ikke den asiatiske tvisten den burde ha. En terte med smak av den populære sitrusfrukten yuzu er nokså tørr. Ingenting å skrive hjem om.
Oslo har gradvis fått mange takterrasser som har flott utsikt og mye god mat. Izakaya bar & terrace er noe ujevne, men plukker man riktige retter, er dette definitivt et sted å anbefale.

FAKTA

Izakaya bar & terrace

Tlf. 21 40 49 40.
Hva vi spiste: Ulike makiruller, oksetataki, sashimi, Skagen, svinekjøtt-yakitori, blekksprut, kylling karaage, crème brûlée og yuzuterte.
Hva det koster: Sushi/sashimi 185–395 kr. Kalde retter 225 og 235 kr. Varme retter 155–195 kr. Dessert 125–155 kr.
Hvem passer det for: Par, mye unge folk mellom 20 og 30 år her.
Rullestolvennlig: Ja, heis opp, men trangt i deler av lokalet.
Vegetarretter: Seks ulike varianter. Fint markert med eget symbol i menyen.
Lydnivå: Behagelig til middag.
Innsidetips: Serverer lunsj alle dager.
åpne faktaboks
Gå til Vink-forsidenGå til Godt.no

Følg Vink på sosiale medier