Sjokoholikere, se her!

Sjokoholikere, se her!

Kakeverdenens lille sorte. Dette er de beste sjokoladekakene i Oslo.

Fyldige glasurer, sjokolademousse, seige bunner, lag på lag med alt som er godt. Sjokoladekaken kan være så mangt.
Vi har reist Oslo rundt for å finne byens beste versjoner. Her er våre favoritter.

Salt karamell-tårn hos Soulcake

Sjokoholikere, se her!
Foto: Siran Øzalp Yildirim / Aftenposten
What the ...!? Lag på lag med saftig og seig sjokoladekake og skamgod salt smørkrem. Et stykke av denne kaken koster nesten en hundrelapp, men den metter lett to personer, til og med fire småspiste.
Soulcake er mest kjent for sine cupcakes, men fortjener skryt for lagkakene sine og. Du blir fettsvett, men o så lykkelig.
Sjokoholikere, se her!
Foto: Siran Øzalp Yildirim / Aftenposten

Farine

Sjokoholikere, se her!
Foto: Ellen Øxning Eriksen / Aftenposten
Kall meg kjedelig. Kall meg tradisjonell, men noe av det beste jeg finner på et kakebord, er sjokoladekake i langpanne. Hos Farine har de regelmessig en deilig variant. Bunnen er supersaftig og har tydelig smak av sjokolade. Kremen er en salt smørkrem. Denne var toppet med litt kjekssmuler for knas.
Den lille nabolagskafeen på Kampen har ikke et fast utvalg, men du finner ofte en sjokoladekake i disken her!

The Cakery

Sjokoholikere, se her!
Foto: Ellen Øxning Eriksen / Aftenposten
Denne lille kafeen serverer flere klassiske brasilianske og portugisiske bakverk, som pastel de nata og pao de queijo (ostebolle). Men de har også de en disk full av hjemmelagde kaker. «Chocolate and pistachio cake» tilfredsstiller enhvers sjokolade-cravings. Kremen har en mild, nøttete smak av pistasj, bunnen er luftig, men ikke blant byens seigeste.
Viktigst av alt: et skikkelig hyggelig sted, bortgjemt blant alle næringslokalene i Kvadraturen.

Baskisk sjokoladeostekake hos Hernandez

Baskisk ostekake er i vinden! Såpass at vi har fått en kafé som spesialiserer seg på herligheten. Kafeen heter Hernandez og ligger en liten trasketur fra Alexander Kiellands plass.
Du får en klassisk variant av kaken, altså en fløyelsmyk ostekake uten bunn. I tillegg har de en «ukens smak». Og her kommer en liten hemmelighet: noen ganger er ukens smak sjokolade.
Hvorfor er denne så god? Jo, fordi dette er crème de la crème – bokstavelig talt. Kaken er fyldig, kremet, og litt syrlig.

Creamy peanut choco cake på Oslo Raw

Sjokoholikere, se her!
Foto: Siran Øzalp Yildirim / Aftenposten
Adresse: Adamstuen og Frogner
En kake inspirert av Snickers. Oslo raw lager plantebasert mat uten gluten eller hvitt sukker. De har flere sjokoladekaker, men vi ble spesielt begeistret for denne. Knasende, sprø peanøtter og et tykt lag salt karamell laget med blant annet dadler og lønnesirup.
Bunnen er en kompakt, men litt kremet nøtte- og sjokoladebunn med biter av peanøtter. Toppen er en sjokoladekrem som smaker av mørk sjokolade.
Alle raw food-skeptikere: Her blir dere overbevist!

Browniemisu på Ember

Sjokoholikere, se her!
Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten
Adresse: Nordre gate 24
Denne har vi skrevet om før. Og vi gjør det igjen. For når vi først skal feire sjokoladekaken – må oppfinnelsen til kokk Mitch Bush med. Han har kombinert det beste fra to verdener: sjokoladekake og tiramisu. Det hele er toppet med en kaffekaramell. Get in!
Ember er en restaurant i et kjellerlokale på Grünerløkka. Denne får du altså ikke tak i når sjokoladesuget melder seg i 14-tiden.

«Sjokoladebombe» på Klosterkroa

Sjokoladekaken til Atli sitter som et skudd.
Sjokoladekaken til Atli sitter som et skudd. Foto: Maria T. Pettrém
Adresse: Hovedøya
Den heter «sjokoladebombe» og lever opp til sitt navn. Dette er en slags konfektkake med kraftig sjokoladesmak. Stykket er toppet med havsalt – noe som både hever smaken, men også er helt nødvendig for å balansere den kraftige, fete og dype sjokoladen og smøret. Kaken er signert Atli, som ved siden av å drive Klosterkroa er kjøkkensjef på Katla.
OBS: Klosterkroa er serveringsstedet på Hovedøya. De er kun åpne i sommersesongen. Det er ikke helt avklart når de stenger dørene for i år, så det kan være lurt å ta fergen over så fort som mulig, om man vil sjekke ut denne bomben.
Gå til Vink-forsidenGå til Godt.no

Følg Vink på sosiale medier