Det beste vi har spist i det siste

Det beste vi har spist i det siste

Knallgode sandwicher. En av Oslos beste pastaretter. Fantastisk kamskjell. En perfekt dessert. Sjekk hva som har fått våre anmeldere til å sikle denne våren.

Porchetta-sandwich på Ugly Duckling

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Henriette Marvik Berg
Universitetsgata 26, sentrum.
Knallbra sandwichsjappe midt i sentrum. Menyen er liten, men smakene sitter så til de grader. Høydepunktet er porchetta-sandwichen. Porchetta er en italiensk ribberull fylt med masse urter, hvitløk og krydder. Ugly Duckling serverer tre tykke skiver av porchettaen i hjemmelaget brød. Kjøttet har fått selskap av syltet sitron, fennikelsalat og rosmarinmajones. Snadder!

Pastrami-sandwich på Fox and Loaf

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Henriette Marvik Berg
Storgata 23, sentrum.
Det har vært kø siden vi anmeldte Fox and Loaf i Storgata like etter påske. Det lille lokalet har åtte sandwichvarianter på menyen, og det er spesielt én som skiller seg ut. Sandwich med pastrami. Kokken lager selv den nydelige pastramien, som får følge av karamellisert løk og pickles. Det hele bindes sammen av en bearnaisemajones. Nydelig!

Kamskjell på Cru

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Ketil Blom Haugstulen
Dronning Eufemias gate 6, Bjørvika.
Cru restaurant har flyttet fra Majorstuen til Bjørvika etter 17 år. Spisestedet er blitt større og vakrere, og maten er fantastisk. Spesielt retten med kamskjell ble minneverdig. Kjøttet er saftig og sødmefullt, servert i det vakre skjellet med syrlige, hvite rips og en kraft med toner av sennep og parmesan. Toppet med rikelig gressløk er dette en uforglemmelig forrett til 265 kroner.

Kongekrabbe på Vågen

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Jan T. Espedal / Aftenposten
Stranden 30, Aker brygge.
I de gamle lokalene til Ling Ling har Atli Már Yngvason (han fra Katla og Pjoltergeist) åpnet to steder: Hekla og Vågen. På Vågen er det bare sjømat som serveres, og retten med grillet kongekrabbe er knallgod! Bena er mikset med en smaksrik pepperglace som tilfører syre, pepperpreg og noe sødme til den intense skalldyrsmaken og den fine sødmen fra krabben. Supplert med mer glace og salt fra grillet surdeigsbrød er dette en meget vellykket rett.

Kyllingshawarma på Sultan

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Charlotte Oliversen / Aftenposten
Grønlandsleiret 16 B, Grønland.
Sugen på en knallgod kebab? I Vink jobber vi for tiden med en liste over de ti beste kebab-stedene i Oslo, og Sultan er med! Kyllingrullen imponerer mest. For 119 kroner får du en stor og saftig rull med masse kyllingkjøtt blandet med toum – hvitløkssausen fra Midtøsten. Lunsj, middag eller nattmat? Her bør du stikke innom!

Katsu på Koie Ramen

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Ellen Eriksen
Thorvald Meyers gate 44, Grünerløkka.
Stadig flere elsker denne japanske spesialiteten. Er du blant dem, eller bare nysgjerrig? Da bør du legge lunsjen til Koies nye avdeling på Grünerløkka mellom 11 og 15. Der – og foreløpig kun der – får du en katsu-sandwich med fritert kylling, aioli, coleslaw og bbq-saus. Søtt og mykt brød, sprø kål, saftig kylling og spicy, søt og veldig god bbq-saus. Nam!

Tagliatelle med sjøkreps-bisque på Skaal

Denne tagliatellen med sjøkreps-bisque drømmer jeg om fortsatt.
Denne tagliatellen med sjøkreps-bisque drømmer jeg om fortsatt. Foto: Maria T. Pettrém
Tagliatelle med sjøkreps-bisque, cherrytomat, salsiccia, sitron og urter gir oss nesten hakeslep. Perfekt kokt pasta svømmer i en fyldig og smaksrik sjøkrepssaus vi kunne spist som suppe. Salsiccia i små biter tilfører litt spicy smak. En delikat, luksuriøs og helt perfekt sommerrett. Bedre pasta skal du lete lenge etter. 215 kroner for denne er et kupp.
Anmeldelse kommer!

Asparges på Apostrophe bistro

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Tomm W. Christiansen
Kirkegårdsgata 7 A, Grünerløkka.
Kveldens høydepunkt på bistroen til Apostrophe er definitivt retten med biter av hvite og grønne asparges fra Tyskland. Aspargesen er så vidt varmebehandlet. Stenglene bader i en luftig hollandaise og er toppet med knasende, smørstekte brødsmuler. En enkel og meget god rett.

Brownie-miso på Little Wolf

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Marte Gundersen
Geitmyrsveien 57, St. Hanshaugen.
En ny nabolagsrestaurant med mye godt på menyen. Våre anmeldere var meget fornøyde med fiskeretten og shortribs, men det var desserten som vant kveldens bestepris. Brownie-misu! Seig brownie toppet med luftig mascarponekrem og varm, flytende saus som smaker av kaffe og salt karamell. Det er dessertperfeksjon! Vi har sagt det før, men måtte si det igjen.

Spagetti med reker på Vineria Ventidue

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Tomm W. Christiansen / Aftenposten
Gimleveien 22, Frogner.
Forrettene er så som så, men pastarettene sitter hos den populære restauranten på Frogner. Spagettien med reker virker først litt tam, men vokser på oss jo lenger ned i retten – og sausen – vi kommer. Det er raust med reker, og sausen i bunn slår fra seg med både sødme og sting. Spagettien er perfekt kokt, med deilig tyggemotstand og hjemmelaget preg.
Gå til Vink-forsidenGå til Godt.no

Følg Vink på sosiale medier