Oppsummeringen er for abonnenter
Les et utdrag
Sakkan har bra sushi og uformell stemning. Men kvaliteten forsvarer ikke prisen.
Forventningene er høye når menyen heter «omakase» og prisen er 1550 kroner. Vi får flere ordentlig gode retter, men Sakkan har et uforløst potensial.
Omakase betyr «jeg overlater det til deg». Kokken bestemmer, og det skal merkes. Derfor jobber Sakkan-kokken som seg hør og bør på utstilling i baren. Han kutter fisken, flamberer, danderer og former flotte sashimibiter foran øynene våre. Han er rolig, vennlig og ser oss i øynene.
Samtidig er det tydelig at de ofte rigide prinsippene for omakase ikke står i høysetet her. For eksempel vises ikke ingrediensene frem for gjestene, disken er uvanlig rotete, og wasabien rives på stål, ikke haiskinn. Slike detaljer har ikke all verden å si. Det er helt kult hvis Sakkan vil bryte med tradisjoner og være mer uformelle.