Siste sommerhelg? Dette må du gjøre!

Siste sommerhelg? Dette må du gjøre!

Dette er 11 ting du ikke burde motstå denne helgen.

Det er nesten som å vinne i Lotto. Vi får faktisk enda en sommerhelg.
Så lenge en viss værmeldingstjeneste holder det den lover (Yr, vi ser på deg!).
Denne bonushelgen må makses. Vi har plukket ut noe av det beste du kan gjøre for å skvise ut siste rest av sommer i Oslo.
01

Pistasj-is på Aker brygge

Siste sommerhelg? Dette må du gjøre!
Foto: Ellen Øxning Eriksen / Aftenposten
Isbaren Pistache på Aker brygge har masse italiensk gelato. Og er det én smak du skal teste så er det nettopp pistasjvarianten.
NB: Den smelter litt fort. Bruk det som en god unnskyldning til å kaste den i deg.
02

En av byens hyggeliste bakgårder

Territoriet og Lille Oslo kaffebrenneri deler uteservering i bakgården. Så her kan du velge om du vil ha vin eller byens kanskje beste iskaffe: coldbrew med sitronsirup.
Det er ikke lenge til uteserveringer er et fjernt minne.
Adresse: Markveien 58
03

Byens beste fries på Fourrage

Siste sommerhelg? Dette må du gjøre!
Foto: Siran Øzalp Yildirim
Disse friesene er blant de beste Oslo kan by på, ifølge vår anmelder. Når restauranten i tillegg byr på stor uteservering, er det innertier for denne helgen. Vår anmelder gikk for et glass av Clos Thierrière Vouvray Sang de Roche, laget på druen chenin blanc. Det bør du også!
04

Cæsarsalat på Hovedøya

Siste sommerhelg? Dette må du gjøre!
Foto: Sigrid Gausen / Aftenposten
Dårlig samvittighet for at du ikke har vært på øyene i sommer? Da er du ikke alene. Men heldigvis får du en siste mulighet. Og hvis du vil spise noe digg, bør du dra til Klosterkroa på Hovedøya. Her får du byens kanskje beste cæsarsalat.
05

Livets bar-til-bar-løype

Siste sommerhelg? Dette må du gjøre!
Foto: Ellen Øxning Eriksen / Aftenposten
Barhopping i skikkelig Oslo-stil! Denne løypen gir deg blant annet sake-øl, krabbesalat, shots, østers, champagne og grisete sandwicher. Den lyder som følger:
  • Første stopp: Fat City
  • Andre stopp: Parkteatret
  • Tredje stopp: Coffee & Cigarettes
  • Fjerde stopp: Eff Eff
  • Femte stopp: Capybara
  • Sjette stopp: Gapet
  • Syvende stopp: Merkur
  • Åttende stopp: Rouleur
  • Målstrek: Parksalongen
Du kan lese mer om hva du bør drikke og spise her.
06

Champagnedip på Gapet

Dette er et sted som jeg forstår at ofte er stappfullt. Superkoselig uteservering litt utenfor allfarvei. Deres champagnedip er suksessformelen seterrømme og kaviar sammen med en skål potetgull.
PS: Ikke fysen på champagnedip? De har også baskisk ostekake som smelter på tungen.
Adresse: Wessels gate 2 (med inngang fra Ullevålsveien)
07

Rabarbraslush på Anne på Landet

Siste sommerhelg? Dette må du gjøre!
Foto: Siran Øzalp Yildirim / Aftenposten
I hjertet av Oslos fineste og største park finner vi denne nydelige kafeen. Her får du frisk rabarbraslush. Den koster 69 kroner uten alkohol, 169 kroner med.
De har også kaker, bolle, kaffe og større lunsjvarianter. Samt vin og øl. Åpent alle dager klokken 11–19.
Adresse: Frognerveien 67, Frognerparken
08

Gutta på Haugen-is

Isboden på St. Hanshaugen har mange varianter. Ukens topping er hot sauce, sjokolade og bringebær. Det må absolutt smakes! Nyt på, ja, selvfølgelig – St. Hanshaugen.
09

Kroketter på Reviers takterrasse

Siste sommerhelg? Dette må du gjøre!
Foto: Martin Slottemo Lyngstad / Aftenposten
Det er ikke feil å trekke opp i høyden. Restauranten Reviers takterrasse er en perfekt oase. Her serverer de en mindre variant av menyen, med blant annet tartar og ceviche. Og kroketter til en billig penge.
Kongens gate 5, Kvadraturen
10

Kardemommebolle på Fåbro gård

Mange spekulerer i om dette er Oslos beste bolle. Og det kan godt hende at de har rett. For denne bollen må smakes. Og dessuten er det en utrolig hyggelig lørdag- eller søndagstur.
I videoen over ser du hvordan du kommer deg dit.
Adresse: Mustads vei 10, Lysaker
11

Billig pils og maiskolbe på Los Tacos

Siste sommerhelg? Dette må du gjøre!
Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten
Los Tacos fikk ikke akkurat toppkarakter da anmelderne våre var på besøk. Men det var én rett som skilte seg ut, nemlig maiskolben. Den var saftig, og dynket i smør og krydder.
Og så har de øl til 55 kroner frem til 21 hver dag.
Gå til Vink-forsidenGå til Godt.no

Følg Vink på sosiale medier