Territoriet og Lille Oslo kaffebrenneri deler uteservering i bakgården. Så her kan du velge om du vil ha vin eller byens kanskje beste iskaffe: coldbrew med sitronsirup.
Det er ikke lenge til uteserveringer er et fjernt minne.
Disse friesene er blant de beste Oslo kan by på, ifølge vår anmelder. Når restauranten i tillegg byr på stor uteservering, er det innertier for denne helgen. Vår anmelder gikk for et glass av Clos Thierrière Vouvray Sang de Roche, laget på druen chenin blanc. Det bør du også!
Dårlig samvittighet for at du ikke har vært på øyene i sommer? Da er du ikke alene. Men heldigvis får du en siste mulighet. Og hvis du vil spise noe digg, bør du dra til Klosterkroa på Hovedøya. Her får du byens kanskje beste cæsarsalat.
05
Livets bar-til-bar-løype
Foto: Ellen Øxning Eriksen / Aftenposten
Barhopping i skikkelig Oslo-stil! Denne løypen gir deg blant annet sake-øl, krabbesalat, shots, østers, champagne og grisete sandwicher. Den lyder som følger:
Første stopp: Fat City
Andre stopp: Parkteatret
Tredje stopp: Coffee & Cigarettes
Fjerde stopp: Eff Eff
Femte stopp: Capybara
Sjette stopp: Gapet
Syvende stopp: Merkur
Åttende stopp: Rouleur
Målstrek: Parksalongen
Du kan lese mer om hva du bør drikke og spise her.
Dette er et sted som jeg forstår at ofte er stappfullt. Superkoselig uteservering litt utenfor allfarvei. Deres champagnedip er suksessformelen seterrømme og kaviar sammen med en skål potetgull.
PS: Ikke fysen på champagnedip? De har også baskisk ostekake som smelter på tungen.
I hjertet av Oslos fineste og største park finner vi denne nydelige kafeen. Her får du frisk rabarbraslush. Den koster 69 kroner uten alkohol, 169 kroner med.
De har også kaker, bolle, kaffe og større lunsjvarianter. Samt vin og øl. Åpent alle dager klokken 11–19.
Isboden på St. Hanshaugen har mange varianter. Ukens topping er hot sauce, sjokolade og bringebær. Det må absolutt smakes! Nyt på, ja, selvfølgelig – St. Hanshaugen.
Det er ikke feil å trekke opp i høyden. Restauranten Reviers takterrasse er en perfekt oase. Her serverer de en mindre variant av menyen, med blant annet tartar og ceviche. Og kroketter til en billig penge.
Mange spekulerer i om dette er Oslos beste bolle. Og det kan godt hende at de har rett. For denne bollen må smakes. Og dessuten er det en utrolig hyggelig lørdag- eller søndagstur.
Los Tacos fikk ikke akkurat toppkarakter da anmelderne våre var på besøk. Men det var én rett som skilte seg ut, nemlig maiskolben. Den var saftig, og dynket i smør og krydder.
Og så har de øl til 55 kroner frem til 21 hver dag.