Henter erfaren kokk og beholder stilen

Henter erfaren kokk og beholder stilen

Er du en av dem som har savnet Bass det siste halvåret? Nå åpner restauranten dørene igjen.

– Det er rart å skulle åpne igjen! Merker det er flere småting man glemmer skal være på plass, sier Torstein Voksø Eek.
Han er daglig leder på restauranten Bass i Thorvald Meyers gate.
«Vi er stengt inntil videre. Åpner igjen i 2023. Vi ses», sto det på døren til den populære restauranten i november. Så ble det kjent at utelivsgrupperingen Flott Gjort kom inn på eiersiden.
Nå står lokalene klare for gamle og nye gjester. Så hva har egentlig skjedd i mellomtiden?
Petter Lien Gillebo er nye kjøkkensjef hos Bass.
Petter Lien Gillebo er nye kjøkkensjef hos Bass. Foto: Stig B. Hansen

Nytt lokale i kjente trakter

«If it ain't broke, don't fix it», er det noe som heter. Siden Bass åpnet i 2016, har de vært kjent for en tilbakelent stil. I tillegg til tradisjonell bordsetning, har det vært et sted venner og kjærestepar dropper innom for et godt glass og noe å tygge i på barkrakkene.
Eek beroliger med at Bass har beholdt stilen fra tidligere. Maten vil være i samme gata som før.
– Vi har fått inn nye bord, slipt ned eikefinéren i baren og sofaen og fått varme lys i taket. Stilen blir veldig lik som det var før, sier han.
Foreløpig er det lite bilder og planter i lokalet. Torstein Voksø Eek ønsker personalet selv skal innrede etter hvert.
Foreløpig er det lite bilder og planter i lokalet. Torstein Voksø Eek ønsker personalet selv skal innrede etter hvert. Foto: Stig B. Hansen
En kritisk mangel er også dekket. I tillegg til at lokalene trengte en renovering, slet Bass med bemanning som ettervirkning av koronapandemien. Uten en solid stab følte ikke Eek at han ga gjestene den opplevelsen han ønsket.
Nå er nytt personale på plass. Ny kokk er Petter Lien Gillebo, som har jobbet på Grådi og Olympen. Han tar over kapteinsbindet på kjøkkenet for Dag Hilland, som blir med videre. Den nye restaurantsjefen er Wiktoria Odya.

Ny stab – samme grunnstamme

Ifølge Virke er det fremdeles en stor utfordring å få tak i kompetanse i serveringsbransjen. Det er særlig er mangelen på faglærte kokker og servitører krevende for å kunne opprettholde driften.
– En del i serveringsbransjen sliter fortsatt med «long-covid», altså å komme ovenpå etter pandemien, sier Rhiannon Hovden Edwards, bransjedirektør for kultur og opplevelser i Virke.
Henter erfaren kokk og beholder stilen
Foto: Stig B. Hansen
Eeks nye team består nå av en god miks erfarne og mindre erfarne folk – en god gjeng han er fornøyd med.
– Vi åpner «lowkey» de første to ukene. Vi bruker dem til å teste litt retter og kjøre inn teamet i service og på kjøkkenet, forteller han.
Det blir kun drop in i denne perioden og det vil bare være åpent torsdag til lørdag. Så åpner de for reservasjoner. Første åpningsdag er fredag kl. 17, og offisiell åpning er 25. mai.
Vi du ha ferske tips til gode spisesteder, kule opplevelser og ting å finne på i helgen? Meld deg på Vinks ukentlige nyhetsbrev her.
Gå til Vink-forsiden

Følg Vink på sosiale medier