Mat & Drikke
Byliv & Guider
Film & Serier
Topplister
Legg i liste
Den dukker opp på alle menyer. Hva er greia med ostekaken fra Baskerland?
Oslos kokker har fått oppheng i denne desserten.
Publisert: 29.04.2024 | Oppdatert: 29.04.2024, 14:52
Siran Øzalp Yildirim
Journalist
Kaken har ingen bunn. Her helles ostefyllet rett i en kakeform og stekes hardt i ovnen. Målet er å få en karamellisert, nærmest brent skorpe. Tilberedes den riktig, skal den være nesten rå i midten. Én røre som gir massevis av smaker og teksturer.
Ikke rart folk vil ha ostekake fra Baskerland!
Les videre med abonnement
Allerede abonnent?
Logg inn
Vil du lese mer?
Bli abonnent
Fått med deg disse?
Guide
Tidligere Maaemo-kokker åpner nytt sted. Dette skjer i helgen.
Tips til helgen
Intervju
Emilie Skolmen ser ikke verdien i «fine dining»: – Jeg vil bli mett.
Bydelsguider
Restaurantguiden
Litt luksus i hverdagen? Start dagen med frokost på disse stedene.
Mat & drikke
Se flere artikler
Gå til Vink-forsiden