Indrefilet rett fra frysen? Dere kan bedre, Nam Kang!

Nam Kang

Fredensborgveien 22e, Fredensborg

3/6

Her får du

Et rolig måltid etter en lang dag på jobb

Indrefilet rett fra frysen? Dere kan bedre, Nam Kang!

Restauranten kunne vært stedet du ønsker deg på vei hjem fra jobb. Det er bare ett problem: Maten.

Det hadde vært så velkomment om Nam Kang laget skikkelig god mat. Stedet ligger nesten perfekt til, midt i en stripe av restauranter og vinbarer på Fredensborg. Men den fremstår som mer folkelig og nedpå enn sine naboer.
Utenfor sitter en fast gjeng og drikker øl. Inne finnes en stor meny med koreanske og japanske retter. Slik minner dette litt om nå bejublede Szechuan Chengdus tidlige dager, der de kinesiske smakene sitter som et skudd. Det finnes en plass for et tilsvarende sted med koreansk. Nam Kang fyller ikke den plassen.
Vårruller, gyoza og tataki til forrett. Den beste til venstre i bildet. Den dårligste til høyre.
Vårruller, gyoza og tataki til forrett. Den beste til venstre i bildet. Den dårligste til høyre. Foto: Morten Schwencke

To trygge bestillinger

For å starte med det beste: To friterte og pølseformede retter er måltidets høydepunkt. Vårrullene er krispy og litt deigete inni på en god måte, men kunne smakt enda mer av kjøtt og grønnsaker. Fritert banan til slutt er også godt. Disse kan du trygt bestille.
Pannestekte gyoza-dumplings var heller ikke verst, men stekeskorpen kunne vært sprøere. Uten perfekt varmebehandling blir konsistensen ørlite gummiaktig.
Fritert banan er overraskende digg. Dette fikk de til, men isen var litt krystallisert.
Fritert banan er overraskende digg. Dette fikk de til, men isen var litt krystallisert. Foto: Morten Schwencke
Videre er en av forrettene helt umulig å like. Guy tataki er en lett grillet indrefilet med hvitløk. Den kommer iskald, trolig rett fra frysen, på en seng av isbergsalat. For salt saus redder den ikke.
Lokalet var i sin tid pølsemakeri og har hvelvede tak i betong. Bordene har hvite duker og er pakket inn med skillevegger med asiatisk preg. En falsk ovn lyser opp. Det virker litt tilfeldig, men skaper egentlig mest sjarm. Servicen er varm og vennlig.
Vinmenyen består stort sett av bestselgere du kjenner igjen fra taxfree. For eksempel fra Lindemans eller Jakobs Creek. Med bare én riesling på menyen, en klassiker til asiatisk, er det tryggest å holde seg til japansk øl. Det er alltid godt.
Lokalet ligger nesten perfekt til på Fredensborg, blant vinbarer og restauranter. Kom igjen, Nam Kang! Dere kan bedre.
Lokalet ligger nesten perfekt til på Fredensborg, blant vinbarer og restauranter. Kom igjen, Nam Kang! Dere kan bedre. Foto: Morten Schwencke

Koreansk klassiker

De eneste andre gjestene denne onsdagskvelden er fire venner som snakker koreansk med servitørene. Bordet velger en koreansk grillrett, som Nam Kang har flere av på menyen til deling. Det koreanske kjøkkenet er kjent for sin BBQ.
Vi ville prøve en annen koreansk klassiker. Bibimbap er en bolle med varm ris, sesongens grønnsaker og koreansk, fermentert chilisaus (gochujang). Her kommer den med oksekjøtt og er ordentlig fint presentert. Helheten er ikke verst, men kjøttet kunne hatt mer smak, og risen er litt overkokt.
Bibimbapen presenteres på skikkelig vis og mange av smakene er gode.
Bibimbapen presenteres på skikkelig vis og mange av smakene er gode. Foto: Morten Schwencke
En koreansk sjømix, som de kaller den, er langt under pari. Scampien og grønnsakene er fint varmebehandlet, men kommer med seig akkar og grøtete, fritert torsk. Trolig rett fra frysen, dette. Tomatsausen hadde litt sting, men kan ikke veie opp. Den kunne vært krydret mer.
Litt sting i sausen bidrar i sjømatmixen. Men råvarene er for dårlig behandlet.
Litt sting i sausen bidrar i sjømatmixen. Men råvarene er for dårlig behandlet. Foto: Erik Guldbrandsen

Små grep

Den sprøstekte kyllingretten har en viss guilty pleasure-kvalitet, med søt saus til. Men få av bitene er skikkelig sprø på utsiden. Kimchien ved siden av er tam og hadde trengt litt mer lagring. Litt syre i sausen hadde også gjort seg.
Nam Kang trenger ikke gjøre veldig store grep for å by på en god matopplevelse for alle som trasker forbi hver dag på vei hjem fra jobb.
Svaret ligger på kjøkkenet og i kjøleskapet/fryseren. Litt bedre råvarer og litt mer trøkk fra verktøykassen de har tilgjengelig i det koreanske kjøkkenet. Kom igjen, Nam Kang!

FAKTA

Tlf. 22 20 19 40
Hva vi spiste: Vårruller, Yaki-gyoza, Guy Tataki, Sjømix Korea, Bibimbap, Tori no kara-age og Banana split
Hva det koster: Forretter 99–169. Hovedrett: 229–370. Dessert: 59–99
Hvem passer det for: Familier, store og små grupper.
Rullestolvennlig: Ja
Vegetarretter: Ja, flere.
Lydnivå: Behagelig.
Innsidetips: Vårruller, bibimbap og banana split er den minst kjipe treretteren her etter vår smak.
åpne faktaboks

Vurdering

Miljø

4

Mat

3

Service

4

Meny

4

Verdi for pengene

3
Gå til Vink-forsidenGå til Godt.no

Følg Vink på sosiale medier