I august lokket for eksempel Bislett Kebab House med gratis kebab på Tveita. Resultatet? Over 1000 møtte opp. Babbo Collective gjorde det samme noen uker før. Det ble fort 50 meter lang kø halvannen time før åpning.
Denne mandagsmorgenen kunne Grød friste med gratis havregrøt. Grød åpnet dørene til sin restaurant nederst på Grünerløkka mandag. Fra før har spisestedet lang fartstid fra København.
– Vi har hørt om det fordi det er så populært i København, forteller Kamilla.
Hun og vennen Adelin har nettopp vært på løpetur og var blant de aller første i køen like før klokken 07.00 mandag.
Veldig «DET ER MAAANDAG»-stemning å løpe før et arrangement som begynner 07.00. Foto: Ellen Øxning Eriksen / Aftenposten
De fikk hver sin skål med Grøds signaturgrøt: karamellsaus, eple og brente mandler.
Man kan vel si at PR-stuntet fungerte. Køen strakte seg rundt hjørnet, og flere ga opp bare ved synet av køen. Men Grød kunne trøste med at de hadde «mer enn nok grøt» til alle. De var klare for å dele ut gratis frokost frem til klokken 09.00.
Den andre vennegjengen vi snakket med, plukket opp arrangementet via Facebook. Her det over 3000 som har trykket «interessert».
Fra venstre: Dorthea, Maria og Amalie har også hørt om Grød gjennom deres suksess i København. Foto: Ellen Øxning Eriksen / Aftenposten
I lokalene nederst i Markveien er planen å servere mer enn bare havregrøt.
Grød har tidligere uttalt til Vink at de ønsker å utfordre konseptet «grøt». Det vil for eksempel lage savoury grøter til lunsj og middag, samt internasjonale versjoner som indisk daal og japansk kongee.