Nyåpninger vi gleder oss til denne høsten

Nyåpninger vi gleder oss til denne høsten

Bistroer, fine dining, grøt og thai. Disse nye stedene skal vi helt klart sjekke ut.

Vel blåst sommerferie! På tide å se fremover og glede seg til all den gode maten vi skal spise i høst. Oslo får mange nye restauranter og barer de neste ukene. Her er et knippe vi tror det er verdt å få med oss.
01

Roze Gastro

I flere uker denne våren hadde kokken Leopold Roze test-restauranten Banal på Lilleborg. Der serverte de en fine dining-variant av norsk husmannskost. Restaurantversjonen har fått navnet Roze Gastro. Det blir fransk gastronomi laget på norske råvarer i sesong.
– Jeg vil gi folk gode matopplevelser uten at det koster skjorta. På mange måter er dette hjertebarnet mitt, forteller Roze.
  • Hvor: Thereses gate 20, Bislett
  • Åpner: 14. august
Mens vi venter på gjestene.
Mens vi venter på gjestene. Foto: Siri Øverland Eriksen / Aftenposten
02

Cave Mia

De gamle lokalene til Svenssons fat på Briskeby blir ikke stående tomme når stjernekokk Björn Svensson flytter videre. Den franskinspirerte bistroen Cave Mia flytter inn for å stille tørsten (og sulten) til frognerboerne. Det er folkene bak Oh Dear på Aker brygge som står bak. De lover lave skuldre og mellom 60 og 80 viner på glass.
  • Åpner: 2. september
  • Hvor: Briskebyveien 26, Frogner
03

Pao

Dette er noe som har manglet i Oslo, skal vi tro eier Nud Dudhia. Pao skal restauranten hete. Det skal serveres ekte thai-mat, sånn som du får servert på en plastbenk utenfor allfarvei i Thailand, helst med en iskald øl i hånden. Mye av maten som lages på markeder og i landsbyer i Thailand, lages over kull. Det vil Pao hedre med et stort, åpent ildsted som sentrum for kjøkkenet.
Her blir det en nuddelmeny til lunsj, og smaksmeny og à la carte på kvelden. I baren skal du få servert thaiinspirerte drinker.
  • Åpner: 22. august
  • Hvor: Markeveien 46, Grünerløkka
Nud Dudhia står også bak den mexicanske restauranten Breddo’s.
Nud Dudhia står også bak den mexicanske restauranten Breddo’s. Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten
04

Osloslo

Det virker som nabolagsbistroene tar over byen. Også i basaren på Youngstorget åpner det snart noe nytt, bistroen Osloslo. Victor Ramm forlater arkitektjobben for å realisere restaurantdrømmen sammen med Eskild Ottestad fra Vintage Kitchen.
Også her skal råvarene skinne. Hver måned vil én sesongvare være ingrediens i en femrettersmeny. Åpningsmåneden kan vi røpe at det er tomaten som skal få kjørt seg.
Det blir også mulig å plukke enkeltretter fra menyen.
  • Åpner: 8. august
  • Hvor: Youngstorget 6, Sentrum
Det er mye som skal smakes på før man åpner.
Det er mye som skal smakes på før man åpner. Foto: Siri Øverland Eriksen / Aftenposten
05

Restaurant Fan

Alt Björn Svensson tar i, ender med å få en Michelin-stjerne. Når han åpner sin femte, og ifølge ham selv siste, restaurant, vil han ikke snakke om hverken stjerner eller konsept.
De skal lage den maten de liker å lage. Du kan nok regne med at blir flott. På Fan (som i faen på svensk) vil du få servert råvarer som Svensson har jobbet mye med før, for eksempel sjøkreps og vill fisk, samt det naturen har å by på.
– Det blir lokalt selvplukk. Vi skal høste, plukke, sylte og fermentere, sier Svensson til Vink.
  • Åpner: 14. august
  • Hvor: Bygdøy allé 9, Frogner
06

Grød

Elsket av københavnske damer mellom 25 og 35, klare til å ta Oslo med storm. Danske Grød utvider grøtkonseptet, med det de selv kaller Grød 2.0.
Selvfølgelig skal frokostklassikerne havregrøt, chiagrøt og smoothiebowl med, men gjengen vil også utfordre konseptet «grøt». Det bli «savoury» grøter til lunsj og middag, samt internasjonale versjoner som indisk daal og japansk kongee.
  • Åpner: 9. september
  • Hvor: Markveien 67, Grünerløkka
07

Frida

Det blir ordentlig københavnsk invasjon i byen denne høsten. Danske Babbo Collective åpner to nye steder. På Torshov åpner de Frida, et surdeigsbakeri med klassiske danske bakverk kombinert med et kafferøsteri. Babbos ansikt utad, Lennart Petersen, håper også å kunne arrangere kurs i baking av surdeigsbrød.
  • Åpner: Slutten av august eller starten av september.
  • Hvor: Vogts gate 33, Torshov
08

Pasta Baby

Petersen håper også å kunne skape en kombinasjon av Nørrebro og Italia på Olaf Ryes plass. I Illegal burgers gamle lokaler skal de servere antipasti, pasta og kanskje en helstekt fisk eller gris, uten noe fuzz, så klart. Pastaen skal koste mellom 120 og 145 kroner, og Petersen håper at det kan bli et sted hvor man virkelig kan hygge seg.
Pasta Baby skal ha bod på Øyafestivalen, om du vil teste en rett før åpningen.
  • Åpner: Forhåpentlig 1. oktober.
  • Hvor: Olaf Ryes plass 4, Grünerløkka
09

Capybara

Fredensborgveien hviler aldri. Nå tar baren Capybara over de gamle lokalene til nedlagte Frank’s. Hos flodsvinet (som gnageren capybara heter på norsk) vil det være brennevinet rom som står i fokus. Selv «guilty pleasure-drinkene», som mojito og daquiri, skal du få servert på ordentlig vis, har eier Nicolai Martinsen Røed sagt til Avisa Oslo.
  • Åpner: 1. august.
  • Hvor: Fredensborgveien 13B, Fredensborg
10

Sagene vinbar

Sagene har tidligere stått på en liste over verdens kuleste nabolag. Men er det noe Sagene har manglet, har det vært en nedpå vinbar for folket. Det mener i hvert fall Erlend Lønnum, daglig leder for Sagene vinbar, som åpner i løpet av høsten.
Vinbaren flytter inn ved siden av rammebutikken Too many prints i Kierschowsgate. Det skal være galleri på dagtid og vinbar på kveldstid.
  • Åpner: Litt usikkert, men i løpet av høsten
  • Hvor: Kierschows gate 7D, Sagene
11

DGÆ (Den grimme ælling)

Vi kjenner alle historien om den stygge andungen som viste seg å bli en vakker svane. Nå skal eventyret bli virkelighet i kjelleren til den populære cocktailbaren Svanen. Med «stygge ingredienser», det vil si frukt og grønt som ikke når butikkhyllene, samt restene fra Svanen, skal Den grimme ælling skape nydelige svaner, det vil si cocktails.
  • Åpner: 6. september.
  • Hvor: Karl Johans gate 13
Gå til Vink-forsidenGå til Godt.no

Følg Vink på sosiale medier