Rimelig og godt på The Little Pickle

The Little Pickle

5

Vår vurdering

Rimelig og godt på The Little Pickle

Michelin-guiden gjør mange rare ting, men utmerkelsen til The Little Pickle er en innertier.

Husk én ting: Michelin-guiden inneholder både restauranter med stjerner, men også spisesteder i helt andre prisklasser. Et av de beste symbolene å se etter er en såkalt BIB Gourmand – god mat til en rimelig pris. Denne utmerkelsen fikk The Little Pickle i 2024 sammen med Frances og Smalhans.
– Bånnski? Er du sprø?
Kjæresten ser på shotteglassene foran oss. Er man på The Little Pickle, bør man starte kvelden med en pickleshot. Dette er veldig poppis i mange land og brer for tiden om seg i Oslo. Hos The Little Pickle heller man litt Rooster blanco tequila i munnen og fyller på med syltelake. Det dufter av blomster og sitrus og smaker sterkt, friskt og syrlig.
Uformelt og trivelig på The Little Pickle.
Uformelt og trivelig på The Little Pickle. Foto: Paal Audestad / Aftenposten

The Little Pickle pickle plate

Du kan velge mellom en femrettersmeny til 495 kroner eller plukke enkeltretter. De koster mellom 50 og 220 kroner og kan deles. Vi velger småretter og prøver det meste av menyen. Alt faktisk!
Navnet på den første retten er kveldens søteste: The Little Pickle pickle plate. De myke gulrøttene har fin sødme og smaker lett av karri. Blomkålbiter byr på toner av sesam, mens du får mer piff i sellerien med kimchi. En enkel og deilig start på måltidet.
Deilig med tomater og ansjos.
Deilig med tomater og ansjos. Foto: Paal Audestad / Aftenposten

Si ja til ansjos

Spisestedet ligger mellom Tøyen og Grünerløkka, og lokalet er som maten. Enkelt, men velgjort. Tregulv, trebord, røffe murvegger og en koselig, liten luke hvor maten sendes ut fra kjøkkenet.
Nå lander tomater på bordet. Sødmefulle, røde båter er en super kombinasjon til de salte ansjosbitene. Retten løftes av syrlig løk, gressløk og noe pepper.
Den silkemyke kyllingleveren har en intens smak og deler plass med sødmerik rødløk. For å tilføre retten noe tekstur, byr kjøkkenet på sprøstekt surdeigsbrød.
Her bør du legge middagen.
Her bør du legge middagen. Foto: Paal Audestad / Aftenposten
Vinutvalget er ikke så stort, men de har gode produsenter og mye spennende vin på listen. Mother Rock Brutal! fra Swartland i Sør-Afrika er laget på druen chenin blanc og byr på toner av blomster, sitrus og lett nøttepreg. God syre og bra fylde kler mange av rettene.
En smørmyk svineterrine parres med en tykk chutney med fin karrismak. Her er biter av blomkål og squash i en mektig porsjon til fine 150 kroner. Lett, bitre endiveblader er poppis over hele Oslo for tiden, her er de knasende sprø.

Kveldens vinner

Det intime og hyggelige lokalet har bra med folk denne kvelden. Det kan se ut som at The Little Pickle er blitt en populær nabolagsrestaurant, for her er mange familier. Servitøren er hyggelig, av og til litt fraværende, men forteller i detalj om maten som ankommer bordet.
Fjellørreten er kveldens vinner. Utrolig saftig og nydelig fiskesmak. Når du i tillegg får stekte kantareller og en rik skalldyrkraft, kommer vi gjerne tilbake til for denne retten. Her er også noe anissmak fra en dillolje.
Rimelig og godt på The Little Pickle
Foto: Paal Audestad / Aftenposten
Søte, bakte gulrøtter glir ned på høykant sammen med en blanding av chèvre og sødmefull ricotta. Et syrlig sting av appelsin kommer i etterkant og mandler sørger for ulike teksturer i retten.
En annen vinner denne kvelden er kyllingpaien. Glovarm, rett fra ovnen, mettende, salt og syndig godt. Ingen avansert rett, men kombinasjonen med kyllingragu og potetstappe er herlig. For å veie opp mot den salte paien, serverer restauranten en frisk salat med et lett røkt preg fra en kapersdressing.
Kyllingpaien metter og smaker godt.
Kyllingpaien metter og smaker godt. Foto: Paal Audestad / Aftenposten

Keen på Keen’s

Jeg hadde nettopp en vinklubb med engelsk tema, hvor vi blant annet spiste sunday roast, Yorkshirepudding og en drøss med engelske oster til dessert. Her har de også noen engelske oster, og den ene vil vi spise hver dag til vi ryker. Keen’s cheddar er så latterlig godt. En perfekt modnet kumelksost med noe kryddersting.
Vi bestiller også trifle, en klassisk engelsk dessert. Den smakte nydelig ved sist besøk her, men denne gangen er den ikke like god. Sukkerbrødet er litt tørt og det er vanskelig å få ut kompotten. Den har en fin smak av fersken, men neste gang blir det heller to runder med osten.
The Little Pickle er en uformell, koselig og rimelig nabolagsrestaurant. Her kan du senke skuldrene og nyte enkel og vellaget lokal mat med en engelsk tvist.

FAKTA

The Little Pickle

Tlf. 412 22 839
Hva vi spiste: Tomater med ansjos, svineterrine, fjellørret, tartar, gulrøtter, kyllingpai, engelske oster, trifle og Madelaine.
Hva det koster: Alle rettene ligger mellom 20 og 220 kroner.
Hvem passer det for: Par, små grupper, familier med litt større barn.
Rullestolvennlig: Tja. Det er handikaptoalett, men da må man fjerne sofaen på vei inn dit. Litt trangt ellers i lokalet.
Vegetarretter: Ja, flere. Noe snacks og noen små retter.
Lydnivå: Blir en del lyd når det er mye folk her, men innestemme holder.
Innsidetips: Sjekk ut Sunday roast, den klassiske, britiske retten mellom 14 og 17 hver søndag.
åpne faktaboks
Gå til Vink-forsidenGå til Godt.no

Følg Vink på sosiale medier