Hva skal vi ha til middag? Svaret finnes hos disse syv matprofilene.

Hva skal vi ha til middag? Svaret finnes hos disse syv matprofilene.

Disse kontoene inspirerer oss til å lage mat.

Oppskriftene på Tiktok og Instagram lagres nok mer enn de lages.
Men så kommer plutselig dagen. Du har litt ekstra tid. Du er fysen på noe godt. Kanskje du skal ha gjester.
Da er det deilig å ha et helt arsenal av oppskrifter. Senebetennelsen i scrollefingeren viser seg endelig å være verdt det.
Det er så mange matprofiler som er gode. Det er nesten umulig å trekke frem noen få. Men vi har klart det. En god miks av norske og utenlandske folk, som lager deilig mat.
01

Justine_snacks

Denne kvinnen lager hverdagsmat, men av den typen som virkelig frister. Det er ofte mange ingredienser involvert, men hun får det til å se enkelt ut. Masse urter, masse grønt, masse smak.
Det hender hun reiser. Og da får vi være med.
02

Gottigheter

Göteborg-basert matvrak som lager mat man har lyst til å servere på fest. Hun er også ganske ivrig når det gjelder den koreanske chilipastaen Gochujang. Så hvis du har en boks stående i kjøleskapet og lurer på hvordan du kan bruke den, finner du sannsynligvis svaret her.
03

Martasmat

Marta Ravnsborg utvikler oppskrifter for Matprat.no. På sin personlige konto deler hun oppskrifter, restaurantanbefalinger og reisetips. Sjekk for eksempel ut København-tipsene hennes under.
04

Notorious Foodie

Mye kjøtt, mye gøtt. Denne foodien lager alt fra wagyu-sandwich til crispy duck-pannekaker.
Alt er utrolig forseggjort. Hver minste detalj teller. Dette er kanskje ikke en konto du følger for konkrete oppskrifter, men for timevis med matporno og inspirasjon.
05

Det serveres

Fredrikke og Andreas startet matkontoen mens de bodde i hvert sitt land – hun i Danmark og han i Norge. Én kveld i måneden var de sammen, og da brukte de som regel tiden på å lage mat. Etter at de flyttet sammen i Oslo, begynte matprosjektet «Det serveres» å vokse. Nå har de gitt ut kokebok, arrangert flere pop-ups, og Andreas har startet en podkast om vin.
De legger ofte ut oppskrifter som er både utrolig fristende og gjennomførbare.
06

Thomas Straker

La oss begynne med en av seriene hans: «All things butter». Denne mannen lager masse forskjellig smør som han bruker i ulike retter. Saltkaramellsmør, n'dujasmør, sitronsmør – you name it.
For tiden lager han en serie med salater. Den er mildt sagt fristende.
@thomas_straker Butter Basics | E2 | Miso Butter with Roasted Cod Now on Youtube #butterbasics #cooking #butter #miso ♬ original sound - Thomas Straker
07

Dejligfood

Svensk matblogger og kokebokforfatter. Fresht er et stikkord her. Det er både salt og søtt. Og best av alt: Mye pasta i monitor!
Gå til Vink-forsiden

Følg Vink på sosiale medier