Favoritt! Først og fremst på grunn av maten, men også på grunn av de hyggelige folkene som driver denne lille italienske butikken. Rett nord for Sofienbergparken selger Felloni & Piersante hjemmelaget mat. Vi snakker fersk pasta, pølser, pestoer, tiramisu, sauser, oster.
Hver dag stekes det opp luftig foaccacia. Og hver dag kan man velge mellom diverse fyll. Da vi var innom hadde de nystekt porchetta og salsicciapølser.
Du får også velge hvilken saus du vil ha på. Etter anbefaling fra innehaveren gikk vi for pesto piccante til pølsene, og en sennep og honningsaus til porchettaen.
Her grilles brødet lett, noe som betyr at maten er best på stedet. Sykkelturen med Wolt og Foodora gjør det sprø og knasende brødet mykt og seigt. Men smakene sitter. For vegetarianeren er sopptoasten et must. Kjøttelskere bør gå for husets klassiker full av pastrami – The Reuben. Den består av stekt surdeigsbrød fra Ille brød fylt med majones, syrlig sennep, masse pastrami, surkål, cheddar og sylteagurk. Tullete godt!
Dette måtte bli guidens andre reuben-sandwich. Det er jo lite som slår et tykt lag pastrami, ost og surkål.
Gjengen fra Way down south åpnet denne delien på St. Hanshaugen for halvannet år siden. Noe av det beste: de røyker sitt eget kjøtt.
Sandwichen består av stekt surdeigsbrød som er gyllent og sprøtt på utsiden, men saftig og mykt inni. Den er fylt med pastrami av oksekjaker, honning- og sennepssaus, surkål, gruyere-ost og russisk dressing. En gavepakke av syre, salt, sødme og fett.
Den mest New York sandwichen i Oslo. Chicken parm er en drøm. Brødet har litt sødme, kyllingkjøttet er panert og er supersaftig. Du får en tydelig smak av basilikum og masse smeltet parmesan. Men det er mer: En lett syrlig tomatsaus, salsa verde (urtesaus) og mozzarella!
Mikes Corner har også en nydelig vegetarsub. Vi snakker panert og fritert aubergine, karamellisert løk, kremet soppsaus og andre godsaker.
Landbrødet er lett toastet og fylt med kylling, aioli, feta, tomat, rødløk, alfaspirer, salat og balsamico. Kyllingen er ikke den saftigste i byen, men sammen med de andre ingrediensene funker dette bra. En helt grei kyllingsandwich som «jeg hadde blitt glad for å få på seminar» (sitat kollega).
Obs: De har en vegansk variant som var litt kjedelig. Her hadde de rett og slett slengt hele kidneybønner i baguetten, med litt oppkuttede grønnsaker og hummus, ble det lite spennende.
Villa Paradiso som står bak denne. I et lite lokale i Markveien stekes fet og luftig focaccia hele dagen. Disse toppes med alt fra grillet aubergine og mozzarella til skinker og gorgonzola.
Focaccia med parmaskinke, trøffelaioli, pecorino toscano og ruccola har en god brød/fyll-ratio. Dette er en basic bitch av en sandwich, men det er jo ofte det man vil ha.
En liten advarsel: Da vi bestilte mat her rett etter åpningstid, fikk vi tørt brød. Mulig de ikke hadde rukket å steke opp dagens foccaciaer. Så et tips kan være å vente til lunsjtider med å bestille.
Banh-mi er den perfekte sandwich. Krydret kjøtt, syltede grønnsaker og masse urter blir til et mettende måltid som samtidig er friskt. Det er mye bra banh-mi i Oslo. En av de beste kommer fra Bei Bei.
Vi er spesielt begeistret for nyheten på menyen: Pork Belly Shar Siu. En sprø og luftig baguette er fylt med tynnribbe med blant annet den kinesiske krydderblandingen five spice og hoisinsaus. Syltede grønnsaker og majones gjør dette til en perfekt blanding av søtt, syrlig og kremete.
Mendels er mest kjent for sine franske terter, makroner og croissanter. Men de har sandwicher også! Vi har kun testet den ene, med svart ciabatta, saftig kylling i urtedressing, sprø crispisalat, parmesan i passe tykke skiver og majones.
Litt tørt brød, men med store mengder saftig fyll klarer man å se forbi det. Genialt med et sted midt på Karl Johan der man kan stikke innom og få en sandwich i hånden på to minutter.
Atlas brasseri på Amerikalinjen selger takeaway bagels. Disse koster, men smaker også.
Prøv Reuben bagel med pastrami. Da får du fem centimeter med pastrami fra Annis pølsemakeri, syltet rødkål og smeltet ost. Du hører jo at dette er gode saker. Rucola og aioli gir hint av pepper og hvitløk. Det er rett og slett skikkelig tilfredsstillende. Man får også med en liten skål med fries.
Kebaben hos Happy Ending har allerede fått legendestatus, men nå er de ute med en ny godbit: Sandwich med fritert fisk.
Du får to skiver smørstekt briochebrød. Søtt brød omfavner salt og sprøstekt filet av torskefisken lange. Glovarmt, sprøtt og veldig godt. En lett kremete kaperssalat gir noe syre og saftighet til denne mettende retten.