Det beste vi har spist i det siste

Det beste vi har spist i det siste

Dødsgod pizza. Utrolig mørt reinsdyr. Nydelig biff. Deilig dessert. Her er de beste rettene vi har spist de siste ukene.

Reinsdyr på Nedre Foss Gård

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Tomm W. Christiansen / Aftenposten
Nordre gate 2, Vulkan
Årets beste hovedrett så langt. Utrolig mørt og velsmakende reinsdyr i en dyp og smaksrik bordelaisesaus. En syrlig salat er deilig tilbehør til alt det salte, men restauranten har også en innertier ved siden av: En jordskokkgrateng servert i en glovarm skål med deilig nøttesmak, masse smeltet ost og noe preg av trøfler. Herligheten koster 545 kroner .

Côte de boeuf på St. Lars

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Henriette Marvik Berg
Thereses gate 45, Bislett
St. Lars er kjent som en av byens aller beste grillrestauranter. For å få maksimalt utbytte av besøket anbefaler vi deres herlige côte de boeuf. Kjøttet blir servert i skiver med skikkelig sprø skorpe og god grillsmak. Som tilbehør kommer pommes frites dynket i hvitløk og rosmarin, syrlig bearnaise, en grønn salat med sennepsvinaigrette og en liten skål med bordelaise. Retten må deles av minimum to personer og koster 685 kroner per person.

Husets spesial på Zio Pizza

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Olav Olsen / Aftenposten
Wilhelm Færdens vei 1A, Marienlyst
Trekkes du mot skarpe oster og chili, er det denne pizzavarianten du skal bestille. Husets spesial. Her finner vi rømme fra Rørosmeieriet og spicy chorizo og 'nduja. Milde oster er smeltet på bunnen, og smuldret chèvre ligger på toppen. Knallbra pizzabunn og en nydelig, hjemmelaget honning med chili. Zio er en bortgjemt perle på Marienlyst! Pizzaen koster 254 kroner.

Entrecôte på Betong

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Paal Audestad / Aftenposten
Operagata 77D, Bjørvika
Fire uker modnet entrecôte er gull. Flott krydret med en utrolig deilig grillsmak og pen stekeskorpe. Sødmen i denne retten kommer i form av bakt og grillet sellerirot. Mild, blansjert spinat ligger oppå selleriroten, og kjøttet bader i en dyp og smaksrik Madeirasaus med toner av ramsløk og nøttaktig smak fra steinsopp.

Tiramisu på Cici Osteria

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Maria T. Pettrém
Kirkegata 23, Sentrum
Italiensk restaurant med sentral beliggenhet og knallgod dessert. Oslo er full av tiramisuer med tørre kjeks og i overkant kreative sjokoladepåfunn. Denne har kraftig kaffe- og likørsmak, fyldig og passe søt krem og raust kakaodryss. «Den beste tiramisuen jeg har fått servert i Oslo», skrev vår anmelder. 125 kroner koster desserten.

Katsu sando på Pan

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Henriette Marvik Berg
Sandakerveien 101B, Sandaker
På bakeriet Pan, rett ved Storo, serveres både søt bakst og lunsjretter. De tilbyr blant annet to varianter av katsu-sandwich, både med kylling og svin. Vi har smakt kylling-varianten, som består av sprø frityr, saftig kylling, syltede grønnsaker og søt honning- og tonkatsusaus. Nam! Absolutt verdt 149 kroner.

Svinenakke på Polka

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Maria T. Pettrém
Hausmanns gate 31C, Torggata
Den polske sjappen rett ovenfor Kulturkirken Jakob er kanskje mest kjent for sine pierogis (dumplings). De er knallgode, men lengre ned på menyen finnes mer gull. Svinenakke med potetmos, agurksalat og eple- og rødbetsalat til 199 kroner er et skikkelig knallkjøp. Anmeldelse kommer!

Sjøkrepstaco på Substans

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Erik Gulbrandsen
Rådhusgata 27, Sentrum
Nykommeren Substans har åpnet dørene i det gamle lokalet til Aquarie og byr på mange ulike fisk- og skalldyrretter. Retten med sjøkrepsen er fantastisk. En spretten og saftig hale ligger oppå en florlett minilefse sammen med gressløkmajones og små biter av grillet kål. Kan kun nytes som del av en større meny.
Anmeldelse kommer snart!

Sobanudler med sopp og sjøkreps hos Madonna

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Maria T. Pettrém
Operagata 17, Bjørvika
Tykke nudler av hvete med godt tygg svømmer i en umamibombe av en soppsaus. Perfekt varmebehandlede sjøkrepsbiter smelter på tungen. Dette er ordentlig luksuriøs, elegant og snilt priset kosemat som leker på tungen og varmer langt inn i sjelen. En porsjon til, takk! Koster 295 kroner.

Tartar hos Panu

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Maria T. Pettrém
St. Olavs Plass 3, Sentrum
Vi var egentlig litt ferdige med tartar og lengtet etter noe nytt. Panus variant er nettopp dét! Grovhakket kjøtt på knasende sprø potetterrine toppet med spicy majones. Ekte perfeksjon! Dumplingene er også knallgode. Koster 145 kroner for en ikke så stor porsjon.

Asparges på Le Benjamin

Det beste vi har spist i det siste
Foto: Morten Schwencke
Søndregate 6, Grünerløkka
Der satt den! Årets første hvite asparges (de franske kommer allerede nå) behandles perfekt på Le Benjamin. Kombinasjonen med sherry, hasselnøtter og comté gir masse nyanser. Be om en hvitvin med litt hasselnøttpreg, for eksempel Meursault, eventuelt et glass Jura. Litt bitterhet fra salatblader og syre i sausen balanserer det hele fint. 235 kroner.
Anmeldelse kommer!
Gå til Vink-forsidenGå til Godt.no

Følg Vink på sosiale medier