Friday’s, I’m not in love

TGI Friday’s (Aker brygge)

2

Vår vurdering

Friday’s, I’m not in love

Er det fredag hele uken på TGI Friday’s? Nei.

– Herregud, det er jo enormt!
Vi har entret en av Aker Brygges storstuer. Her er det nok av plass, for å si det mildt. Det er lett å tenke at Friday’s er en av landets store restaurantkjeder, men dette er faktisk en av bare fire norske filialer. De øvrige tre ligger ved Jernbanetorget, på Gardermoen og i Bergen.
Uansett er restauranten for en klassiker å regne. Spørsmålet er hvorfor.
Friday’s Aker brygger har en stor uteservering.
Friday’s Aker brygger har en stor uteservering. Foto: Siri Øverland Eriksen / Aftenposten

Fritert først

Servitørene er kledd i stripete diner-uniformer. Menyen har bilder av milkshakes, burgere og spareribs. Dette er altså stedet for amerikanske klassikere.
Vi er innom i lunsjen og bestiller alt som frister. Måltidet begynner med husets forrett-trio. Da får vi tre av deres bestselgere på én og samme tallerken sammen med et lite, grønt alibi i form av noen biter stangselleri.
Friday’s three for all: løkringer, mozzarella sticks og kyllingvinger.
Friday’s three for all: løkringer, mozzarella sticks og kyllingvinger. Foto: Siri Øverland Eriksen / Aftenposten
Mozzarella-sticks er fingerlange staver med knasende sprø panering og smeltet mozzarella. Det smaker mild, smeltet ost, men ikke så mye mer. Hverken den tamme salsaen eller den klumpete aiolien klarer å gjøre dette mer spennende.
Løkringene er også en del av denne trioen. De smaker mest frityr. Her burde kjøkkenet brukt større biter av løk. De tynne skivene forsvinner helt, og det blir den friterte deigen som dominerer.
MEN! Ja, det er et stort men. Trioens tredje medlem er buffalo kyllingvinger- altså kyllingvinger dekket i chilisaus. Og nå snakker vi. Dette er saftige kyllingvinger i en syrlig og lett spicy glaze. Dypp disse i deres kremete blåmuggdipp og la godfølelsen skylle over deg.

Sukkerkjøtt

Over til hovedretter. Hoi! Husets signaturer er en lang rekke av diverse stykker kjøtt som er glasert i whiskysaus. Det er også mange burgere, pasta, kylling og noe salat.
Friday’s, I’m not in love
Foto: Siri Øverland Eriksen / Aftenposten
Det må bli noe glasert. «Steak and ribs» til 439 kroner. Vi ber om å få kjøttet medium-rare, men får noe som ligner medium.
Kjøttet er seigt og altfor søtt. Det blir med andre ord ikke bruk for skålen med ekstra, sukkersøt whisky-saus som følger med.
Spareribsene er et bedre valg. Dette er et mørere og litt fetere kjøtt som fungerer godt til den søte glasuren. Ved siden av har vi fått en liten skål med ihjelkokte brokkolibuketter med en mild, søt chilisaus. Når også brokkoliens saus er søt, blir det hele ubalansert og lite vellykket.
Baconburgeren redder heller ikke (fre)dagen. Kjøttet er tørt og smakløst. Osten er fint smeltet og baconet sprøtt, men når det hele koster 289 kroner forventer jeg mer.
Det er flere cocktails på drikkemenyen.
Det er flere cocktails på drikkemenyen. Foto: Siri Øverland Eriksen / Aftenposten

Lite for pengene

For Friday’s er jo ikke et billig sted. De fleste hovedrettene koster over 300 kroner, noen over 400. Heldigvis er servitøren vår både oppmerksom og blid. Og kjøkkenet leverer raskt. Vi fortsetter gildet.
Cajun pasta med kylling er en salt affære. Her er det raust med saftige kyllingbiter, og en kremet pasta med både vårløk og tomatbiter. Men cajunkrydderet på toppen er utrolig salt. Og det kan virke som at de også har saltet både saus og pasta.
Kyllingquesadilla var en favoritt i ungdomstiden for en i spisefølget. Og det blir fort tydelig hvorfor. Dette er NM i mild. Lefsene er fylt med kylling og ost, men smaker mest av smeltet ost. Vi har sagt ja til bacon – mest fordi vi stusset over at det er et alternativ. Baconet bidrar riktignok med litt sprøhet, men det hele blir for tungt og fett.
Hakkede tomater, agurk og paprika som følger med er dvaske, og virker å ha ligget klart i et kjøleskap litt for lenge. Rømme og en veldig syrlig variant av guacamole klarer heller ikke å løfte denne retten.
Hovedrettene er for det meste skuffende, spesielt med tanke på prisen.
Behagelige sofaer og masse plass.
Behagelige sofaer og masse plass. Foto: Siri Øverland Eriksen / Aftenposten

You had me at «lun brownie»

You lost me at tørr kakebunn. Dette er et av stedene der beskrivelsene og rettenes navn gjør fallhøyden stor. Vi har fått «brownie obsession» og det som er presentert som en nyhet: En «red velvet cake».
Det blir hverken fløyel eller besettelse denne dagen. Brownien er lun, men utrolig søt. Sukkeret overdøver, og man smaker nesten ikke sjokoladen. Red velvet cake har en tørr bunn, men det hjelper med tre lag smørkrem.
Av det søte er det jordbærmilkshaken som slår best an. Denne smaker som melk blandet med rikelige mengder jordbærsyltetøy. Litt som de siste skjeene når du har hatt jordbærsyltetøy på cornflakesen. Liker du søt jordbærmilkshake, liker du denne.
På Friday’s sitter du godt, du får så mye dispenserbrus du orker, men maten gir ikke fredagsfølelsen. Et par lyspunkter er det likevel. Gå for buffalo wings og spareribs.

FAKTA

TGI Friday’s

Hva vi spiste: Friday’s three for all (løkringer, fritert mozzarella, kyllingvinger), bacon cheese burger, whisky-glazed steak and ribs, chicken quesadilla, cajun chicken pasta, brownie, red velvet cake, milkshake.
Hva det koster: Forretter 99–269 kroner. Hovedretter 249–449 kroner. Dessert 50–159 kroner.
Hvem passer det for: Par, grupper, familier.
Rullestolvennlig: Ja.
Vegetarretter: Ja, flere. Blant annet beyondburger og vegetarfajitas.
Lydnivå: Behagelig, men du må tåle 00-hits.
Innsidetips: En impulsiv øl på Aker brygge. Friday’s har store lokaler og en 0,4 til 121 kroner.
åpne faktaboks
Gå til Vink-forsidenGå til Godt.no

Følg Vink på sosiale medier