Dette skjer i Oslo i helgen

Dette skjer i Oslo i helgen

Festivalsommeren er offisielt åpnet.

Denne helgen skal leveren få kjørt seg. Og jeg skal oppriktig sjekke muligheten for å klone meg selv så jeg kan maksimere helgen. Det er nemlig helg med stort fortegn.
Så hvorfor i alle dager har jeg en så spinnvill harry intro på nyhetsbrevet, undrer du. Jo, det er Oslo-festival i helgen. Og da blir jeg så giret at jeg lirer av meg fraser om leveren min.
Og jeg skal også se mitt absolutte favorittband helt gratis, mens jeg spiser Oslos beste rett. Det kan med andre ord ikke bli helg fort nok.
Her er noe av det Oslo har å by på:
Forresten! Denne saken er basert på Vinks nyhetsbrev som sendes ut på torsdager. I nyhetsbrevet deler vi hver uke også noen helt eksklusive Oslo-hemmeligheter. Meld deg på her!
01

Festivalsesong!

Dette skjer i Oslo i helgen
Foto: Ketil Blom Haugstulen
Piknik i Parken er en nydelig liten festival med en rekke gode artister på tapetet. Personlig gleder jeg meg mest til å se L'Impératrice. Ellers spiller også Metteson, Highasakite, Arif og No. 4. Noe for enhver smak. Det blir så bra!
Og hvis du ikke skal på PiP, bør du dra på PiPNatt på Blå. Her er Gundelach DJ til bare 200 kroner.
Vink har selvsagt også testet all maten på festivalen. Vurderingene våre finner du på her.
 • Når: Torsdag – lørdag
 • Pris: 1195 kroner for dagspass (2495 kroner for festivalpass)
 • Hvor: Sofienbergparken, Grünerløkka
02

Østers på gatefest

Her fra Svømmebassengs konsert i fjor. Og jeg var nok mer opptatt av å synge med enn å ta et prima bilde.
Her fra Svømmebassengs konsert i fjor. Og jeg var nok mer opptatt av å synge med enn å ta et prima bilde. Foto: Ellen Øxning Eriksen / Aftenposten
Og dette er grunnen til at jeg vil klone meg selv. På fredag er det fest i Oslobukta samtidig som det er PiP.
Her blir det mye deilig mat, blant annet en østers- og champagne-popup. I tillegg til at kald curry, altså Oslos beste rett, blir servert av Lille Betong.
Men ikke minst: Mitt absolutte favorittband spiller 18.30. De heter Svømmebasseng og lager perfekt sommermusikk. Og jeg er såpass dedikert at jeg skal løpe fra PiP for å få med meg dette. Det bør du også!
 • Når: Hele fredag
 • Pris: Gratis (eller spørs hva du finner på å kjøpe)
 • Hvor: Bjørvika/Oslobukta
03

Vill line-up

Ikke verst utsikt!
Ikke verst utsikt! Foto: Olav Olsen / Aftenposten
Før jeg sier noe mer: Dette er dessverre (!) utsolgt. Men det er rett og slett for gøy til ikke å nevne.
På lørdag er det humorfest på Grefsenkollen. Og for en line-up! Vi snakker over 70 komikere. Jeg ville fått med meg ... alle egentlig (Ps: Unkt Hhønt er ekstra gøy).
Sjekk Facebook og Instagram for folk som selger billetter. Eller du kan invitere til vors hjemme og strømme alt. Litt nørd, men det går bra!
 • Når: Lørdag 15. juni
 • Hvor: Grefsenkollen, Kjelsås
 • Pris: 845 kroner
04

Filmfestival

Dette skjer i Oslo i helgen
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Hvorfor ikke trekke deg unna med filmfestival på Cinemateket? Det er siste helg av festivalen nå, hvor det vises kun 70 mm-filmer. Her får du en god blanding av tidløse klassikere og nyere filmer.
 • Når: Fredag til søndag
 • Pris: 130 kroner
 • Hvor: Dronningens gt. 16, Sentrum
05

Nydelig keramikk

Jeg tok turen innom mandag kveld for å smugtitte. Og det er massevis av fine saker.
Jeg tok turen innom mandag kveld for å smugtitte. Og det er massevis av fine saker. Foto: Ellen Øxning Eriksen / Aftenposten
Dette markedet drar jeg på hver gang jeg har sjansen. Det er en ypperlig måte å støtte flinke kreative folk, samtidig som jeg kan bruke det som unnskyldning for å få enda en fin skål i skapet. Jeg kan virkelig ikke si nok om hvor bra dette markedet er. Kjøp gaver – til deg selv eller andre.
 • Pris: Gratis å se, koster litt å kjøpe
 • Hvor: Vulkan på Grünerløkka
 • Når: Lørdag fra kl. 12–16.
06

Endelig EM!

Si adjø til de fotballinteresserte vennene dine for denne gang. For EM begynner på fredag. Fotballinteressert eller ikke, dette er i hvert fall en unnskyldning til å samle venner foran skjermen med en iskald bjørneunge.
Vi har heldigvis laget oversikten over hvor du kan se kampene. Selv har vi i Vink-redaksjonen booket Bar Babylon neste uke. Her kan du nemlig bestille mat fra Happolati samtidig. Perfekt for meg som liker mat bedre enn fotball.
 • Her får du full oversikt over hvor kampene kan sees (samt noen nyttige tips).
Forresten! Denne saken er basert på Vinks nyhetsbrev som sendes ut på torsdager. I nyhetsbrevet deler vi hver uke også noen helt eksklusive Oslo-hemmeligheter. Meld deg på her!
Gå til Vink-forsiden

Følg Vink på sosiale medier