Bra mat på fotballpub

Wild Rover

Karl Johans gate 8, Karl Johan

4/6

Her får du

En fotballpub på Karl Johan med ikke så verst mat? Ja, faktisk.

Bra mat på fotballpub

The Wild Rover byr på mange TV-skjermer og god pubmat til dem som vil se fotball-VM.

Et drøyt år er gått siden The Wild Rover åpnet dørene i Karl Johans gate. I den store fotballpuben har det tidligere vært både Burger King og hobbybutikken Panduro, men nå er det irsk pub for alle pengene.
Lokalet er i to etasjer og inneholder både storskjermer og mindre skjermer inne i små båser. Her er det vanskelig ikke å se en skjerm, uansett hvor du sitter.
Menyen er klassisk og nokså lik det man finner på mange andre fotballpuber, men de har i tillegg andelår, irsk salat og Shepard’s Pie. Her bestiller man øl og mat i baren, hvor det er et brukbart utvalg øl på tapp og flaske.
Kyllingvinger marinert i habanerosaus er en varm opplevelse.
Kyllingvinger marinert i habanerosaus er en varm opplevelse. Foto: Erik Gulbrandsen

Puh!

Spillerne på Celtic har det etter hvert like hett som oss. De blir i perioder rundspilt av Real Madrid mens vi har fått servert Hot Reaper Wings. I parentes på menyen står det «spises på eget ansvar», og her overdriver ikke puben.
Flere rundt bordet begynner å svette og snufse av Carolina Reaper-sausen, kyllingvingene er marinert i habanero-chili. Selve vingene er nokså saftige og gode på smak.
Jevnlig dypping i blåmuggostdressingen er nødvendig for å kjøle ned munnen. Dressingen smaker av blåmuggost, men er rennende, nesten vandig i konsistens. Den burde vært både kaldere og tykkere.
Øl og fotball er en fin kombinasjon. Særlig når man også får god mat.
Øl og fotball er en fin kombinasjon. Særlig når man også får god mat. Foto: Erik Gulbrandsen

Mektig snacks

Vi tester også «loaded fries», som er nokså gode. De kommer med pulled pork, jalapeños og en cheddarsaus på toppen. Osten er fint smeltet, men svinekjøttet kunne vært hakket saftigere.
Pommes fritesen er sprø og fint saltet, men vi skulle ønske at de hadde blandet inn kjøttet og osten bedre. Nå ligger det bare en stor klump med kjøtt under sausen. En mektig snack til 130 kroner.
The Wild Rover har også en «challenge», hvor du skal spise «3 kg med dirty fries, cheddarsaus, pulled pork, chilidressing og syltede jalapeños» på 30 minutter. Da belønnes du med en plass i deres Hall of Fame, men man burde vel i det minste fått maten til 650 kroner gratis for denne prestasjonen.

God plass

500 sitteplasser og 42 TV-skjermer gjør nok sitt til at mange kommer til å titte på fotball-VM her på den irske puben. Mens vi venter på hovedrettene, ser vi Real Madrid putte noen flere mål mot Celtic.
Rettene innfrir. Vi har bestilt klassikerne bangers & mash og entrecôte, i tillegg til andelår. Prisene ligger mellom 239 og stive 370 kroner for biffen, men porsjonene er store og mettende.
Bra biff med potetpuré og salat.
Bra biff med potetpuré og salat. Foto: Erik Gulbrandsen

Saken er biff

Vi har prøvd entrecôten her en gang tidligere og var fornøyde. Også denne gangen er den fint stekt, godt krydret, saftig og mør. Stykket er stort og varmt, pommes fritesen er sprø, varm og godt saltet.
Men spisesteder må slutte å legge kjøttet oppå fritten. Hva er poenget med det? Da blir bitene under soggy og kjipe. Og mens vi er i gang, hva med å legge den stusslige salaten i en egen skål ved siden av, gjerne med noe dressing på? Så blir det bedre plass på tallerkenen
Andelår med spisskål og ølsaus.
Andelår med spisskål og ølsaus. Foto: Erik Gulbrandsen

Øl- og løksaus

Pølsene er saftige, har mye smak. Potetpureen er tykk med bra innhold av smør. Øl- og løksausen er mild og sødmerik og passer godt til den salte maten.
Man tenker ofte at fotballpuber serverer kjedelig og middels bra mat, men The Wild Rover har, lik landsvenn The Dubliner, brukbart nivå på kjøkkenet.
Andelåret er mørt og smakfullt. Potetpureen har her fått i seg noen salte biter chorizo. En ølsaus er greit følge, men vi er mest fornøyd med sødmen og den lette bitterheten fra den milde spisskålen.

FAKTA

The Wild Rover

Hva vi spiste: Kyllingvinger og loaded fries til snacks. Bangers & mash, entrecôte og andelår til hovedrett.
Hva det koster: Snacks koster 49–195 kroner. Hovedretter 185–370 kroner. Burgere 215–235 kroner. Dessert
Hvem passer det for: Fint sted å møtes etter jobb eller til fotballkamp.
Rullestolvennlig: Ja. God plass og handikaptoalett.
Vegetarretter: Vegansk burger og løkringer. Har glutenfritt brød til burgerne.
Lydnivå: Behagelig bakgrunnsmusikk, som overraskende nok spilles mens de tidlige kampene i mesterligaen pågår. Under VM blir det kommentatorer under alle kampene, opplyser bartenderen.
Innsidetips: Åpent alle dager i uken.
åpne faktaboks

Vurdering

Miljø

3

Mat

4

Service

3

Meny

4

Verdi for pengene

4
Gå til Vink-forsidenGå til Godt.no

Følg Vink på sosiale medier