Kaffe, cocktails og utsikt helt til Ekeberg

Kaffe, cocktails og utsikt helt til Ekeberg

Folket bak nye Coffee & Cigarettes på Fredensborg vil gjøre det naturlig å drikke sprit på samme sted som man tar morgenkaffen.

På Fredensborg har det skjedd mye de siste årene. Populære steder som Hyde, Nektar og Eff Eff har etablert seg.
Coffee & Cigarettes blir nabolagets nyeste tilskudd når de åpner i desember. Stedet blir en kombinasjon av kafé og bar.
– Det har ikke vært tradisjon for å drikke kaffe og cocktails på samme sted i Norge. Vi håper at med en siesta midt på dagen, får vi til det, sier Erik Bruun.
Han er en av eierne av det nye stedet. Fra før eier han Bruun-Larsen på Torshov, Papa Borracho i Osterhaus' gate og Perla ved Sofienbergparken.
– Det er morgensol og muligheter for en stor uteservering med utsikt helt til Ekeberg, sier Bruun.
Stedet skal holde åpent fra tidlig morgen til 14. Klokken 16 åpner de igjen. Da er melken fjernet, koppene vasket og cocktailglassene tatt frem.
Bruun håper pausen gjør at det føles mer naturlig for folk å drikke sprit på samme sted som de tar morgenkaffen.
Kaffe, cocktails og utsikt helt til Ekeberg
Foto: Bjørge, Stein / Aftenposten

Trosser trenden

Coffee & Cigarettes har hentet inspirasjon fra italienske kaffebarer. På menyen finner du kraftig, mørk kaffe fra Italia og de klassiske kaffedrinkene. Du kan også nyte kakao med enten chili eller salt. Eller en ristet italiensk iskaffe med navnet Shakerato.
På kveldstid kan du bestille klassiske cocktailer som Dry Martini og Manhattan. De serverer også sin egen vri på både Sour og Bloody Mary. Og den eldste oppskriften på Singapore Sling de kunne finne.
Til cocktailene på kveldstid håper de å få til en avtale som gjør det mulig å nyte østers fra naboen Eff Eff sammen med cocktails fra Coffee & Cigarettes.
Daglig leder, Sarah Sande Saenger, forteller at de ønsker en lunere stemning enn du finner på mange av byens kafeer.
Daglig leder, Sarah Sande Saenger, forteller at de ønsker en lunere stemning enn du finner på mange av byens kafeer. Foto: Stein Bjørge
Kaffe, cocktails og utsikt helt til Ekeberg
Foto: Bjørge, Stein / Aftenposten

30-talls estetikk

I taket er røde lysstoffrør integrert i mørkt treverk. Mellom rammene er det glassaktig tak med turkise fargetoner. Belysningen er dempet og varm.
– Vi vil at dette skal være et lunt sted der man vil sette seg og jobbe, sier Sarah Sande Saenger. Hun er daglig leder på den nye baren.
Og det er jobbet mye med interiøret. Bruun har designet det. Sammen med partner Jon Løvøen, som også er møbelsnekker, har de bygget det. Utformingen har tatt hensyn til arkitekturen i funkisbygget fra 1930-tallet. Og siden fasaden er buet, er alt inni også buet.
Møbler, bardisk og duppeditter står også i stil med bygningen.
Bruun beskriver det som italiensk 30-tallsestetikk med en dæsj futurisme.
Hans håp er at det blir et sted naboene vil trykke til sitt bryst.
Adresse: Fredensborgveien 22.
  • NB! Hver uke forteller vi deg hva som skjer i Oslo i helgen. Vi deler ferske tips til gode spisesteder, kule opplevelser og ting å finne på, i byen og i Marka. Interessert? Meld deg på Vinks nyhetsbrev her.
Gå til Vink-forsiden

Følg Vink på sosiale medier