Henter krydder og sauser i Vietnam når hun åpner sin tredje Oslo-restaurant

Henter krydder og sauser i Vietnam når hun åpner sin tredje Oslo-restaurant

Jana Le skal leke seg med asiatiske smaker i de gamle lokalene til Ahaan.

I Asia tror de på lykke- og ulykkestall. Tallet åtte er et lykketall og derfor gjennomgående på den nye restauranten Eight i Hegdehaugsveien. I tillegg til det åpenbare i navnet er for eksempel inngangen pyntet med 28 vietnamesiske stråhatter.
– Tallet åtte forbindes med velstand i Kina. Vi skal ha 28 retter på menyen, og restauranten åpner dørene klokken 17, altså én pluss syv.
Det sier eier og daglig leder Jana Le. Tirsdag åpnet hun Eight i lokalene som inntil nylig huset thailandske Ahaan. Ahaan stengte i forbindelse med at søsterrestauranten Plah flyttet inn i luksushotellet Sommerro tidligere i høst.

Mer enn en nudelbar

Også Eight tar for seg av det moderne asiatiske kjøkkenet.
– Vi ønsker å få frem de tradisjonelle asiatiske smakene og samtidig leke litt med rettene og vri om på dem. Jeg kombinerer gjerne et krydder fra Japan med et fra Vietnam i samme rett, sier Le.
Dette hjørnet huset tidligere thairestauranten Ahaan. Nå blir det igjen asiatiske smaker å få i Hegdehaugsveien 22.
Dette hjørnet huset tidligere thairestauranten Ahaan. Nå blir det igjen asiatiske smaker å få i Hegdehaugsveien 22. Foto: Signe Dons/Aftenposten
Jana Le står fra før av bak restaurantene Monsun Noodlebar og Ching ching, begge på Grünerløkka. Med Eight ønsker hun å øke mangfoldet av asiatiske restauranter i Norge.
– Vi ønsker å lage et sted hvor gjestene får smake mer enn de klassiske rettene som edamame, bao og chop suey, sier hun.

Får ikke tak i alt i Norge

Langtidsmarinering og langtidskoking er blant stikkordene. Råvarene og kvaliteten skal et hakk opp fra de noe enklere stedene hun driver fra før. På menyen står blant annet Iberico på yakitori-grill, koreansk blekksprut, hel, fritert fisk, popcornreker og en signaturdressing av shiitakesopp. Inspirasjonen kommer fra både Japan, Vietnam, Thailand, Kina og Sør-Korea.
– Råvarene er herfra, men vi henter krydder fra mitt hjemland Vietnam. I Norge er det vanskelig å skaffe den spesielle fiskesausen og chilisausen som vi vil ha, sier Le.
Prisnivået ligger på rundt 300 kroner for en hovedrett, men de fleste rettene er til for å deles. På drikkemenyen står blant annet sake, vin, cocktails med asiatisk twist og alkoholfrie alternativer.
Fat, kopper og vaser av håndlaget keramikk ble hentet av Le selv på en fabrikk i Vietnam i sommer.
Hvorfor henger det fiskefeller fra taket?
– I asiatisk kultur tror man at når fisken går inn i fiskefellene, kommer velstanden. Det tror vi på her også, sier Le.
Gå til Vink-forsiden

Følg Vink på sosiale medier