Våre vink til helgen

Våre vink til helgen

Januar. Snø/regn. Kulde. Mørke. Så hva skal man finne på? Det skjer virkelig ikke mye for tiden, men vi har funnet syv ting som kanskje kan friste i årets første helg:

01

Komedie/tragedie

En baby havner i armene på to kidnappere. Ja da, «Min vakre stjerne» er noe så sjeldent som en feelgood-film om trafficking. Den sørkoreanske perlen, laget av Hirokazu Kore-eda, fikk nylig toppkarakter av vår anmelder. Filmen ser du på Ringen eller Klingenberg i helgen.
02

Snart siste sjanse

Günter Grass’ «Blikktrommen» har gått sin seiersgang på Nationaltheatret siden september, men neste helg vises forestillingen for siste gang. Ikke ta sjansen på å vente. Kom deg på teater fredag eller lørdag. Aftenpostens svært positive omtale kan du lese her.
03

Lyd og lys i mørket

Noen har kanskje allerede hørt dem på Bylarm eller Vill Vill Vest. Lørdag kan du få med deg Tigerstate Parkteatret. Det Oslo-baserte bandet/kollektivet består av unge musikere med bakgrunn fra prosjekter som Fieh, Mall Girl, Selmer og Marbles. Det må jo bare bli fint. Mer info på Facebook.
04

Fest som om det var i fjor

Om du ikke allerede har prøvd silent disco, er det på tide nå. Forvent et salig kaos og mye moro på dansegulvet. Silent Disco Club arrangeres Rockefeller lørdag.
05

Hjelp! Dinosaurer!

Denne er nok mest relevant for deg som ikke er å finne på et dansegulv i helgen. Lørdag kommer «Tøffe dinosaurer»-forfatter Line Halsnes til Deichman i Bjørvika for å tegne og snakke om, ja, nettopp, tøffe dinosaurer. Passer for deg som er tre år eller mer. Info her.
06

Marka kaller

Er det fortsatt vær til en skitur lørdag? Vi håper det! Men våger oss uansett ikke ut på langtur. Sjekk denne guiden for fem tips til fine og enkle skiturer.
07

Grønne godsaker

Ambisjoner om å spise litt grønnere i år, men kose deg like mye som i fjor? Stadig flere bra Oslo-restauranter tilbyr vegetarvennlige retter. Sjekk her.
Gå til Vink-forsiden

Følg Vink på sosiale medier