Våre vink til helgen

Våre vink til helgen

Her er seks bra ting som skjer i Oslo siste helgen i november.

Øystein Aldridge

25. nov. 2022
Sist oppdatert 25. nov. 2022, 09:43
Alt som hører desember til, sparkes i gang denne helgen. Juletrær tennes, gløgg i glasset og mandler i munnen.
I presseskrivene som fyller Vinks postkasse om dagen, ser vi blant annet at selveste julenissen skal klatre ned fra taket av Munchmuseet og at en hel pepperkakeby skal avdukes på Tjuvholmen. Og vi som trodde handelsstanden hadde nok med Black Week.
Uansett, det finnes en haug av tilbud som er litt mer nedpå og helt sikkert verdt et besøk. Se bare her:
01

Grønt alternativ til svart fredag

Du trenger antagelig ikke noe nytt utstyr for vinteren, men kanskje du trenger noe gammelt? Fredag tar DNT ung over Gamle MunchTøyen. Der skal de selge brukte klær og greier som kommer godt med i skog og mark. Det er også mulig å ta med seg saker og ting som må repareres. Mer her.
02

Kjøpesenter-nytt

Litt i samme gate, dette. På Grünerløkka har bruktmarkedet Floke åpnet et helt gjenbrukskjøpesenter. Denne helgen tar jentene i Fæbrik med seg symaskiner og kommer på besøk for å lære deg å fikse gamle filler. I de samme lokalene i Markveien selges det masse vintageklær, og søndag er det selvfølgelig julemarked.
03

Ny vinbar – og mye mer

Vi blir på Grünerløkka. Vegg-i-vegg med mye omtalte Bar Boca åpner nemlig vinbaren Fat City denne helgen. I tillegg til vin, blir det kaffe, lunsj, middag, småretter og muligheter for å kjøpe med seg noe godt hjem. Ting vi begynner å bli vant til her i byen, men som vi egentlig aldri får nok av.
04

Heia Norge!

Vi er som vanlig ikke med i VM, men akkurat denne gangen kan det kanskje være det samme. På Ball i Møllergata vier de like godt hele måneden til å vise gamle fotballkamper. Lørdagen er satt av til Norge i Frankrike-VM 98. Kvelden avsluttes med Norge-Brasil klokken 21. Vi skal ikke avsløre hvordan det går!
05

Stig Brenner i Spektrum

Å fylle Spektrum er blitt en milepæl i norsk underholdningsbransje, enten du er komiker eller artist. Stig Brenner greide det sammen med Arif i 2017, den gangen han kalte seg Unge Ferrari. Fredag prøver han seg alene, selv om det sikkert dukker opp gjester. Billetter og sånt her.
06

For deg med småbarn

Forfatter av «Tøffe maskiner», Line Halsnes, besøker DeichmanGrünerløkka lørdag klokken 13. Der skal hun tegne, peke og forklare alt du trenger/ikke trenger å vite om traktor, gravemaskin, dumper, hjullaster, bulldoser, skurtresker og hugstmaskin. Garantert et godt alternativ til å stå i kø med ungene for å hilse på julenissen.
  • NB! Hver uke forteller vi deg hva som skjer i Oslo i helgen. Vi deler ferske tips til gode spisesteder, kule opplevelser og ting å finne på, i byen og i Marka. Interessert? Meld deg på Vinks nyhetsbrev her.
Gå til Vink-forsiden