Våre vink til helgen

Våre vink til helgen

Her er fem bra ting som skjer i Oslo.

21. nov. 2022
Sist oppdatert 21. nov. 2022, 12:43
Det er en rar tid. Høsten er på hell, men det er ikke helt jul. Det er mørkt og stille i gatene, folk sitter hjemme og venter på noe. For alle vet at nå, nå braker det løs snart. Over natten går vi fra lavsesong til fullt kjør i utelivet.
Alle skal pynte seg, alle skal ut, støynivået skal opp, bra steder er fullbooket for lengst. Vel, vi som jobber i Vink, starter i hvert fall julebordsesongen denne helgen. Hvis ikke du er like heldig, kan du jo fylle fridagene med noe av dette:
01

Tøyen lever videre

Et drøyt år etter at Munch flyttet til Bjørvika, snakker alle plutselig om det gamle museet på Tøyen. Ikke uten grunn, for der skjer det bra ting! En tettpakket og svært vellykket utstilling av Christopher Nielsens motiver fra Oslos rennestein trekker for tiden fulle hus. Lørdag blir det i tillegg platemesse inne i utstillingslokalene.
02

Få ting fikset

De kaller det en reparasjons- og vedlikeholdsfestival, men dette er ikke så døvt som det kanskje høres ut. Til Last Week i Folketeaterpassasjen kan du ta med deg en hullete bukse, en jakke som må impregneres, eller en punktert sykkel og få det fikset. En slags motsats til Black Week, altså.
03

Mini-festival

De vant en Spellemannpris i 2019 og er blitt litt av en kritikerfavoritt. Nå har bandet brenn. funnet ut at de vil vise frem artistene de selv digger. Blant disse er Michelle Ullestad, Evig ferie og Pikekyss. Lørdagens festival på Salt har de gitt (det litt rare) navnet brennapalooza. Fullt program her.
04

En sjelden stemme

Han blottla den franske arbeiderklassen og sin egen familie som hatefull, barbarisk og uten håp. Han byttet navn, flyttet til Paris og ble verdensberømt forfatter. Så besinnet han seg, tok moren og faren i forsvar og ga ut nye bøker. Alt før han fylte 30 år. Om dette og mer snakker Édouard Louis med publikum på Litteraturhuset fredag kveld.
05

Film fra Sør: Siste sjanse!

Lite føles riktigere akkurat nå enn å avslutte uken med litt feelgood i kinosalen. Film fra Sør går mot slutten, men du rekker fortsatt å få med deg den japanske perlen «Min vakre stjerne», regissert av Gullpalme-vinner Hirokazu Koreeda («Shoplifters»). Vises på Vega søndag klokken 20.
NB! Hver uke forteller vi deg hva som skjer i Oslo i helgen. Vi deler ferske tips til gode spisesteder, kule opplevelser og ting å finne på, i byen og i Marka. Interessert? Meld deg på Vinks nyhetsbrev her.
Gå til Vink-forsiden