Her får du god brunsj i helgen

Her får du god brunsj i helgen

Du våkner i helgen, dagen ligger som en herlig oase av fritid fremfor deg. Tid for å unne seg noe, tenker du og bestemmer deg for å ta en sen frokost ute. Men hvor går du for en deilig brunsj?
Brunsj er et lånord fra engelsk, hvor ordene for frokost og lunsj er blitt klasket sammen som en sandwich. En sen frokost ute skal by på god kaffe, mat som enten gir glede eller utfordrer. Alt sammen i et lokale som gir følelse av hygge, velvære og et avbrudd fra hverdagen.
Her er seks brunsjsteder vi anbefaler:
01

Ærverdig: Nedre Foss gård

Her får du god brunsj i helgen
Foto: Dan P. Neegaard
Om du vil ha noe variert til helgens første måltid, er restauranten ved Akerselva noe for deg. I flotte lokaler serverer Nedre Foss Gård små, varierte retter som endrer seg med sesongene. Gildet er et godt utgangspunkt for en dag på Grünerløkka.
Prisnivå: 445 kroner pr. person
Adresse: Nordre gate 2
Åpningstider: Klokken 12–16
Nettside
02

Instagramvennlig: Vandelay

The Vandelay har pene lokaler, men det må man også betale for, da maten er ganske dyr.
The Vandelay har pene lokaler, men det må man også betale for, da maten er ganske dyr. Foto: Jan T. Espedal
Her får du en brunsj som ikke bare fryder smaksløkene, men også øynene. Lokalet er lyst, smakfullt og har en kontinental følelse. Klassiske brunsjretter som avocadotoast, eggerøre og pannekaker finnes på menyen.
Cheeseburgeren er likevel en sikker vinner. Selv om omgivelsene er deilige, må du være forberedt på å punge ut for dette måltidet, da prisene er relativt høye.
Prisnivå: Rundt 250 kroner pr. person for mat (165 kr for billigste rett).
Adresse: Operagaten 30
Åpningstider: Klokken 9–15
Nettside
03

Vegetariske fristelser: Kumi

Japanskinspirert interiør og vegetariske retter kjennetegner Kumi. Restauranten i Bjørvika har også en filial i Gamlebyen.
Begge steder kan du nyte frokostretter hele dagen i helgene. Flere av alternativene er av den sunne sorten. For den trygghetssøkende serveres det avocadotoast, pannekaker og mimosa. Stedet har også et rikt utvalg av veganske retter.
Prisnivå: Rundt 300 kr pr. person for mat (175 kr for billigste rett).
Adresse: Operagaten 71B/Schweigaards gate 56A
Åpningstider: Klokken 10–18
Nettside
04

Bakfull: Løkka deli

Her får du god brunsj i helgen
Foto: Paal Audestad
Har gårsdagens alkoholinntak gjort deg fysen på et skikkelig fettrikt måltid? Da er Løkka Deli et perfekt sted. Her finnes syndige sandwicher med rik cheddar, røkt skinke og gylne surdeigsbrød.
Det lille spisestedet er populært, så her lønner det seg å booke bord. De serverer også mer tradisjonell frokostkost med egg, men også da med smeltet ost som en trygg følgesvenn.
Prisnivå: Rundt 200 kr pr. pers for mat (99 kroner for billigste rett).
Adresse: Olaf Ryes plass 3
Åpningstider: Lørdag klokken 11–20:30, søndag klokken 11–17:30
Nettside
05

Gammel glamour: Sommero

På det nye hotellet Sommero finner man en rekke spisesteder. En av de er «Ekspedisjonshallen», som serverer brunsj i luksuriøse omgivelser.
På det nye hotellet Sommero finner man en rekke spisesteder. En av de er «Ekspedisjonshallen», som serverer brunsj i luksuriøse omgivelser. Foto: Siri Øverland Eriksen
Noen ganger vil man bare sitte i dype, vakre møbler og spise et posjert egg med hollandaise. Kanskje er det noen jazzmusikere som klimprer i bakgrunnen? Dine bønner er hørt, for i ekspedisjonshallen kan man innta en brunsj med luksusfølelse fra en svunnen tid.
Prisnivå: Rundt 250 kroner pr. person for mat (215 kroner for billigste rett).
Adresse: Sommerrogata 1
Åpningstider: Klokken 12–16
Nettside
06

Alltid plass: BFF

Her får du god brunsj i helgen
Foto: Ketil Blom Haugstulen
Har alle stedene som frister fullt? Er du på nippet til å gi opp og gå for en tørr baguette på et bakeri? Da kan BFF på Frogner være redningen. Her har de ofte plass og serverer et stort antall brunsjretter. Her er det noe for enhver: burgere, posjerte egg, frokosttallerkener og et rikt utvalg av drinker. Har nylig også åpnet en filial på Torshov.
Les vår anmeldelse av BFF her.
Prisnivå: 289 krone pr. person for «brunsjplanke».
Adresse: Bygdøy allé 15
Åpningstider: Klokken 11–17
Nettside

Flere fine brunsjsteder:

De instagramvennlige:
Atlas, Pastis, Liebling, Generasjonsbaren, Vanité by Hancock, Håndbakt, Dapper Bistro, Oslo Raw, Kafeteria August.
De ærverdige:
Theatercaféen, Pascal Tollbugata.
Andre perler:
Katla, Smalhans, Farine, Gartneriet, Pitstop kafé.
Forresten! Hver uke forteller vi deg hva som skjer i Oslo i helgen. Vi deler ferske tips til gode spisesteder, kule opplevelser og ting å finne på, i byen og i Marka. Interessert? Meld deg på Vinks nyhetsbrev her.
Gå til Vink-forsiden

Følg Vink på sosiale medier