Her åpner åtte barer under samme tak

Her åpner åtte barer under samme tak

Tikibar, norsk akevittbar, øl, vin. Og en egen bar som kun serverer guilty pleasures. Alt dette og enda mer åpner i den gamle Posthallen i Kvadraturen fredag.

Marthe Øvergård

Journalist

Martin Solhaug Standal

10. nov. 2022
Sist oppdatert 10. nov. 2022, 15:06
Da Vink kommer på besøk tirsdag ettermiddag, er det fremdeles en del arbeid som gjenstår før gjestene kan innta Posthallen i Kvadraturen.
Det gamle lokalet som tidligere var Oslos hovedpostkontor, er pusset opp uten å ødelegge arkitekturen som er vernet. Der det tidligere var ekspedisjonsdisker, står det nå reoler i samme stil. Her er det ikke lenger pakker og brev som skal plukkes opp, men cocktails og drinker i utallige former og farger.
Fredag 11. november klokken 16 åpner nemlig Norges første barhall her.
Du vet, akkurat som en mathall, bare at restaurantene er erstattet med åtte forskjellige barer.

Åtte barer under samme tak

– Bak barene står noen av de dyktigste bartenderne i Oslo, sier Alexander Breivik.
Han er én av eierne av Posthallen drinkhub, som stedet tidstypisk heter.
– Nivået er vanvittig bra i Oslo. Det er det vi ønsker å vise frem her, legger han til.
Han trekker blant annet frem at to av de siste verdensmesterne i bartending representerte Norge og jobber i Oslo.
Den ene av dem, fjorårets vinner Magnus Thorseth, er blant dem som åpner en ny bar i Posthallen. Der vil du finne drinker basert på akevitt og norske råvarer.
I tillegg til barene vil det være to vinbord. Ved bordene står en sommelier som kan fortelle og svare på spørsmål om vinen du drikker. Ved det ene bordet får du tilbud om viner fra tradisjonelle vinland, på det andre fra «nyere» land.
Lagrene i Posthallen er ikke lenger fylt av pakker og brev, men flasker på flasker med alkohol.
Lagrene i Posthallen er ikke lenger fylt av pakker og brev, men flasker på flasker med alkohol.

Taco grillretter

Blir du sulten av alle drinkene, trenger du ikke forlate lokalet. Det blir også mulig å bestille mat.
Én av barene vil tilby retter som de kaller «texikansk»-mat. Det blir taco og grillretter fra sørstatene som kyllingvinger og burgere. Det er Luis Vavik som har utviklet menyen basert på sin egen bakgrunn.
Det vil også være mulig å bestille mat fra naboene Mamma pizza og Sushi+Wine, så lenge de har kapasitet.
Bestilling av mat og drikke gjør du enten via en egen app eller direkte i barene.
Et lite tips: Finner du ikke noe som frister i appen, har alle barene et større utvalg av drinker dersom du tropper opp personlig foran disken.
Det jobbes dag og natt for å få den store hallen klar for åpning. Stoler pakkes ut, barer settes sammen og lagrene fylles.
Det jobbes dag og natt for å få den store hallen klar for åpning. Stoler pakkes ut, barer settes sammen og lagrene fylles.

Disse barene finner du:

01

Tiki Tukan

Tropisk bar av gjengen bak cocktailbaren Svanen. Det blir drinker basert på rom, men også ulike oppskrifter og tvister.
Tiki Tukan er lett å få øye på med sitt fargesterke maleri ved baren.
Tiki Tukan er lett å få øye på med sitt fargesterke maleri ved baren.
02
Red Drop
Dette er en aperitiff-bar som tidligere barsjef for Bettola står bak. Tomas Riccardi har blant annet vunnet flere priser i bartending.
03
Seid
Dette er det norske alibiet i hallen. Det er akevitt med norske råvarer som skal fremheves i alle drinkene. Fjorårets verdensmester i bartending, Magnus Torseth, står bak.
04
Guilty Pleasure’s
Her finner du drinkene som kanskje fristet mest i tenårene, men som her skal serveres med kvalitet. Pina colada, Strawberry Daiquiri og Mojito er blant drinkene du kan bestille.
05
Chair
Den veletablerte baren på Løkka åpner en ny filial i Posthallen. De vil tilby 150 typer gin fra hele verden og en rekke varianter av drinker med gin i førersetet.
P’en har tatt kvelden og «Osthalle» står igjen på neonskiltet. Men det er ikke ost som står sentralt når bygget åpner fredag.
P’en har tatt kvelden og «Osthalle» står igjen på neonskiltet. Men det er ikke ost som står sentralt når bygget åpner fredag. Foto: Martin Solhaug Standal / Aftenposten
06
Dios Mio
Her får du både mat og drikke. Konseptet er kalt «texican», fordi Luis Vavik, mannen bak, er opprinnelig mexicaner, og vokst opp i Texas og Oslo. Drinkene er basert på Tequilla, Mezcal og Bourbon.
07
Bacco
Her kan du velge mellom 160 viner fra Italia. 30 av dem tilbys på glass. Det er gjengen bak Scarpetta pasta bar som starter baren.
08
Post bar
Dette er Posthallens egen ølbar. De har også et godt utvalg av whisky og enkle drinker.
09
Vinbord
Bakerst i lokalet finner du to bord med plass til 12. Det ene viser frem viner fra tradisjonelle vinland, det andre fra de utradisjonelle. Det blir 30 ulike typer og en sommelier vil fortelle og forklare underveis.
Vil du ha ferske tips til gode spisesteder, kule opplevelser og ting å finne på i helgen? Meld deg på Vinks ukentlige nyhetsbrev her.
Gå til Vink-forsiden