icon

Våre vink til helgen

Her er seks bra ting (eller egentlig syv hvis du leser nøye) som skjer i Oslo helgen 9.–11. desember.

I forrige uke lå nesten hele Vink-redaksjonen hjemme og hostet av seg diverse lidelser. Denne uken har vi derfor slitt med et lite etterslep hva gjelder produksjon av gode guider og annen moro. Men fortvil ikke! Vi er mer eller mindre på beina igjen.
Nå som kulda har tatt skikkelig tak, er det uansett litt fristende å bli hjemme på sofaen. Smatte på pepperkaker og se de siste episodene av «Kids i Crime» på TV 2. Vel, vi skal nok komme oss ut denne helgen også. Til noe av dette, for eksempel:
01

Jul i baris

Den enorme katalogen til Oral Bee, Mr. Pimp-Lotion og Big Ice omfatter blant annet hits som «Maske Hele Jula», «Faller Som Snø», «Jul i Baris» og «Julebrus». På Røverstaden fredag er det med andre ord grunn til å forvente høy julestemning, men sannsynligvis enda høyere testosteronnivå. Mer her.
02

Bursdag på Tullinløkka

Tenk, det er ikke mer enn ett år siden Tullinløkka nærmest over natten ble et område å regne med når det skal spises og festes. Når vinbaren Becco feirer bursdag lørdag, blir det med DJs, Magnum-flasker og annet som hører en god ettårsdag til.
03

Nytt liv i legendariske lokaler

Før utelivet på Youngstorget ble strømlinjeformet og profesjonalisert, fantes Fisk & Vilt (2008-2016). De var kjent for lav terskel og billig cava. Og ble definerende for en hel epoke i Oslos uteliv. Denne helgen åpner to nye steder i de gamle lokalene. Det er lov å håpe på noe av det samme.
04

Jul på landet

Hva er det med jul og gamle gårder? Det blir liksom en helt egen julestemning så fort man hiver noen husdyr inn i miksen. Oslo City får bare ikke til det samme! Vi er derimot rimelig sikre på at Kampen økologiske barnebondegård får det til. De har dyr. De har grøt. De har gløgg. Og de har åpent lørdag fra 14 til 17.
05

Mat*Larm på Tjuvholmen

En bra mulighet til å finne både julegaver til den matglade og noe godt til seg selv. Bjune Gårdsdrift selger julemat, Myhres Matsopp selger shiitakesopp (nam!) og MS Donna selger kongekrabbekraft. Blant annet. Her er det bare å dra rett hjem og lage søndagsmiddag. Mer her.
06

Film ved fjorden

Vil du ikke hjem til grytene, er dette et godt alternativ. Søndag klokken 18 vises nemlig Tim Burtons «Edward Saksehånd» på Vippa. Lørdag kveld kan man for øvrig se «Love Actually» på Salt, men vi er ikke overbevist om at den har tålt tidens tann. NB: Ta med mye klær! Det blir fort kaldt der nede ved vannet.
  • Forresten! Hver uke forteller vi deg hva som skjer i Oslo i helgen. Vi deler ferske tips til gode spisesteder, kule opplevelser og ting å finne på, i byen og i Marka. Interessert? Meld deg på Vinks nyhetsbrev her.
Gå til Vink-forsiden

Følg Vink på sosiale medier