Salt får fem nye år på Langkaia

Salt får fem nye år på Langkaia

Daglig leder Siril Bull Henstein hos Salt er svært fornøyd med forlengelsen. Nå varsler hun oppgraderinger og flere saunaer.

17. nov. 2022
Sist oppdatert 17. nov. 2022, 14:31
Du har sikkert besøkt de karakteristiske fiskehjellene på bryggekanten i Bjørvika. De tilhører kulturarenaen og serveringsstedet Salt art & music, som åpnet på Langkaia i 2017, ikke langt fra Operaen.
Før Salt ble åpnet, var det bare parkeringsplass her.
I dag består stedet av et stort område med flere scener, barer, food trucks og populære saunaer. Bare hittil i år har de solgt 82.000 billetter til arrangementer og sauna, og hatt 500.000 gjester innom serveringen.
Men tilbudet har vært midlertidig og leiekontraktene kun for to år av gangen. Den siste kontrakten går ut ved utgangen av året.
Selv om Salt på egen hjemmesiden kaller seg for «et nomadisk kunstprosjekt», har drømmen vært å få bli der.
Nå kan kulturarenaen puste lettet ut, iallfall en stund fremover. Nylig ble en ny femårig leiekontrakt signert med Hav Eiendom, som eier tomten.

– Mangfoldig tilbud og godt byliv

Eiendoms- og markedsdirektør i Hav Eiendom, Kjetil Krutnes, mener Bjørvika har hatt en fantastisk utvikling de siste årene. Hav Eiendom eier store deler av arealene i Bjørvika.
– Hav Eiendom har helt siden starten vært opptatt av å legge til rette for et mangfoldig tilbud og godt byliv for alle, skriver han i en e-post og legger til:
– Salt tilfører Bjørvika unike kvaliteter som vi er glade for å ha med videre i sjøfronten.
Om noen år står også kontorbygget Fiskebrygga klart, rett bak Havnelageret. Her blir det 1500 nye arbeidsplasser og servering i første etasje.
SALT art & music ligger bare et steinkast fra Operaen, like ved Havnelageret
SALT art & music ligger bare et steinkast fra Operaen, like ved Havnelageret Foto: Hans O. Torgersen / Aftenposten

– Får en helt annen forutsigbarhet

Daglig leder Siril Bull Henstein hos Salt er svært fornøyd med forlengelsen.
– Nå får vi en helt annen forutsigbarhet enn vi har hatt tidligere, både for artister og ansatte. I tillegg kan vi gjøre flere oppgraderinger, for eksempel sette opp flere saunaer, sier Henstein.
Innen utgangen av året, vil Salt ha huset 850 arrangementer i 2022. En rekke arrangementer er allerede planlagt for neste år.
Rett bak Salt bygges det for tiden en ny brannstasjon. Sentrum brannstasjon heter den, og skal etter planen stå ferdig i juni 2023. Salt har blant annet måtte flytte på fiskehjellene sine i forbindelse med byggingen.
Årsaken til at det bygges ny brannstasjon her, er at dagens hovedbrannstasjon på Hammersborg må rives i forbindelse med byggingen av nytt regjeringskvartal.
Henstein har stor tro på at naboskapet med brannstasjonen vil fungere fint.
Gå til Vink-forsiden