Dette skjer i Oslo i helgen

Dette skjer i Oslo i helgen

Nye steder åpner både på Grünerløkka og Majorstuen.

Jeg er en rastløs type som alltid er på jakt etter nye steder. Heldigvis er jobben min i stor grad å holde meg oppdatert på nyåpninger og hva som rører seg i bybildet. Og endelig skjer det noe! Jeg er i ekstase, og det kribler i fingrene mens jeg skriver dette.
Denne uken åpner nemlig to splitter nye steder i byen. Det jeg gleder meg aller mest til, er dette: Bartenderne fra noen av Oslos beste barer, etter min mening, har slått hodene sammen og skapt en ny bar på Løkka! Jeg har troen. Den andre nyåpningen innebærer spill og neonlys – mer om den lenger ned.
Forresten! Denne saken er basert på Vinks nyhetsbrev som sendes ut på torsdager. I nyhetsbrevet deler vi hver uke også noen helt eksklusive Oslo-hemmeligheter. Meld deg på her!
01

Ny bar i Aku-Akus gamle lokaler

La oss starte med helgens høydepunkt. Bartendere fra Bar Boca, Fat City, Albatros, Coffee and Cigarettes og Papa Borracho åpner Bar Voyage. Bortsett fra det lille som står på Instagram-profilen deres – at det blir vin, sakedrinker og dans – forteller de oss at baren skal være en uformell storstue og «lowkey» klubb. Siden baren fremdeles er i oppstartsfasen, blir åpningstidene oppdatert fortløpende på Instagram.
Gjengen på Bar Voyage rydder og fikser dagen før åpning.
Gjengen på Bar Voyage rydder og fikser dagen før åpning. Foto: Henriette Marvik Berg
02

Teater under blå himmel

Even Torgans Antiteateret har flere suksesser bak seg: «Rasisten», «Dj Pedo», «Stor cis-energi» og «Fluer». For å nevne noen. Nå kan du se «Skitten Blond» i en hage på Adamstuen. Stykket handler i korte trekk om en dysfunksjonell søskenflokk på vestkanten som møtes i en familiebursdag. Her dukker en overgrepshistorie opp.
Fredrik Stenberg Ditlev-Simonsen og Tora Dietrichson er to av fire skuespillere som er med i «Skitten Blond».
Fredrik Stenberg Ditlev-Simonsen og Tora Dietrichson er to av fire skuespillere som er med i «Skitten Blond». Foto: Noah Gylver
03

La oss skrangle

Skranglejazzen er tilbake! Gjengen stiller opp med musikk i hele 12 timer. Festen foregår både inne og ute.
  • Hvor: Blå, Brenneriveien 9C
  • Når: Lørdag kl. 15–03
  • Pris: Gratis inngang frem til kl. 22. 150 kroner inngang senere på kvelden.
04

Nyåpning nr. 2

Majorstuen er i hovedsak ikke kjent for sitt yrende uteliv, men kanskje denne klubben kan snu det? Nå åpner nemlig B54. Spillautomater, discokuler og neonlys står i sentrum. Det er mulig å booke dart og shuffleboard på hjemmesidene deres.
B54 dagen før åpning.
B54 dagen før åpning. Foto: Lisa Ystgaard, Scope Creatives
05

Champagne og løping

Vel, kanskje ikke en tradisjonell kombo. Det bryr ikke Sankthanshaugen Løpeklubb seg om. Og ja, hva blir ikke mer St. Hanshaugen enn å kombinere nettopp sjampis og løp? De inviterer til et fire kilometers løp som også innebærer å drikke en flaske champagne. Flasken skal konsumeres litt etter litt, etappevis, til vinbaren Gapet. Tre glass før løpet og tre mens løpet pågår. De kaller det «en raffinert versjon av beer mile».
  • Hvor: Start utenfor restaurant Grotto, Hallings gate 5
  • Når: Lørdag kl. 12
  • Pris: 1250 kroner som inkluderer Pol Roger champagne, billett til løpet, T-skjorte, tote-bag, cap og mat etter løpet.
06

Fyr opp!

Vi kan ikke glemme sankthansaften. Flere steder langs Oslofjorden blir det bål. Det mest sentrale er nok arrangementet i Bjørvika. Her kan du velge mellom å sitte på Operaen, Salt eller Sukkerbiten.
  • Når: Søndag. Bålet tennes klokken 18.30.
I år, som i fjor, er bålet formet som et kjempeekorn.
I år, som i fjor, er bålet formet som et kjempeekorn. Foto: Tomm W. Christiansen / Aftenposten
Forresten! Denne saken er basert på Vinks nyhetsbrev som sendes ut på torsdager. I nyhetsbrevet deler vi hver uke også noen helt eksklusive Oslo-hemmeligheter. Meld deg på her!
Gå til Vink-forsiden

Følg Vink på sosiale medier