Dette skjer i Oslo i helgen

Dette skjer i Oslo i helgen

Disse solrike maidagen gjør meg helt forvirret. Med langhelger i hytt og vær er det som om jeg allerede har hatt tre sommerferier.
Forrige helg fikk jeg endelig ut sykkelen min. Det er en gammel, grønn en som jeg arvet av min far for noen år siden. Forbremsen funker bare av og til, det er hull i setet, og nye rustflekker finner jeg stadig. Jeg syklet til Huk og følte sykkelen var mer sliten enn meg på hjemturen.
Nei, den skal nok ikke på noe langtur – av hensyn til min og andres sikkerhet. Den må komme seg på reparasjon sporenstreks. Jeg tar gjerne imot tips til gode sykkelsjapper i byen som kan redde min grønne kompanjong!
Og når vi er inne på det: Vi i redaksjonen vil lage en guide over fine og lange sykkelturer fra Oslo. Send gjerne tips til meg på e-post her.
01

Regn ute, kunst inne

På fredag er det meldt regn og Kunstnernes Hus åpner sommerutstillingen sin – for et sammentreff! Utstillingene du kan se, heter Do You Hear That Whistling Sound? av Maia Urstad og Weaving Voices av Pearla Pigao. I tillegg kommer Oslos kunstakademis studenter med ulike bidrag.
Dette skjer i Oslo i helgen
Foto: Dan P. Neegaard
02

Shop på restauranter

I bakgården på Tullinløkka, ved Becco og Kafeteria August, blir det salg av vinyl, klær, keramikk og kunst. Med en vinbar og restaurant på hver sin side kan man unne seg noe godt å spise i tillegg.
Liminal på Torshov popper Punto opp med keramikk og kjøkkenredskap av stål. Alt selvsagt fra Italia.
  • Når: Tullinløkka: Lørdag kl. 12–16
  • Når: Liminal: Søndag kl. 12–16.
03

Nabolagsmarked

Ja, det er flere markeder som er verdt å nevne denne helgen. Det årlige markedet mellom Rodeløkkas trehus går av stabelen. Her henter nabolaget frem diverse rubb og rake fra loft og kjeller. Det blir små pop-up kafeer også.
  • Når: Søndag kl. 12–16.
04

Le deg inn i helgen

Kickstart fredagen med en god latter og noe godt i glasset. På vors med Martin Beyer Olsen er alle fra 18 år invitert.
Dette skjer i Oslo i helgen
Foto: Ketil Blom Haugstulen
05

Vegetarfestival

En festival for mat, planter, barn, voksne og minigrisen Helmer. En raskt titt på programmet viser speed-dating, dessert- og ostelaging, reparering av kosedyr og diverse foredrag om matbransjen og dyrevelferd. På lørdag er det arrangert etterfest på Fyrhuset Kuba på Grünerløkka.
  • Hvor: Kubaparken
  • Når: Lørdag og søndag kl. 11–18.
  • Pris: 50–500 kroner
Her fra veggis-festivalen i 2018.
Her fra veggis-festivalen i 2018. Foto: Mira Wickman / Aftenposten
06

Gjør det hyggelig hjemme

Overlevde ikke plantene den lange vinteren? På helgens plantemarked kan du kjøpe stauder, sommerblomster og urter som vanligvis ikke selges på hagesentre. Det blir vafler, drikke og omvisning i Botanisk hage.
Lids hus i Botanisk hage.
Lids hus i Botanisk hage. Foto: Guri Dahl / Aftenposten
07

Markedsdag i Bogstadveien

Fikk du ikke nok av kaotiske folkemengder på 17. mai? Vel, da er markedsdagen i Bogstadveien noe for deg. All trafikk er ryddet av veien for å gjøre plass til boder med mat, sko, klær, interiør og gode tilbud. Fra Majorstuen-krysset til Slottsparken.
  • Når: Lørdag kl. 09–17
Forresten! Denne saken er basert på Vinks nyhetsbrev som sendes ut på torsdager. Der får du høre om nye steder som åpner og hva som skjer i helgen. I tillegg deler vi hver uke noen helt eksklusive Oslo-hemmeligheter. Meld deg på her!
Gå til Vink-forsiden

Følg Vink på sosiale medier