Den spanske restauranten Bon Lío har flyttet to ganger etter at de først åpnet i 2013. De to første lokalene lå begge i litt anonyme områder som senere fikk et skikkelig oppsving: på Fredensborg og nedenfor Sofienbergparken.
I 2024 åpnet de på ny i Storgata, med gastrobar i første etasje og en finere restaurant i andre.
Halvannet år etter åpning er det altså slutt for Bon Lío. Det melder restauranten selv på Instagram onsdag:
Da Bon Lío åpnet i mars 2024, uttalte kjøkkensjef Cato Wara til Vink at de likte det litt røft og ble mer og mer glad i Storgata.
– Vi skal vise folk at Storgata ikke er så skummel som mange tror. Vi føler oss hjemme her, sa han.
Restauranten høstet også god kritikk fra start. «Gjenåpnede Bon Lio beriker Restaurant-Oslo», skrev vår anmelder på forrige besøk.
Da hadde Bon Lío allerede vært en kjenning blant byens matinteresserte i flere år. Gamle Bon Lío i Fredensborgveien ble blant annet kalt en av Oslos aller beste restauranter.
Kitty Knudzen og Cato Wara drev Bon Lío sammen i Storgata. Foto: Henriette Marvik Berg
«Hasta los Huevos»
Restauranten har selv postet om nedleggelsen på sine sosiale medier.
«Takk til alle fantastiske gjester, ansatte og leverandører. Vi tar med oss et hav av gode minner og historier», skriver restauranten på Instagram og avslutter med det spanske uttrykket:
«Hasta los Huevos.»
Uttrykket er spansk slang og brukes vanligvis for å uttrykke at man har fått nok.
Innehaverne av Bon Lío har foreløpig ikke besvart Vinks henvendelser.