Disse nyåpningene ser vi frem til i år

Disse nyåpningene ser vi frem til i år

2023 byr på nye smaker og kule konsepter! Dette er stedene vi gleder oss mest til å besøke.

Oslo blir bare stadig bedre når det gjelder restauranter og uteliv. 2023 ser ikke ut til å bli noe unntak.
Mange restauranter, kafeer og barer åpner i Oslo dette året. I denne guiden har vi valgt ut 15 nyåpninger vi gleder oss spesielt mye til.
Blant disse er en takrestaurant i sentrum, sjarmerende nabolagskafeer, et kjellerlokale som skal spille høy musikk til sent på kveld, østers og cocktails i turistløypen på Aker brygge og japansk omakase i verdensklasse.
01

Italiensk i Markveien

Rett overfor vinmonopolet på Grünerløkka kommer baren MiTo Dråper og Biter.
Her får du italienske drinker av Vermut, Campari, Bellini, Negroni og også et vinkart med 60–70 viner og bobler.
Det blir også mulig å gomle på italienske småretter. Til lunsj kan du spise små, salte hveteboller kalt maritozzi. Etter kl. 16 blir det blant annet servert skinker, oster, østers og sideretten cicchetti. Cicchetti er små retter servert på brød.
Det er gjengen bak pastabaren Scarpetta, Antonio Corrado, Mirko Santonocito, Giorgio Santonocito og Kjersti Gjesdal, som står bak den italienske baren.
• MiTo Dråper og Biter åpner 12. januar i Markveien 46.
– Navnet MiTo kommer av de to byene Milano og Torino, og representerer aperitivoens lange tradisjon i Italia, forteller medeier av MiTo, Antonio Corrado.
– Navnet MiTo kommer av de to byene Milano og Torino, og representerer aperitivoens lange tradisjon i Italia, forteller medeier av MiTo, Antonio Corrado. Foto: Signe Dons
02

Fra vinbar til restaurant

Siden desember har intime Panu holdt dørene åpne som vinbar. Nå åpner de også som restaurant.
Anders Erlandsson blir kjøkkensjef. Tidligere har han kokkelert på hotte steder som Pjoltergeist og Michelin-restauranten Geranium i København. Han har også vært assisterende kjøkkensjef hos Michelin-restauranten Alchemist i København. Med seg på kjøkkenet har han Martín Heredia, som tidligere har vært kokk på Einer, The Vandelay og Maaemo.
I åpningshelgen står fire forretter, to hovedretter og en dessert på menyen. I tillegg til å servere god mat og drikke vil det dundre old school hiphop på musikkanlegg.
 • Panu åpner 13. januar på St. Olavs Plass 3.
03

Vil gjøre Kikut til en matdestinasjon

I Oslomarkas høyborg, Kikutstua, kan du fra midten av januar spise treretters middag av kvalitetsråvarer.
Da tar kokk Einar Hougen over sammen med kjæresten Robin Susanne Andersen og kokk Charles Saniel. De skal bruke lokale råvarer og gamle mattradisjoner som speking, graving og fermentering på en moderne måte.
Fra onsdag til lørdag vil restauranten servere en variert treretters av høy kvalitet. Målet er å gjøre Kikutstua til en matdestinasjon, ikke kun et stoppested for turgåere eller middagssted for overnattingsgjestene. Det er plass til 80 personer i restauranten.
For turfolket vil kafeen driftes hver dag, med en plan om at lunsjkonseptet etter hvert skal bli mer spennende.
 • Nye Kikutstua åpner 13. januar.
Flere av nyåpninger i 2023 prioriterer vin, både restaurantene, barene og kafeene. Her er litt av utvalget hos baren MiTo.
Flere av nyåpninger i 2023 prioriterer vin, både restaurantene, barene og kafeene. Her er litt av utvalget hos baren MiTo. Foto: Signe Dons
04

Åpner hos naboen

Stadig nye tilskudd etableres i Bjørvika. Nå er det folkelig og røff «fine dining» som flytter inn, vegg-i-vegg med Mike’s Corner.
I spissen for restaurant Betongen er Karpe-fotograf og eier av Mike’s Corner, Michael Angeles, kokk Jonathan Hagen og manager Ali Wali.
 • Betongen åpner i februar i Operagata 77.
Jonathan Hagen (til venstre) er nåværende kjøkkensjef hos Mike’s Coner. I februar trer han inn i den samme rollen hos Betongen.
Jonathan Hagen (til venstre) er nåværende kjøkkensjef hos Mike’s Coner. I februar trer han inn i den samme rollen hos Betongen. Foto: Martin Solhaug Standal / Aftenposten
05

Fet burger

Endelig flytter en skikkelig amerikansk diner inn i Mathallen. Og det er ikke hvilken som helst burger de skal ha på menyen. Burgeren er i Oklahoma-stil. Det innebærer å knuse kjøttet på grillen og tilføre tynne skiver løk for ekstra saftighet og sødme.
Paret Anette Bjelland og Nud Dudhia står bak Doug’s Hamburger. Fra før av eier de Løkka Deli sammen.
Doug’s Hamburger skal blant annet servere cheeseburger med amerikansks ost, hotdogs, milkshakes og iskremen sundae.
Det er plass til 25–30 mennesker i lokalet.
 • Doug’s Hamburger håper å åpne i Mathallen Vulkan i februar.
Nud Dudhia er medeier hos populære Breddos Tacos.
Nud Dudhia er medeier hos populære Breddos Tacos. Foto: Stein J. Bjørge / Aftenposten
06

Østers- og cocktailbar på Oslos vestkant

Gjengen på cocktailbaren Svanen åpner en ny bar på Tjuvholmen. Den kan bli en skikkelig sommerfavoritt med cocktails og østers på menyen.
Navnet er ikke tilfeldig. Tjeld er en fugl som på engelsk heter «The Eurasian oystercatcher».
Himkok-grunnlegger og driver av Svanen cocktailbar, Yunus Yildiz, sier at hans nye cocktailbar vil være åpen hver dag.
 • Tjeld åpner i Tjuvholmen allé 4 i midten av mars.
Forresten! Hver uke forteller vi deg hva som skjer i Oslo i helgen. Vi deler tips om nye spisesteder, kule opplevelser og ting å finne på, i byen og i Marka. Interessert? Meld deg på Vinks nyhetsbrev her.
07

Flytter sykkelrestaurant 180 meter

Én uke etter at Oslo gjenåpnet i juni 2021, åpnet restauranten Velochef Clubhouse i Hausmanns gate 8. Frem til desember 2022 har eier og kjøkkensjef Henrik Orre holdt stand.
Nå får han med seg utelivsgrupperingen Flott Gjort i nye lokaler kun 180 meter unna, rett ved Eventyrbroen mellom Torggata og Grünerløkka.
Inne blir det 60 sitteplasser. Når temperaturen tillater det, åpnes uteserveringen på det lille torget utenfor. Velochef, som det nå forkortes til, serverer frokost, lunsj og middag. Det blir sesongbasert meny med et bredt utvalg av snacks og vin.
 • Velochef håper å åpne i Storgata 97 i mars.
08

Morsom bar, mørk kjeller og lave skuldre

Er du klar for å danse? Fritjof Seeberg fra Skaal Matbar og Gunnar Forsgren fra Generasjonsbaren og Torggata Botaniske har slått seg sammen for å skape et nytt utested i Oslo sentrum. Borrelaas heter det.
Seeberg håper at Borrelaas skal bli et av Oslos råeste kjellerlokaler. Han lover artig vin i baren og kvalitet med lave skuldre.
I den mørke og store kjelleren blir det høy musikk til kl. 03.00. Det blir også muligheter til å bruke den lyse og intime førsteetasjen.
Borrelaas åpner i Mariboes gate 4 i mars.
09

Ny Frogner-poppis?

Etter 17 år med trofast drift på Frogner måtte utestedet Champagneria legge ned i april 2022. Men fortvil ikke, Oslo vest-borgere! En ny eier er på vei inn i lokalene. De beskriver stedet som en moderne vin- og matbar.
Det er utelivsaktør Byoslo som har kjøpt opp lokalene ved Solli plass. Den nye baren skal het Libertine Vinbar. Fra før driver de utestedene BA3 og F6 like i nærheten.
Vinbaren skal tilby klassisk, fransk vin, samt viner fra utradisjonelle og «nye» vinland. Småretter vil også stå på menyen.
Lokalene har plass til 100 gjester, fordelt på to etasjer.
 • Libertine Vinbar åpner i april i Frognerveien 2.
10

Kafé og piknikkurv på sentrumsgården

I august 2022 åpnet osterestauranten Melun i den fredede Mangelsgården i Storgata. Mot våren skal daglig leder Karin Dejeborn og Thomas Tylman utvide med to nye rom.
Her blir det kafé med bakst og kaffe. Når varmen kommer, åpner de også den grønne og rosefylte bakhagen for piknik. Piknikkurven bestiller du fra kjøkkenet. Den inneholder oster, brød og andre godsaker.
 • Mangelsgården kafé åpner mellom april og mai i Storgata 36.
Mangelsgården i Oslo sentrum huser steder som restaurant Melun, bar Folk, Misfornøyelsesbaren og bar Hør Hør.
Mangelsgården i Oslo sentrum huser steder som restaurant Melun, bar Folk, Misfornøyelsesbaren og bar Hør Hør. Foto: Bjørge, Stein
11

Bilverksted blir nabolagsbar

Designstudio Hoi Oslo og vennegjengen i Byrået As skal renovere et gammelt bilverksted. Det blir nå en nabolagsbar på Galgeberg, rett ved siden av kafé Kiosk Oslo. Stedet går under navnet Galgeberg Auto.
Bilverkstedet, som stengte i 2019, er fra 1922 og ble bygget på i 1960.
Her skal du få et lite og godt utvalg viner på tapp, øl og enkel servering av oster, spekemat og annen barsnacks. Konseptet er inspirert av lokale bygninger og historie. Galgeberg Auto skal være et rolig sted for folk som liker ujålete kvalitet.
 • Hoi Oslo og Byrået As håper å åpne Galgeberg Auto i St. Halvards gate 71B før sommeren.
Nysgjerrig på ferske restaurantanmeldelser, guider og nytt om Oslos uteliv? Følg oss gjerne på Facebook!
12

Japansk på topp

I ett år hadde Omakase Oslo by Vladimir Pak i Vika én Michelin-stjerne. Men da Vladimir Pak selv forlot restauranten, forsvant også stjernen. Navnet ble samtidig endret til Sabi Omakase Oslo.
Nå åpner Pak i stedet to nye restauranter på én og samme adresse. Den ene heter nesten det samme: «Omakase by Vladimir Pak». Dette blir en intim restaurant i kjelleren med kun ti sitteplasser.
Den store restauranten i første etasje skal ha plass til 70–80 personer. Her blir det japansk fine dining.
Planen var egentlig å åpne i fjor, men det måtte utsettes til i år.
 • Omakase by Vladimir Pak håper å åpne før sommeren i Bygdøy allé 5.
Vladimir Pak på restauranten i Vika i 2020.
Vladimir Pak på restauranten i Vika i 2020. Foto: Karen Gjetrang
13

Kolonial til bakeri

Rett før jul i fjor overtok Åpent Bakeri de sjarmerende lokalene til Lille Tøyen Kolonial. Nå skal lokalene bli et bydelsbakeri.
Daglig leder og medseier Øyvind Lofthus ønsker på sikt at de kan utvide åpningstidene. Da vil det bli servert varmretter og alkohol.
 • Åpent Bakeri åpner i Aud Schønemanns vei 9 i Lille Tøyen Hageby før sommeren.
Lille Tøyen Kolonial har vært et fint og folkekjært sted for naboene i flere år.
Lille Tøyen Kolonial har vært et fint og folkekjært sted for naboene i flere år. Foto: Bjørge, Stein / Aftenposten
14

Restaurant på den gamle ambassaden

Den gamle amerikanske ambassaden åpner i år dørene med tre nye serveringssteder. En kaffe- og vinbar som serverer lunsj- og småretter, et moderne brasseri og en rooftop med uformell fine dining og bar. Huset går under navnet Ambassaden.
I tillegg vil det være arrangementer som vinkurs med anerkjente Francesco Marzola. Han har holdt i vinkjelleren hos Park Hotel Vossevangen, som har Norges største og beste vinkart.
Andreas Viestad har ansvar for mat og drift. Fra før av driver Viestad restaurantene Salomé og Spaghetteria.
 • Ambassaden åpner i september i Henrik Ibsens gate 28.
Innsiden av den gamle amerikanske ambassaden fra 2017. Her skal det nå bli en rekke serveringssteder.
Innsiden av den gamle amerikanske ambassaden fra 2017. Her skal det nå bli en rekke serveringssteder. Foto: Kolstad, Tom
15

2000 kvadratmeter nabolagssted på Carl Berner

Også på Carl Berner blir en gammel verkstedhall renovert og gjort om til et nabolagssted. Her blir det restaurant med mulighet for catering og takeaway, en heldagsåpen kafé med stor uteservering og en vinbar.
Prosjektet er et samarbeid mellom utelivsgrupperingen Flott Gjort og gründerne av OverOslo-festivalen.
Bygningen skal også huse flere arrangementsrom, der det største rommet har plass til 300 mennesker.
 • Lokalene til nabolagshus på Carl Berner vil stå klart rundt november i Trondheimsveien 127.
I denne hallen ble det tidligere laget pengeskap og verktøy. Fortsatt gjenstår litt rehabilitering før byens nye storstue kan åpne dørene.
I denne hallen ble det tidligere laget pengeskap og verktøy. Fortsatt gjenstår litt rehabilitering før byens nye storstue kan åpne dørene. Foto: Morten Uglum
Vet du om nye steder som skal åpnes i Oslo? Tips oss gjerne på vink@aftenposten.no!
Gå til Vink-forsiden

Følg Vink på sosiale medier