Dette skjer i Oslo i helgen

Dette skjer i Oslo i helgen

Løkka-bar gjenåpner, trippel-marked i Gamle Oslo og burger-favoritt åpner ny filial.

For meg har Göteborg lenge vært forbundet kun med innebandy og Gothia-cup. Det er nå endret. Forrige uke hacket Vink-redaksjonen en tur til Göteborg.
På toget hadde vår restaurantanmelder Erik handlet inn all salgs deiligheter av oster, skinker, brød og oliven. Og selvsagt litt bobler. Vi bodde sentralt og kunne rusle hvor enn vi ville. To dager er perfekt tid til å utforske Göteborg.
Jeg har en venn som skal dit denne helgen. Dette er stedene jeg har tipset om:
  • Tizne er en mexicansk fine dining-restaurant. Her smakte jeg retter jeg aldri har fått tidligere og tar med meg masse funfacts om tequila (nei, den med hatten er ikke skikkelige greier) og mezcal. Veldig gøy!
  • Franske Ma Cuisine er perfekt for både lunsj og middag. Et nedpå sted med skikkelig deilig atmosfære. Vi drakk en Arnaud Baillot Saint-Aubin premier cru fra Burgund som fikk nyhetssjef Øystein til å måpe.
  • Grano er perfekt om du craver tapas og skikkelig god pizza. Den sjarmerende restauranten Bulot er kun 10 minutter unna for en drink før eller etter måltidet.
På disse Göteborg-dagene lærte jeg også at jeg er skikkelig dårlig i svensk og at karaoke helt klart er morsomst når man kan ha på seg klovnedress og langhåret, sort parykk, slik som hos The Melody Club.
Og flere tips finnes, men det blir for mye å skrive om her. Kanskje vi skal lage en mer utfyllende guide til Göteborg? Send meg gjerne en mail om dette er ønskelig! Vi tar også gjerne imot forslag til andre bra destinasjoner som ligger noen timer unna Oslo.
Om det ikke skulle bli Göteborg-tur på deg, er det likevel flere ting å rope hurra for i Oslo denne helgen:
01

Burger-favoritt til Aker brygge

Kanskje har du fått med deg P3-intervjuet der Benjamin Ingrosso skryter av en Oklahoma smashburger han spiste i Oslo? Vel, den er fra Doug’s burger i Mathallen. Denne uken åpnet de nok en filial. I tillegg til burger blir det milkshakes, fritert kylling og amerikanske frokostbuns. Nam!
Dette skjer i Oslo i helgen
Foto: Olav Olsen / Aftenposten
02

Marked-løype og brunsj!

Det er klart for vårmarked både på Grønland lørdag og på Gamle Munch og i Gamlebyen på søndag. De tre markedene tilbyr mat, klær og interiør.
I samme slengen kan du jo stikke innom et av disse 19 brunsjstedene våre anmeldere anbefaler. Både Pillefyken, Maaltid og Håndbakt ligger i nærheten.
Dette skjer i Oslo i helgen
Foto: Sigrid Gausen / Aftenposten
03

Dykk inn i kunsten

Den store dagen for byens kunstnere og deres publikum. På årets Oslo Open kan du besøke 408 atelierer. Ja, det er mange. Heldigvis arrangeres det guidet tur. Det blir også konserter og andre aktiviteter.
  • Når: Lørdag og søndag
  • Pris: Alt er gratis
04

Daten som aldri kom

Det var planlagt blind dating kombinert med oransjevinsmaking i regi Instagram-kontoen @oransjevin. Dessverre var det kun damer som meldte seg på (hva skjer a, gutta?). Derfor blir det dessverre ingen dates. Men om du likevel vil drikke og snakke om oransjevin og dating, er du hjertelig velkommen.
05

Hva skjer med vår mentale helse?

Det spør skuespiller Tani Dibasey om i sitt nye stykke «Saykoluhjee». I fjor satt han opp kritikerroste «Rasisten» og «Sorte gutter gråter ikke». Nå ser han nærmere på mental helse i Norge og hvordan ulike kulturer forholder seg til temaet.
  • Hvor: Salt
  • Når: Fredag kl. 21.30
06

For alle tørste utepilsere

Fargerike St. Pauli har åpnet for sesongen. Som vanlig bistår de med pretzel, drinker, sandkasse, sklie og utsikt mot Akerselva. I år har baren tiårsjubileum.
  • Hvor: Sannergata 1B
  • Åpningstider: Når solen skinner kl. 13–20.
07

Grill og klær

Smakt libanesisk wrap? Nå har du muligheten! Fadi, mannen bak Instagram-kontoen @babarecepi, tar med grillen sin til klesbutikken F5. Sammen har de laget en kolleksjon som nå skal lanseres. Naboen Kuro åpner baren kl. 18–01.
Forresten! Denne saken er basert på Vinks nyhetsbrev som sendes ut på torsdager. Der får du høre om nye steder som åpner og hva som skjer i helgen. I tillegg deler vi hver uke noen helt eksklusive Oslo-hemmeligheter. Meld deg på her!
Gå til Vink-forsiden

Følg Vink på sosiale medier